Running-Magazine-Logo

Larnaka Marathon 2017 – 19 Νοεμβρίου | Κύπρος

larnaka marathon 2017

Τρέξε και Βγες πρώτος στην Κατασκευή Ιστοσελίδων και στο Digital Marketing με την iArk Digital Agency!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Γράψου στο Newsletter για να μη χάνεις κανένα άρθρο από το Running Magazine

Larnaka Marathon 2017 : Με αφετηρία και σημείο τερματισμού το Δημαρχείο της Λάρνακας θα διεξαχθεί στις 19 Νοεμβρίου το Larnaka Marathon 2017.

Στον αγώνα ημιμαραθώνιου δρόμου απόστασης 21.975 μέτρων θα μπορέσουν να πάρουν μέρος όσοι έχουν συμπληρώσεις το 18ο έτος της ηλικίας του, ενώ όλοι οι συμμετέχοντες θα προμηθευτούν δίπλωμα, μετάλλιο κλπ.

Larnaka Marathon 2017 – Η προκήρυξη :

Ο δήμος Λάρνακας , DKC Events Specialists και άλλους θεσμικούς φορείς προκηρύσσουν αγώνα ημιμαραθώνιου δρόμου 21.975 μέτρων ο οποίος θα διεξαχθεί στις 19 Νοεμβρίου  2017 στις 9:00 με αφετηρία και τερματισμό το Δημαρχείο της Λάρνακας.

Όριο Ηλικίας Συμμετεχόντων

Με βάση την προκήρυξη του αγώνα στον ημιμαραθώνιο αγώνα δρόμου 21.0975 μέτρων μπορούν να συμμετάσχουν αθλητές και αθλήτριες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.

Κάθε συμμετέχοντας θα πάρει δίπλωμα, μετάλλιο, ηλεκτρονική ατομική χρονομέτρηση και προσωπικό αριθμό συμμετοχής με τυπωμένο το όνομα του.

Ώρα Εκκίνησης

Ώρα Εκκίνησης: 9:00

Αφετηρία – Τερματισμός

Στο Δημαρχείο Λάρνακας επί της λεωφόρου Αθηνών

Στο Σπίτι

Πριν ξεκινήσετε από το σπίτι σιγουρευτείτε ότι έχετε μαζί σας τα ακόλουθα:

  1. Τον αριθμό συμμετοχής και τις παραμάνες
  2. Τα παπούτσια και τα ρούχα που θα τρέξετε.
  3. Ρούχα και παπούτσια για μετά τον αγώνα.

Προσωπικά αντικείμενα και ρούχα

Οι δρομείς μπορούν να τοποθετήσουν τα προσωπικά τους αντικείμενα και τον ιματισμό τους μέσα σε πλαστικό σάκο.

Ο πλαστικός σάκος με τα προσωπικά αντικείμενα, για όσους δρομείς το επιθυμούν, θα πρέπει να έχει παραδοθεί το αργότερο 40 λεπτά πριν την εκκίνηση, σε συγκεκριμένη – οριοθετημένη περιοχή που βρίσκεται στον χώρο εκκίνησης.  Η παραλαβή των πλαστικών σάκων αμέσως μετά τον τερματισμό θα γίνεται  από τους ίδιους τους δρομείς από την ίδια συγκεκριμένη – οριοθετημένη θέση, με την επίδειξη του αριθμού συμμετοχής τους.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Πάνω στο σάκο θα πρέπει να διαφαίνεται ευκρινώς ο αριθμός συμμετοχής του δρομέα. Ο σάκος πρέπει να είναι καλά κλεισμένος και δεν πρέπει να περιέχει ταξιδιωτικά έγγραφα, χρήματα, τιμαλφή ή φάρμακα.  Οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη σε περίπτωση απώλειας αντικειμένων αξίας.

Εκκίνηση

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να φροντίσουν να βρίσκονται στην Αφετηρία του Αγώνα με δικά τους μέσα μία ώρα το αργότερο πριν από την ώρα της εκκίνησης (7:00).

Προσοχή: Από τις 7:00 μέχρι τις 15:00 θα υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας τροχοφόρων στη διαδρομή του αγώνα.

Τοποθέτηση στην αφετηρία

Το αργότερο 15 λεπτά (7:45) πριν δοθεί η εκκίνηση, οι δρομείς θα πρέπει να έχουν πάρει θέση στο χώρο της εκκίνησης. Οι αθλητές από το εξωτερικό και οι αθλητές από σωματεία δρομέων θα καταλάβουν τις πρώτες σειρές στη γραμμή εκκίνησης.

Οι δρομείς παρακαλούνται, επιδεικνύοντας αθλητικό ήθος και «ευ αγωνίζεσθαι», να παραχωρήσουν αυτή τη θέση στους αθλητές που θα αγωνιστούν για διακρίσεις.

Οι δρομείς θα τοποθετηθούν σε δυο (2) διαφορετικά blocks εκκίνησης.

  1. Μαραθώνιος Δρόμος 42,195 m μέτρων
  2. Ημιμαραθώνιος Δρόμος 21.0975 μέτρων

Προσοχή: Η είσοδος και η εκκίνηση του αγώνα από άλλο block από εκείνο που έχει ορισθεί να ξεκινήσει ο δρομέας επιφέρει ακύρωσή του και διαγραφή της επίδοσής του από τα αποτελέσματα του αγώνα.

