11 Προγράμματα προπόνησης 5,10km , Ημιμαραθωνίου και Ορεινού τρεξίματος από το Running CoachΤρέξε 1ος στο Digital Marketing με την iArk Digital Agency

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Βροντούς σε συνεργασία με τον Λάζαρο Ρήγο και την ομάδα του Olympus Mythical Trail, μετά την επιτυχία του 1ου ΝΟΤ Vrontou, διοργανώνει και φέτος τον “2nd North Olympus Trail Vrontou 2017“, την Κυριακή 4 Ιουνίου 2017, αγώνα ορεινού τρεξίματος μήκους 20.1 χιλ. στα άγρια μονοπάτια του Βορείου Ολύμπου στην περιοχή της Βροντούς Πιερίας, με την επωνυμία North Olympus Trail Vrontou (ΝΟΤ Vrontou). Στόχος του αγώνα είναι η προβολή και ανάδειξη της βορειοδυτικής πλευράς του Ολύμπου. Ο αγώνας είχε ως  αφετηρία τους Αγ. Απόστολους (όπου και τα γραφεία του ΕΟΣ Βροντούς) και θα κινηθεί στην παρακάτω διαδρομή: Αγ. Απόστολοι (320μ) – Αγία Κόρη (280μ) – Ίταμος (πηγή), Κοπανούλα (πηγή 1.010μ) Έλατος (1.450 μ), Μαστορούλι (πηγή 1.020 μ), Παπά Αλώνι ( 1.015μ ) , Κατραναριά (780μ) , Παλαβός, Σπηλιές και θα καταλήξει στους Αγ. Απόστολους. Θα υπάρχουν συνολικά 3 σταθμοί τροφοδοσίας και 3 πηγές.

 

Το Μονοπάτι της Αγίας Κόρης: Νέος μικρός αγώνας στον βορειοανατολικό Όλυμπο μήκους 5 χιλ.

Σκοπός της Οργανωτικής Επιτροπής του North Olympus Trail Vrontou (ΕΟΣ Βροντούς) είναι η παρακίνηση για συμμετοχή όλο και περισσότερων ατόμων, ανεξάρτητα από την ηλικία σε αθλητικές δράσεις και η ταυτόχρονη ανάδειξη μέσα από τον αθλητισμό της μοναδικής ομορφιάς του Ολύμπου.
Για τον παραπάνω σκοπό δημιουργήσαμε ένα νέο αγώνα ορεινού βουνού μήκους 5 χιλ. Πρόκειται για μια κυκλική διαδρομή σε χαμηλό υψόμετρο ( μεταξύ 320μ και 610 μ) η οποία ενώνει τα δυο μεγάλα ρέματα του βορειοανατολικού Ολύμπου αυτό της Αγ. Τριάδας και της Αγ. Κόρης. Η διαδρομή του αγώνα έχει ως εκκίνηση και τερματισμό το σημείο αφετηρίας τους Άγιους Απόστολους Βροντούς. (όπου και βρίσκονται τα γραφεία του ΕΟΣ Βροντούς ).

Ο αγώνας είναι αφιερωμένος στη μνήμη της Αγίας Κόρης. Λίγα λόγια για την Αγία Κόρη :
Το προσκύνημα της Αγία Κόρη βρίσκεται στους πρόποδες του Ολύμπου 4 χιλ από την Βροντού και ένα χιλ. από τα γραφεία του ΕΟΣ Βροντούς στους Αγ. Απόστολους. Βρίσκεται στο βάθος ενός πυκνού φαραγγιού με πλούσια βλάστηση στο όποιο φτάνει κανείς αν κατέβει το μονοπάτι με τα 180 σκαλοπάτια .
Σύμφωνα με την τοπική παράδοση η Αγία Κόρη ήταν μία όμορφη κοπέλα από την περιοχή των Ιωαννίνων την οποία θέλησε να πάρει στο χαρέμι του ο Αλί Πασάς. Εκείνη κρατώντας την εικόνα της Παναγίας για να γλυτώσει κατέφυγε στο Όλυμπο στην περιοχή της Παλιάς Βροντούς. Εκεί στο βάθος της ρεματιάς πέθανε από το κρύο και την ασιτία. Δίπλα στο άψυχο σώμα ανέβλυζε αγιάσμα και οι κάτοικοι έκτισαν στην μνήμη ένα εκκλησάκι γύρω από το δέντρο. Επειδή κανείς δεν ήξερε το όνομα της, την ονόμασαν Αγία Κόρη . Η μνήμη της γιορτάζεται την ημέρα της Αγίας Τριάδας. Το άγιασμα της είναι θαυματουργό και υπάρχουν πολλές μαρτυρίες για θαύματα που έχουν συμβεί κατά καιρούς.

ΓΕΝΙΚΑ
Ο αγώνας “Το Μονοπάτι της Αγίας Κόρης“ θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά την Κυριακή 4 Ιουνίου, την ημέρα που διεξάγεται και ο North Οlympus Trail Vrontou 20 χιλ. Ο αγώνας είναι αφιερωμένος στη μνήμη της Αγίας Κόρης. Η διαδρομή του αγώνα εκτείνεται σε απόσταση περίπου 6 χιλ. Αφορά μια μέτριας δυσκολίας κυκλική διαδρομή με σχετικά ήπιες κλίσεις. Κινείται σε όλα τα είδη των τερέν (μονοπάτι, χωματόδρομος, άσφαλτος). Χρονικό όριο για την ολοκλήρωση της προσπάθειας δεν υπάρχει. Η τροφοδοσία των αθλητών περιορίζεται σε έναν σταθμό, με νερό και ισοτονικά ,περίπου στο μέσον της διαδρομής στη θέση Τζουβάλι.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ
Η διαδρομή του αγώνα έχει ως εκκίνηση και τερματισμό το σημείο αφετηρίας τους Άγιους Αποστόλους, όπου και βρίσκονται τα γραφεία του ΕΟΣ Βροντούς. Το ελάχιστο υψόμετρο της διαδρομής είναι 280 μέτρα και το μέγιστο 600μ . Η διαδρομή μοιράζεται σε μονοπάτια, χωματόδρομο και άσφαλτο και ενώνει τα δυο μεγάλα ρέματα του βορειοανατολικού Ολύμπου αυτό της Αγ. Τριάδας και της Αγ. Κόρης

