11 Προγράμματα προπόνησης 5,10km , Ημιμαραθωνίου και Ορεινού τρεξίματος από το Running CoachΤρέξε 1ος στο Digital Marketing με την iArk Digital Agency

O ΣΦΕΝΔΑΜΟΣ  Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία  με τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης, την υποστήριξη του Σ.Ε.Φ.Α.Α. Θεσσαλονίκης, της Εφορίας Αρχαιοτήτων πόλης Θεσσαλονίκης, της Τροχαίας Θεσσαλονίκης, του Κ.Α.Μ.Ε (Κίνημα Ανοίγματος Μνημείων Ελλάδας),τo Καφέ Αίθριο  στο Γεντί Κουλέ, διοργανώνει στις 9-10-11 Ιουνίου το  International Monuments Festival 2017 και το  3ο Yedi  kule  Conques.

Η Θεσσαλονίκη πρωτεύουσα της Μακεδονίας και νύφη του Θερμαϊκού από τις 9-11 Ιουνίου θα βρεθεί και πάλι στο προσκήνιο των πρωτοποριακών εκδηλώσεων.

 

Η Ακρόπολη της Θεσσαλονίκης το Επταπύργιο Υedikule που είναι ταυτόσημο με την ιστορία της Θεσσαλονίκης ανοίγει τις πύλες του για να υποδεχθεί δράσεις πολιτισμού και αθλητισμού.

 

Ξεκινώντας την πρώτη μέρα  με τους Δρόμους του Θεάτρου εντός της Ακρόπολης της Θεσσαλονίκης ακολουθεί η δεύτερη μέρα με τους Δρόμους της Μουσικής, την τρίτη μέρα την σκυτάλη αναλαμβάνει  η εκδήλωση Υedi Κule Conguest με  τον Αγώνα Δρόμου Μνημείων πόλεως. Δίνοντας την σκυτάλη οι απόφοιτοι του Τ.Ε.Φ.Α.Α του 1987 στους απόφοιτους του 1988 .

 

Η διαδρομή του αγώνα θα έχει την ιδιαιτερότητα της ανάδειξης οκτώ μνημείων της πόλης και συγκεκριμένα:

 

Το Φρούριο του Επταπυργίου,τη Μονή Βλατάδων, τον Όσιο Δαβίδ, τα Βυζαντινά Λουτρά, τον Άγιο Νικόλαο των Ορφανών, το Ισλαχανέ, οι Κήποι του Πασά, τον Πύργο της Αλύσεως (Τριγωνίου),το Φρούριο του Επταπυργίου.

 

Η αθλητική και πολιτιστική γιορτή με επίκεντρο το Επταπύργιο Υedikule, θα δώσει την δυνατότητα σε αγωνιζόμενους, επισκέπτες και θεατές, να γνωρίσουν το Επταπύργιο, την Άνω πόλη και να ζήσουν όμορφες στιγμές προσπερνώντας μέσα από τα ιστορικά της σοκάκια και μνημεία, σε μια ιστορική αναδρομή αιώνων.

 

Σκοπός της εκδήλωσης είναι μέσα από την πολιτιστική, αθλητική εκδήλωση η ανάδειξη της Άνω πόλης με τα ιστορικά της μνημεία και την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά  ως τόπος τουριστικού προορισμού.

 

Σας  περιμένουμε σε αυτό το μικρό μας ταξίδι να πορευθούμε παρέα σε μια αναδρομή αιώνων της ιστορίας της πόλης μας .

 

Επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης είναι το  www.yedikule.gr