Κατά την διάρκεια του αγώνα

Κατά μήκος της διαδρομής θα υπάρχουν οι πιο κάτω σταθμοί υποστήριξης των δρομέων:

  • Σταθμοί τροφοδοσίας με νερό: στο 5 χλμ, κάθε 2.5 χιλιόμετρα και στον τερματισμό.
  • Σταθμοί πρώτων βοηθειών: διάσπαρτοι στην διαδρομή και στον τερματισμό.
  • Ασθενοφόρο με νοσηλευτές θα ακολουθεί τους δρομείς και δεύτερο ασθενοφόρο θα είναι σε ετοιμότητα στον τερματισμό
  • Διασώστες και εθελοντές θα είναι διάσπαρτοι στην διαδρομή.

Χρονικό Όριο Ολοκλήρωσης του Αγώνα

Ο ημιμαραθώνιος δρόμος ολοκληρώνεται στις 14:00, 6 ώρες μετά την εκκίνηση.

Εάν η επίδοση του δρομέα απαιτεί περισσότερο χρόνο από τον καθορισμένο χρονοδιάγραμμα διέλευσης και χρονικού ορίου λειτουργίας των σταθμών, τότε θα πρέπει να μετακινηθεί και να συνεχίσει την προσπάθειά του ΠΕΡΠΑΤΩΝΤΑΣ στο πεζοδρόμιο Λόγοι ασφαλείας των ίδιων των δρομέων αλλά και ασφαλείας στην κίνηση τροχοφόρων επιβάλλουν αυτό το μέτρο. Παρακαλούμε οι οδηγίες αυτές να τηρηθούν αυστηρά από τους δρομείς.

Εάν κάποιος δρομέας εγκαταλείψει την προσπάθειά του για οποιοδήποτε λόγο θα πρέπει να επικοινωνήσει με κάποιον υπεύθυνο ή εθελοντή της Οργανωτικής Επιτροπής σε οποιοδήποτε σημείο της διαδρομής.

Σε περίπτωση που κάποιος δρομέας δεν χρειάζεται ιατρική βοήθεια, μπορεί:

  • (α) να παραμείνει στο σημείο όπου σταμάτησε την προσπάθεια του μέχρι να τον περισυλλέξει σύντομα όχημα της διοργάνωσης που θα τον μεταφέρει υποχρεωτικά στον τερματισμό,
  • (β) να περιμένει το όχημα που ακολουθεί τους τελευταίους δρομείς και περισυλλέγει τους αθλητές που εγκαταλείπουν, ή
  • (γ) να κατευθυνθεί προς τον τερματισμό με δική του ευθύνη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι δρομείς που τυχόν συνεχίζουν την προσπάθειά τους εκτός χρονικού ορίου, σε οποιοδήποτε σημείο της διαδρομής, πρέπει να γνωρίζουν ότι ΤΡΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΥΘΥΝΗ.  Μετά τις 15:00 η αστυνομία θα παραδώσει στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων την αγωνιστική διαδρομή.

Χρονόμετρα

Ψηφιακό χρονόμετρο θα υπάρχει στον τερματισμό.

Ηλεκτρονική Χρονομέτρηση

Στην Εκκίνηση – Τερματισμό θα υπάρχουν ζώνες ηλεκτρονικού ελέγχου και χρονομέτρησης  για την καταγραφή των ενδιάμεσων χρόνων.  Επίσης σταθμοί ελέγχου θα υπάρχουν στα απόμακρα ενδιάμεσα σημεία της διαδρομής του αγώνα. Όποιος δρομέας δεν έχει ηλεκτρονική ένδειξη στην εκκίνηση, στον τερματισμό καθώς και στις ενδιάμεσες ζώνες ελέγχου ακυρώνεται.

Μόνο για τους αθλητές που τερματίζουν εντός του χρονικού ορίου ολοκλήρωσης του αγώνα καταγράφεται και ανακοινώνεται η τελική επίδοση.

Την ηλεκτρονική χρονομέτρηση του αγώνα καθώς και την έκδοση των αποτελεσμάτων έχει αναλάβει εταιρεία Επίσημης Χρονομέτρησης. Για τον λόγο αυτό όλοι οι συμμετέχοντες δρομείς θα πρέπει να φορούν τον αριθμό με το ενσωματωμένο σε αυτόν chip χρονομέτρησης που παραλαμβάνουν από το Κέντρο Εγγραφών.

Μετά τον Τερματισμό

Άμεση ιατρική βοήθεια μπορεί να παρασχεθεί από το ιατρικό προσωπικό που βρίσκεται στην περιοχή του τερματισμού.

Στην έξοδό από τον χώρο τερματισμού στους αθλητές παρέχονται νερό, ισοτονικό ποτό και φρούτα.

Χειρομάλαξη, Μασάζ

Οι δρομείς θα έχουν τη δυνατότητα χειρομάλαξης από επαγγελματίες του είδους.

ΑΠΟΝΟΜΕΣ ΕΠΑΘΛΩΝ

Τιμητικά Διπλώματα θα αποσταλούν μετά την επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων (όταν παρέλθει η μία  εβδομάδα όριο για τυχών ενστάσεις) στους τρεις πρώτους νικητές Ανδρών και Γυναικών των πιο κάτω ηλικιακών κατηγοριών:

  1. Νέοι αθλητές κάτω των 20 ετών
  2. Άνδρες / Γυναίκες 20-35 ετών
  3. Μάστερ Α. Άνδρες / Γυναίκες 36-44 ετών
  4. Μάστερ Β. Άνδρες / Γυναίκες 45-54 ετών
  5. Μάστερ Γ. Άνδρες / Γυναίκες 55-ανω ετών
Αφήστε μας τα σχόλια σας

Διαβάστε επίσης

Η πρόταση του μήνα

Τρέξε πρώτος με την iArk Digital Agency : Premium Κατασκευή Ιστοσελίδων & Digital Marketing

Διάβασε επίσης

X