11 Προγράμματα προπόνησης 5,10km , Ημιμαραθωνίου και Ορεινού τρεξίματος από το Running CoachΤρέξε 1ος στο Digital Marketing με την iArk Digital Agency

Ο Αθλητικός Όμιλος Μετσόβου προκηρύσσει την διεξαγωγή των αγώνων βουνού «Ursa Trail-Στα Χνάρια της Aρκούδας» την Κυριακή 28 Μαΐου 2017. Στο βίντεο που ακολουθεί βλέπουμε στιγμιότυπα από τους αγώνες του 2016.

Ποιο είναι το Μέτσοβο

Η ονομασία “Μέτσοβο” αναφέρεται για πρώτη φορά κατά τους τελευταίους αιώνες της βυζαντινής αυτοκρατορίας και συγκεκριμένα το 1380 μ.Χ. Τα έγγραφα μιλούν για έναν μικρό οικισμό βοσκών, χτισμένο όμως σε ιδιαίτερα καίρια γεωγραφική θέση. Το Μέτσοβο βρίσκεται ακριβώς εκεί όπου χωρίζεται η Βόρεια Πίνδος από τη Νότια, πάνω στη φυσική δίοδο των κοιλάδων  του ποταμού Μετσοβίτικου και των ποταμών Πηνειού και Βενέτικου. Η θέση αυτή έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στην επικοινωνία των γύρω περιοχών, πράγμα που είχε ως αποτέλεσμα να του παραχωρηθούν σημαντικά  προνόμια όταν η ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου κατελήφθη από τους Τούρκους το 1430. Τα προνόμια αυτά που καταργήθηκαν για ένα σύντομο χρονικό διάστημα από τον Αλή Πασά, διατηρήθηκαν τελικά μέχρι το τέλος του 18ου αιώνα.