Running-Magazine-Logo

Ημιμαραθώνιος των Παγκόσμιων Αγώνων Άθλησης για Όλους WORLD SENIOR GAMES ROAD RACE – 11 Ιουνίου | Αθήνα

Τρέξε και Βγες πρώτος στην Κατασκευή Ιστοσελίδων και στο Digital Marketing με την iArk Digital Agency!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Γράψου στο Newsletter για να μη χάνεις κανένα άρθρο από το Running Magazine

Οι Παγκόσμιοι Αγώνες Άθλησης για Όλους θα λάβουν χώρα στη Βουλιαγμένη 9-11.06.2017 και δίνουν την ευκαιρία σε άτομα από 17 ετών και άνω καθώς και σε παιδιά 5-12 ετών, συμμετοχής στα Δρομικά Αγωνίσματα – Αγώνες Δρόμου και NordicWalking που θα γίνουν την Κυριακή 11 Ιουνίου 2017

Ο αγώνας των Δρομικών αθλημάτων (Road Race) & του Nordic Walking είναι δύο από τα αθλήματα του Αγωνιστικού προγράμματος στη διοργάνωση των Παγκόσμιων Αγώνων Άθλησης για Όλους 2017 που θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης στις 11 Ιουνίου 2017.

Ο αγώνας υποστηρίζεται από την Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού – Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ-Υ), το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, το Υπουργείο Εξωτερικών, το Υπουργείο Τουρισμού, τον ΕΟΤ, την Περιφέρεια Αττικής, την Ένωσης Ξενοδόχων Αττικής, την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Άθλησης για Όλους – UESpT, την FICTS (Federation Internationale Cinema Television Sportifs), καθώς και άλλους Εθνικούς και Διεθνείς Αθλητικούς Φορείς.

Στο πλαίσιο του κοινωνικού προσανατολισμού, που πάντοτε έχουν οι Παγκόσμιοι Αγώνες Άθλησης για Όλους, μέρος των εσόδων της διοργάνωσης θα διατεθεί στα Παιδικά Χωριά SOS.

Θα πρέπει να τονισθεί ότι η συμμετοχή όλων των παιδιών (5-12 ετών) που θα συμμετάσχουν στον Αγώνα του 1χλμ είναι δωρεάν, ενώ παράλληλα θα λάβουν δώρο το T-Shirt των Αγώνων!

Όλοι οι συμμετέχοντες θα έχουν δωρεάν συμμετοχή στην υπέροχη Δεξίωση της Εναρκτήριας Τελετής Αγώνων, που θα πραγματοποιηθεί στην παραλία της Βάρκιζας (Varkiza Resort Yabanaki beach https://www.varkizaresort.gr/el_GR/landing-page.html) για να απολαύσουν μαζί με την Διεθνή Αθλητική Οικογένεια των Παγκόσμιων Αγώνων Άθλησης για Όλους δίπλα από τη θάλασσα μια μουσική βραδιά με εκπλήξεις και μπουφέ.

Επίσης οι συμμετέχοντες θα έχουν προνομιακές/μειωμένες τιμές (με την υπόδειξη της διαπίστευσης συμμετοχής) σε διάφορους χώρους τουριστικού ενδιαφέροντος όπως π.χ. η Λίμνη Βουλιαγμένης, καθώς και Δωρεάν συμμετοχή Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα: «Αθλητισμός και Υγεία: Η Πρόκληση και οι Προοπτικές» στις 10 Ιουνίου 2017, το οποίο θα πραγματοποιηθεί υπό την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (σε συνεργασία με άλλους Επιστημονικούς και Ευρωπαϊκούς Φορείς).

Τα Δρομικά Αγωνίσματα (Road Races) απευθύνονται όχι μόνο σε έμπειρους αλλά και σε αρχάριους δρομείς που έχουν συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας τους. Δεν είναι απλώς άλλος ένας αγώνας δρόμου, αποτελεί μια προσπάθεια ανάπτυξης και διάδοσης του τρεξίματος ως μέσο άθλησης, υγιεινού τρόπου ζωής, εκτόνωσης και ψυχαγωγίας. Μέσω του αγώνα αναδεικνύονται και η ομορφιά του φυσικού περιβάλλοντος.

 

ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ

​Τα παρακάτω αγωνίσματα συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα των Αγωνισμάτων Δρόμου:

  • Ημιμαραθώνιος και Ημιμαραθώνιος Nordic Walking
  • Αγώνας Δρόμου και Nordic Walking 10χλμ.
  • Οικογενειακός Αγώνας Δρόμου και Οικογενειακός Αγώνας Nordic Walking  5χλμ.
  • Αγώνας Δρόμου Παίδων (5-12 ετλων) και Αγώνας Παίδων (5-12 ετλων) Nordic Walking 1χλμ.

