11 Προγράμματα προπόνησης 5,10km , Ημιμαραθωνίου και Ορεινού τρεξίματος από το Running CoachΤρέξε 1ος στο Digital Marketing με την iArk Digital Agency

Την Κυριακή 16 Ιουλίου 2017 διοργανώνεται ο Ορεινός Αγώνας ΄΄ Hard Core Secret Trail ΄΄ στα Τζουμέρκα

Κανονισμοί διεξαγωγής του αγώνα:

– ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Κυριακή, 16 Ιουλίου 2017.

– ΕΚΚΙΝΗΣΗ – ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: Η εκκίνηση θα δοθεί στις 9:00 στο εκκλησάκι του Αγιάννη στον συνοικισμό Βατάτσι [υψ. 880μ.] του χωριού Μικροσπηλιά και ο τερματισμός θα είναι στους καταρράκτες [υψ. 1200μ.] του χωριού Καταρράκτη

– ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στον αγώνα είναι οι δρομείς να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους

– ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΘΛΗΤΩΝ: Ο αγώνας λόγω της ιδιομορφίας του απευθύνεται σε αθλητές με καλή φυσική κατάσταση και εμπειρία κίνησης σε ορεινό περιβάλον. Η επιλογή θα γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε ο χρόνος του τελευταίου αθλητή να μην υπερβαίνει τις 5.5 ώρες. Η διοργάνωση διατηρεί το δικαίωμα να μην επιτρέψει την συμμετοχή [να μην εγγράψει και δώσει αριθμούς] σε άτομα που δεν πληρούν τις παραπάνω προυποθέσεις. Ασφαλώς καθένας μπορεί να βρίσκεται σε οποιοδήποτε σημείο της διαδρομής με δική του ευθύνη. Για τις εγγραφές θα ακολουθηθεί σειρά προτεραιότητας

– ΕΓΓΡΑΦΕΣ-ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Οι εγγραφές στον αγώνα ξεκινούν από 5 Ιουνίου 2017. Η συμμετοχή στον αγώνα είναι ΔΩΡΕΑΝ. Ως μέγιστο όριο ορίζεται ο αριθμός των 50 συμμετεχόντων.  Η τελική ημερομηνία εγγραφής είναι η 10η Ιουλίου εκτός εάν καλυφθεί ο αριθμός των αθλητών.

Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται μέσω της διαδικασίας εγγραφής στο  e-mail: thanasis_kouris@hotmail.com

Στο παραπάνω email μπορούν να σταλθούν και διορθώσεις ή ακυρώσεις συμμετοχών.

Οι αθλητές που θα εγγραφούν στον αγώνα θα πρέπει μέσα σε 10 ημέρες από την εγγραφή τους να δουν το όνομά τους στη Λίστα Εγγεγραμμένων στη σελίδα του αγώνα. Στην περίπτωση που δεν το δουν να επικοινωνήσουν στο tel: 6977369718.

– ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ-ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΡΙΘΜΩΝ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Η παραλαβή των αριθμών θα γίνει στον χώρο εκκίνησης  [εκκλησάκι Αγιάννη] την Κυριακή 16/7 από τις 8.00-9.00

– ΔΙΑΔΡΟΜΗ: Ο αγώνας κινείται σε δύσκολη τεχνική διαδρομή που φθάνει μέχρι 70% κλίση. Περιλαμβάνει τμήματα μέσα σε ρέματα, σε σαθρό έδαφος, και είναι απαγορευτική για άτομα με υψοφοβία. Θα υπάρχει επαρκής σηματοδότηση, ώστε η διαδρομή να είναι όσο το δυνατόν πιο σαφής. Περισσότερες πληροφορίες για τη διαδρομή του αγώνα θα βρείτε στο επίσημο site της διοργάνωσης:  https://tzoumerka-hardcore.blogspot.gr/p/blog-page_93.html

– ΧΡΟΝΙΚΑ ΟΡΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ: Θα υπάρξουν χρονικά όρια αποκλεισμού.

Θέση ΄΄Βένια΄΄:                             υψ. 1130μ.     1.65χλμ                    40 λεπτά
Θέση ΄΄Λιμπούσιο΄΄:                    υψ. 1870μ.      4χλμ                        2 ώρες
Θέση ΄΄Καταφύδι΄΄                       υψ. 2393μ.     6.8χλμ                       3 ώρες
Θέση  ΄΄Τσάισες”                          υψ. 1650μ.     9.5χλμ                       3.50 λεπτά

Όσοι αθλητές δεν καταφέρουν να περάσουν από αυτό το σημείο στον προβλεπόμενο χρόνο θα θεωρούνται άκυροι και μπορούν να συνεχίσουν τον αγώνα με δική τους ευθύνη, αφού παραδώσουν πρώτα τον αριθμό τους στους κριτές του σημείου εκείνου.

– ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ: Στον αγώνα θα υπάρξουν οι κατηγορίες: α) Γενική κατηγορία Ανδρών και β) Γενική κατηγορία Γυναικών.

– ΑΠΟΝΟΜΗ: Οι απονομή Κυπέλλων στους νικητές θα γίνει μετά τη λήξη της χρονομέτρησης του αγώνα.

