Running-Magazine-Logo

Η προπόνηση δύναμης μπορεί να αυξήσει χρόνια στη ζωή σου

Τρέξε και Βγες πρώτος στην Κατασκευή Ιστοσελίδων και στο Digital Marketing με την iArk Digital Agency!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Γράψου στο Newsletter για να μη χάνεις κανένα άρθρο από το Running Magazine

Έρευνα έδειξε ότι προσθέτοντας κπροπόνηση με βάρη στην καθημερινή σου άσκηση μειώνει το ρίσκο του πρόωρου θανάτου στο 23%.

Σίγουρα γνωρίζεις ότι η άσκηση κάνει καλό στην υγεία σου. Τοποθετώντας ένα long run στη καθημερινή σου δρομική ρουτίνα, όχι μόνο βελτιώνει τη διάθεσή σου και αυξάνει τα επίπεδα της ενέργειας στο σώμα σου, αλλά επιπλέον μεώνει τους κινδύνους για παθήσεις στην καρδιά ή για έφραγμα. Αλλά αν η αεροβική άσκηση αποτελεί το 100% της προπόνησής σου, ίσως ήρθε η ώρα να κάνεις μερικές αλλαγές.

Νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο American Journal of Epidemiology αποδεικνύει ότι η προπόνηση δύναμης είναι τόσο σημαντική (ίσως και περισσότερο) όσο η αερβοική προπόνηση και μπορεί να προσθέσει χρόνια στη ζωή σου. Ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Σίδνευ μελέτησαν τη συσχέτιση μεταξύ της προπόνησης δύναμης (μηχανήματα κι ελεύθερα βάρη) και των ποσοστών θανάτου από κάθε αιτία (καρκίνος, καρδιοπάθειες κλπ) χρησιμοποιώντας αποδεδειγμένα τη δημοσκόπηση υγείας για την Αγγλία και τη Σκωτία από το 1994 μέχρι το 2008, ρωτήθηκαν 8.300 ενήλικες.

Ανακάλυψαν ότι ο κίνδυνος ενός πρόωρου θανάτου από κάθε αιτία μειώθηκε κατά 23% και ο κίνδυνος για αρρώστειες σχετικά με τον καρκίνο μειώθηκαν κατά 31%.

Η έρευνα έδειξε ότι η άσκηση που προωθεί τη μυική ανάπτυξη ίσως είναι τόσο σημαντική για την υγεία, όσο οι αεροβικές δραστηριότητες, όπως το το τρέξιμο και το ποδήλατο, όπως λέει ο Μανώλης Σταθάκης, συγγραφές και καθηγητής του Πανεπιστημίου School of public Health και του κέντρου Charles Perkins σε μία συνέντευξη Τύπου.

Σύμφωνα με τις οδηγίες περί φυσικών δραστηριοτήτων του παγκόσμιου οργανισμού υγείας, οι ενήλικες μεταξύ 18-64 ετών πρέπει να κάνουν 150 λεπτά αερβοικής άσκησης και δύο ημέρες προπόνηση δύναμης κάθε εβδομάδα. Το παρακάτω απλό πλάνο αφορά τη δύναμη, την ευλυγισία και το cross training για τον δυνατότερο εαυτό σου.

“Το μήνυμά μας είναι να κινείσαι, αλλά αυτή η έρευνα δίνει μια διαφορετική προσέγγιση επεκτείνοντας τα είδη των ασκήσεων για μία μακροπρόθεσμη υγεία”, είπε ο Σταματάκης.Όπως έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν σε αντίστοιχα άρθρα, η προπόνηση δύναμης βελτιώνει το μεταβολισμό σου, καίει θερμίδες (μπορείς να κάψεις 346 θερμίδες σε μία κυκλική προόπνηση 6 ασκήσεων με αντιστάσεις), βελτιώνει την ευλυγισία των αρθρώσεων και μειώνει το ρίσκο των τραυματισμών.

Έτσι ξεκινάμε, να προσθέτουμε push ups, sit ups, plank και squats και οτιδήποτε άλλο κρίνει ο γυμναστής μας στο ασκησιολόγιό μας. Θα μας βοηθήσει μακροχρόνια στο τρέξιμο…

 

 

Αφήστε μας τα σχόλια σας

Διαβάστε επίσης

Η πρόταση του μήνα

Τρέξε πρώτος με την iArk Digital Agency : Premium Κατασκευή Ιστοσελίδων & Digital Marketing

Διάβασε επίσης

X