Ο Φορέα Διαχείρισης του Γεωπάρκου Σητείας,  με τον ΔΟΚΑΣ, τον Δήμο Σητείας και την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Ζάκρου, Σιτάνου, Ζήρου και Ξερόκαμπου, τα τοπικά συμβούλια Ζάκρου και Ζήρου,  του Ορειβατικού Φυσιολατρικού Συλλόγου Σητείας, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό – Εθελοντών Διασωστών Σαμαρειτών, τοπικό τμήμα Σητείας, την ΕΔΕΑΚ, την Πυροσβεστική υπηρεσία, με την τεχνική υποστήριξη του Running Crete, οργανώνουν το 1ο Sitia Geopark Trail, με στόχο την ανάπτυξη και την προώθηση του εναλλακτικού, του ορειβατικού και αθλητικού τουρισμού στο Γεωπάρκο Σητείας.

Περιλαμβάνει τον  ορεινό αγώνα  δρόμου 24 χιλιομέτρων, αγώνα ανωμάλου δρόμου 6 χιλιομέτρων, πεζοπορία και παράλληλων δράσεων, (αναρρίχησης, παιχνίδια στη φύση για τα παιδιά κ.λ.π.) για την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017.

Η διαδρομή των 24 χιλιομέτρων ακολουθεί το Ευρωπαϊκό μονοπάτι Ε4 και τις Γεωδιαδρομές από την Ζήρο, την Σίτανο, τα Σκαλιά  μέχρι την Κάτω Ζάκρο. Μια ιστορική διαδρομή που έφερνε κοντά όλα αυτά τα χωριά που εξακολουθεί και σήμερα να είναι σημείο αναφοράς για πολλούς πεζοπόρους. Μια διαδρομή στους σημαντικότερους γεωλογικούς, ιστορικούς και φυσικούς Γεώτοπους του Γεωπάρκου της Σητείας.

Ο αγώνας ανωμάλου δρόμου των 6 χιλιομέτρων, γύρος κάτω Ζάκρου  θα πραγματοποιηθεί στην Κάτω Ζάκρο.

Η πεζοπορία θα ξεκινήσει από την πλατεία της Ζάκρου και θα συνεχίσει μέσα από το χωριό, το φαράγγι των νεκρών, για να καταλήξει στην κάτω Ζάκρο.

Επίσης θα υπάρχουν και παράλληλες εκδηλώσεις για τα παιδιά και όχι μόνο όπως αναρρίχηση στα αναρριχητικά πεδία της κάτω Ζάκρου και σπηλαιολογικά παιχνίδια.

Οι αιτήσεις συμμετοχής έχουν ξεκινήσει και γίνονται  μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας στην ιστοσελίδας  www.runningcrete.gr   και τηλεφωνικά στο 28430 23775.

Sitia Geopark Trail afisa

Η προκήρυξη των αγώνων έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Γεωπάρκου Σητείας www.sitia-geopark.gr//news/filesagona.aspx και στην ιστοσελίδα www.runningcrete.gr

Σας προσκαλούμε να συμμετέχετε, αθλητές, πεζοπόροι μικροί και μεγάλοι, σε αυτή τη δράση του Γεωπάρκου της Σητείας την Κυριακή 15  Οκτωβρίου 2017.

Plus video η Σητεία από εναέρια λήψη… Πραγματικά σαγηνευτική!