– ΕΠΑΘΛΑ – ΠΑΡΟΧΕΣ: Κύπελλα θα δοθούν στους τρεις πρώτους άνδρες και γυναίκες της γενικής κατηγορίας. Αναμνηστικό μετάλλιο θα δοθεί σε όλους τους αθλητές κατά τον τερματισμό τους.Επίσης θα δοθεί και ένα αυθεντικό τεχνικό μπλουζάκι ODLO σε κάθε τερματίσαντα, ευγενική χορηγία της ομόνυμης εταιρίας.

– ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΘΛΗΤΩΝ: Η επιστροφή των αθλητών από τον τερματισμό [τουριστικό περίπτερο Καταρράκτη] στον χώρα εκκίνησης [εκκλησάκι Αηγιάννη] θα γίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα από οχήματα της διοργάνωσης. Η απόσταση σε ευθεία είναι 4 χλμ και οδικώς 8 χλμ.

– ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ: Ο αγώνας θα έχει 3 σταθμούς τροφοδοσίας όπου θα δίνεται νερό.

– ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ: Ενστάσεις για οποιοδήποτε λόγο γίνονται μόνο από τον ίδιο τον αθλητή, το αργότερο 10 λεπτά μετά τον τερματισμό του.

– ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ – ΑΝΑΒΟΛΗ: Σε περίπτωση ακραίων καιρικών συνθηκών, η διοργάνωση διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιήσει τη διαδρομή ή και να αναβάλλει για μικρό ή μεγαλύτερο χρονικό διάστημα την εκκίνηση των αγώνων, με γνώμονα πάντα την σωματική ακεραιότητα των αθλητών.

– ΠΟΙΝΕΣ: Όλες οι παρακάτω παραβάσεις επιφέρουν την ποινή του αποκλεισμού: Μη εμφάνιση ή αλλοίωση αριθμού συμμετοχής, αποδοχή εξωτερικής βοήθεια από οποιοδήποτε τροχοκινούμενο, ρίψη απορριμμάτων, παρεμπόδιση άλλου αθλητή ή αντιαθλητική συμπεριφορά, μη συμμόρφωση με οδηγίες κριτών, αγένεια – ανάρμοστη συμπεριφορά προς την οργανωτική επιτροπή, κριτές, εθελοντές κλπ., μη παρουσία σε σταθμό ελέγχου, άρνηση εξέτασης από γιατρό της οργάνωσης αν αυτό κριθεί απαραίτητο οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια του αγώνα.

– ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ: Η διοργάνωση δεν ευθύνεται για τον θάνατο, τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των αγωνιζομένων, οι οποίοι υποβάλλοντας την αίτηση συμμετοχής, δηλώνουν ότι γνωρίζουν τους κινδύνους που υπάρχουν στο ορεινό περιβάλλον και βεβαιώνουν ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και τους επιτρέπει να αγωνιστούν, έχουν δε πρόσφατα εξεταστεί από ιατρό. Οι ίδιοι οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να προβαίνουν τακτικά σε ιατρικό προληπτικό έλεγχο, ώστε να ελέγχουν την κατάσταση της υγείας τους. Επίσης ο διοργανωτής απεκδύεται πάσης ευθύνης για καταστροφή, κλοπή, απώλεια, κτλ της προσωπικής περιουσίας των συμμετεχόντων. Οι συμμετέχοντες δεν θα έχουν το δικαίωμα να στραφούν κατά του διοργανωτή για οποιαδήποτε καταστροφή που μπορεί να προκληθεί στον εξοπλισμό τους ή το όχημά τους.

– ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ: Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα τροποποίησης των κανονισμών διεξαγωγής του αγώνα. Σε κάθε περίπτωση αλλαγές του αγώνα θα αναρτώνται στο επίσημο site της διοργάνωσης.

– ΛΟΙΠΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: Απαγορεύεται αυστηρά η απόρριψη κάθε είδους αντικειμένου κατά μήκος της διαδρομής. Σε κάθε σταθμό τροφοδοσίας υπάρχει ειδικός πλαστικός σάκος απορριμμάτων. Απόρριψη υλικών συσκευασίας σε οποιοδήποτε σημείο της διαδρομής πέρα από τα προκαθορισμένα, επιφέρει την ποινή αποκλεισμού του αθλητή. Ο κάθε αγωνιζόμενος έχει την ευθύνη και υποχρεούται να παρακολουθεί προσεκτικά τα προειδοποιητικά σήματα σωστής κατεύθυνσης. Όλοι οι συμμετέχοντες είναι υποχρεωμένοι να σεβαστούν στο ακέραιο τους κανονισμούς που περιγράφονται παραπάνω και να υπακούσουν σε τυχόν υποδείξεις των κριτών του αγώνα. Η μη συμμόρφωση με τους κανονισμούς ή τις υποδείξεις των κριτών, επιφέρει την ποινή του αποκλεισμού. Κάθε άλλο εξουσιοδοτημένο πρόσωπο από τη διοργάνωση, έχει τη δυνατότητα να καταγράψει επίσης οποιαδήποτε παράβαση υποπέσει στην αντίληψή του και να την υποβάλει προς εξέταση στην Διοργάνωση του αγώνα.

– ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΑ MEDIA: H διοργάνωση διατηρεί το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει το φωτογραφικό υλικό της εκδήλωσης.

– ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Απαραίτητη προϋπόθεση για να συμμετάσχει κάποιος στον αγώνα είναι κατά τη διαδικασία εγγραφής να δηλώσει υπεύθυνα ότι έλαβε γνώση των κανονισμών του αγώνα και ότι τους αποδέχεται πλήρως και απαρέγκλιτα.