 

Ηλικιακές Κατηγορίες

Αγώνες Δρόμου Ενηλίκων: 17-24 / 25-34 / 35-44 / 45-49 / 50-54 / 55-59 / 60-64 / 65-69/ 70-74 / 75-79 / 80-84 / 85-89 / 90+
Αγώνες Δρόμου Παίδων: 5-12

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

Η αθλητική διοργάνωση θα λάβει χώρα στη μεγάλη και διάσημη παραλία της Βουλιαγμένης που βρίσκεται αμέσως μετά το Καβούρι και περιλαμβάνει τους αγώνες:

  • 07:30Αγώνας Δρόμου & Nordic Walking | Ημιμαραθώνιος
  • 07:30Αγώνας Δρόμου & Nordic Walking | 10χλμ
  • 07:30Αγώνας Δρόμου & Nordic Walking | Οικογενειακός 5χλμ
  • 08:00Αγώνας Δρόμου & Nordic Walking | Παίδων (5-12 ετών) 1χλμ

Η Αφετηρία και ο Τερματισμός των αγωνισμάτων θα γίνει στην παραλία της Βουλιαγμένης και συγκεκριμένα στην πίσω είσοδο της “Ακτή Βουλιαγμένης” επί της οδού Απόλλωνος.

 

 

ΕΓΓΡΑΦΕΣ / ΠΛΗΡΩΜΕΣ

Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται ηλεκτρονικά στο επίσημο website της διοργάνωσης www.worldseniorgames.org/register-gr μέχρι την 1η Ιουνίου 2017. Ποσό συμμετοχής: €15.00

Η πληρωμή πραγματοποιείται μέσω πιστωτικής κάρτας κατά την ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής. Αυτή η διαδικασία αποτελεί την πιο ασφαλή και προτεινόμενη μέθοδο καταχώρησης της συμμετοχής

Για όλους όσοι έχουν πραγματοποιήσει την εγγραφή τους ηλεκτρονικά μέσω της φόρμας εγγραφής και ΔΕΝ έχουν καταβάλει το ποσό που αναλογεί στις επιλογές τους, θα πρέπει να καταθέσουν το αντίτιμο στον Τραπεζικό Λογαριασμό (IBAN): GR5002600640000910101234992 (EUROBANK / όνομα δικαιούχου “ΣΟΦΙΑ”), με υποχρεωτική αναγραφή του ονόματος συμμετέχοντα στους Αγώνες. Έγκυρη και ολοκληρωμένη θεωρείται μια συμμετοχή όταν έχει καταβληθεί το αντίτιμο συμμετοχής!

Παρακαλούμε όπως αποσταλεί το απόκομμα συναλλαγής στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@worldseniorgames.org.

 

ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΑΓΩΝΩΝ / ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΗ

Βρίσκεται στην οδό Αγίου Γεωργίου 1, στο ΔΑΚ Βουλιαγμένης (δίπλα στην εκκλησία του Αγ. Γεωργίου).

Εκεί θα μπορείτε να βρείτε την ομάδα μας που θα σας δώσει τις πιο πρόσφατες πληροφορίες των Αγώνων καθώς και τις Διαπιστεύσεις σας.

 

Ώρες λειτουργίας: Το Κέντρο Πληροφοριών θα είναι ανοιχτό

  • από την Τρίτη 06.06.17, από τις 10:00 έως τις 18:00
  • την Παρασκευή 09.06,17, 08:00 – 18:00
  • το Σάββατο 10.06.17, 08:00 – 20:00

 

ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΗ

Η διαπίστευση είναι η ταυτότητά σας κατά τη διάρκεια των Αγώνων και θα σας δώσει πρόσβαση στις αθλητικές εγκαταστάσεις και άλλους χώρους. Φροντίστε να την έχετε μαζί σας πάντα σε εμφανές σημείο και παρακαλούμε να μας ενημερώσετε σε περίπτωση που τη χάσετε.

Μπορείτε να παραλάβετε τη διαπίστευση σας από το Κέντρο Πληροφοριών στις προαναφερθείσες ημέρες και ώρες. Πρέπει να παρουσιάσετε το δελτίο ταυτότητας ή το διαβατήριό σας, ανάλογα με το τι δηλώσατε στη φόρμα εγγραφής σας.

 

ΠΑΡΑΛΑΒΗ CHIP ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗΣ & ΑΡΙΘΜΩΝ

Η χρονομέτρηση θα γίνει ηλεκτρονικά και η παραλαβή των chip χρονομέτρησης, των αριθμών συμμετοχής στον αγώνα θα γίνει στο ΔΑΚ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Αγ. Γεωργίου 2, Καβούρι) τις παρακάτω ώρες και ημέρες:

  • Παρασκευή 9/6, από 10:00-18:00
  • Σάββατο 10/6, από 10:00-20:00

 

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι δρομείς άνω των 17 ετών. Οι δρομείς συμμετέχουν με απόλυτη προσωπική τους ευθύνη. Αποδέχονται πως υπεύθυνα δηλώνουν κατά τους όρους του άρθρου 8 του Ν. 1599/1986, έχοντας γνώση των σχετικών κυρώσεων, ότι έχουν προβεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις από τις οποίες αποδεικνύεται ότι είναι υγιείς για να μετάσχουν στον αγώνα, παραιτούνται δε από κάθε απαίτηση εναντίον της διοργάνωσης, για τυχόν βλάβη ή ζημία από οποιαδήποτε αιτία.

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

213 2020142 | 213 2020714

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ (σταθμοί με νερό):

  1. Στην εκκίνηση-τερματισμό
  2. Στο 5ο χιλιόμετρο
  3. Στο 7,5ο χιλιόμετρο
  4. Στο 10ο χιλιόμετρο
  5. Στο 12,5ο χιλιόμετρο
  6. Στο 15ο χιλιόμετρο
  7. Στο 18ο χιλιόμετρο

 

ΦΥΛΑΞΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ

Στις εγκαταστάσεις της πλαζ Βουλιαγμένης θα λειτουργήσει χώρος φύλαξης προσωπικών αντικειμένων. Χρησιμοποιώντας το αυτοκόλλητο νούμερο που θα βρείτε στο φάκελο συμμετοχής μπορείτε με ασφάλεια να αφήσετε τα προσωπικά σας αντικείμενα στο χώρο φύλαξης και να τα παραλάβετε μετά τον αγώνα.

ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ

Κατά τη διάρκεια του αγώνα παρέχεται ιατρική κάλυψη με παρουσία ασθενοφόρων. Επίσης θα υπάρχει στο χώρο της Ακτής Βουλιαγμένης (Αφετηρία και Τερματισμός των Αγώνων) ιατρείο με τέσσερα κρεβάτια για πρώτες βοήθειες και φυσικοθεραπεία.

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ:

Βεβαιωθείτε ότι φτάνετε στην αθλητική σας εγκατάσταση τουλάχιστον 1 ώρα πριν από την έναρξη του αγώνα. Το πρώτο είναι να έρθετε σε επαφή με τους διοργανωτές για να επικυρώσετε την είσοδό σας, να εξοικειωθείτε με την περιοχή του χώρου και να έχετε αρκετό χρόνο για να προετοιμαστείτε πριν από την εκδήλωσή σας. Θα βρείτε μεταβαλλόμενες θυρίδες και θυρίδες όπου θα μπορείτε να αφήσετε τα τιμαλφή σας.

ΕΠΑΘΛΑ

Μετάλλια θα δοθούν στους νικητές των κατηγοριών αντρών και γυναικών (3 άντρες & 3 γυναίκες).

 

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ

10χλμ – ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

Η διαδρομή για τον Αγώνα 10.000 μ ξεκινά από την είσοδο της πλαζ με πορεία αριστερά προς Λαιμό και αμέσως δεξιά προς Καβούρι. Οι δρομείς θα διασχίσουν περιμετρικά την παραλία του Καβουρίου μέχρι την Λ. Ποσειδώνος όπου θα κάνουν αναστροφή και θα κινηθούν με κατεύθυνση προς τον Αστέρα μέχρι το ακρωτήρι του Λαιμού εκεί όπου θα κάνουν αναστροφή για να επιστρέψουν και να τερματίσουν στην πλαζ της Βουλιαγμένης.

ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ (2 x 10χλμ) – ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

Η διαδρομή για τον Αγώνα των 21.100 μ αποτελείται από 2 γύρους της διαδρομής των 10χλμ που περιγράφεται πιο πάνω. Ξεκινά από την είσοδο της πλαζ με πορεία αριστερά προς Λαιμό και αμέσως δεξιά προς Καβούρι. Οι δρομείς θα διασχίσουν περιμετρικά την παραλία του Καβουρίου μέχρι την Λ. Ποσειδώνος όπου θα κάνουν αναστροφή και θα κινηθούν με κατεύθυνση προς τον Αστέρα μέχρι το ακρωτήρι του Λαιμού εκεί όπου θα κάνουν αναστροφή για να επιστρέψουν στην πλαζ της Βουλιαγμένης. Αφού επαναλάβουν τον παραπάνω γύρο θα επιστρέψουν στην πλαζ της Βουλιαγμένης για να τερματίσουν.

5χλμ – ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

Η διαδρομή για τον Αγώνα 5.000 μ ξεκινά από την είσοδο της πλαζ με πορεία αριστερά προς Λαιμό και αμέσως δεξιά προς Καβούρι. Οι δρομείς θα διασχίσουν περιμετρικά την παραλία του Καβουρίου για να επιστρέψουν στην οδό Απόλλωνος και να τερματίσουν στην πλαζ της Βουλιαγμένης. Η διαδρομή έχει θετική υψομετρική 80.5 μ και μέγιστο υψόμετρο στα 41.82 μ.

1χλμ Παίδων – ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

Η διαδρομή για τον παιδικό Αγώνα 1.000μ. ξεκινά από την είσοδο της πλαζ και κινείται πάνω στην οδό Απόλλωνος όπου μετά από 500μ. επιστρέφει για να τερματίσει και πάλι στην πλαζ της Βουλιαγμένης. Η διαδρομή έχει θετική υψομετρική 1.5μ. και μέγιστο υψόμετρο στα 9μ.

Αφήστε μας τα σχόλια σας

Διαβάστε επίσης

Η πρόταση του μήνα

Τρέξε πρώτος με την iArk Digital Agency : Premium Κατασκευή Ιστοσελίδων & Digital Marketing

Διάβασε επίσης

X