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Στον αγώνα δικαιούνται να συμμετάσχουν άνδρες και γυναίκες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Δεν θα υπάρχει όριο συμμετοχών. Ο κάθε αθλητής έχει την ευθύνη για τον ιατρικό έλεγχο της υγείας του.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ
Οι εγγραφές, οι οποίες θα ξεκινήσουν μετά το Πάσχα και θα διαρκέσουν μέχρι Πέμπτη 25 Μαΐου 2017 θα πραγματοποιηθούν μέσω διαδικτύου. Η πληρωμή του τιμήματος συμμετοχής θα γίνεται μόνο με κατάθεση σε συγκεκριμένο λογαριασμό της διοργάνωσης.

Ο λογαριασμός κατάθεσης είναι :
Τράπεζα Πειραιώς: IBAN GR10 0171 6160 0066 1614 0382 267 . Ο λογαριασμός ανήκει στον ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΒΡΟΝΤΟΥΣ.

«Κατά την κατάθεσή σας, παρακαλώ να δηλώσετε το ονοματεπώνυμο καθώς και τον αγώνα 6χιλ “Το Μονοπάτι της Αγίας Κόρης “

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΡΙΘΜΩΝ
Η παραλαβή των αριθμών του αγώνα θα γίνεται την ημέρα του αγώνα (Κυριακή 04/06) και ώρες 08:00-09:00 στους Άγιους Απόστολους. Για την παραλαβή αριθμών απαιτείται η επίδειξη κάποιου επίσημου δελτίου που να πιστοποιεί την ταυτότητα του/της αθλητή/τριας καθώς και την ηλικία του/της.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ, ΠΑΡΟΧΕΣ
Το κόστος συμμετοχής για τους αθλητές/τριες είναι 5 Ευρώ.

Στην τιμή περιλαμβάνονται:

– δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα,
– τροφοδοσία σε ένα σταθμό,
– ηλεκτρονική χρονομέτρηση chip RFID,
– αναμνηστικό μετάλλιο σε όσους τερματίσουν
– υποστήριξη πρώτων βοηθειών.

ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ
Η διοργάνωση αναλαμβάνει την τροφοδοσία των αθλητών σε ένα σημείο, περίπου στη μέση της διαδρομής, στην περιοχή Τζουβάλι (νερό και ισοτονικά).

ΧΡΟΝΙΚΑ ΟΡΙΑ
Το χρονικό όριο του αγώνα δεν θα υπάρχει ενδιάμεσο χρονικό όριο αποκλεισμού, ωστόσο θα υπάρχει ενδιάμεσο σημείο καταγραφής.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
Δεν απαιτείται υποχρεωτικός εξοπλισμός από τους αθλητές. Καλό θα είναι οι αθλητές να έχουν μαζί τους παγούρι νερού με ζώνη (τύπου μπανάνα).

ΕΠΑΘΛΑ
Αναμνηστικά έπαθλα δίνονται στους τρεις πρώτους άνδρες νικητές και στις τρεις πρώτες γυναίκες νικήτριες του αγώνα.
Αναμνηστικό μετάλλιο θα πάρουν όλοι οι αθλητές που θα τερματίσουν τον αγώνα.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ
Η διοργάνωση φροντίζει για την ασφάλεια των αθλητών με την παρουσία ομάδας διάσωσης που θα βρίσκεται σε ετοιμότητα πάνω στη διαδρομή. Ο κάθε αθλητής οφείλει να είναι προσεκτικός στην κίνησή του. Σε περίπτωση τραυματισμού αθλητή, θα πρέπει να ειδοποιηθεί άμεσα το προσωπικό της διοργάνωσης από τους αθλητές που θα αντιληφθούν τέτοιο περιστατικό.

Οι υποστηρικτές του αγώνα είναι:
το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος Κατερίνης,
η Διασωστική Ομάδα Κατερίνης,
η ομάδα Olympus Mountain Activities,
ο Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Πιερίας ΣΥΡΑΠ,
η Ποδηλατική Απόδραση Κατερίνης,
η Ένωση Εθελοντών Πυροσβεστών Δήμου Δίου,
ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγ. Σπυρίδωνα,
ο ΕΟΣ Κατερίνης,
ο ΣΕΟ Κατερίνης ,
ο ΕΟΣ Καρίτσας,
ο Ορειβατικός Σύλλογος Αιγινίου,
η ομάδα Ουρλιά (Δίον) και
ο ΕΟΣ Βροντούς.

Τον αγώνα στηρίζουν επίσης ως συνδιοργανωτές η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και ο Δήμος Δίου Ολύμπου.

ΔΙΑΜΟΝΗ
Καταφύγιο Κρεβάτια – Όλυμπος
Για την διαμονή σας, στη περιοχή μπορείτε να επιστεφτείτε το δικό μας καταφύγιο στο οροπέδιο Κρεβάτια και σε υψομ 1.010μ. Για να φτάσουμε εκεί περνάμε το χωριό Βροντού και ακολουθούμε το χωματόδρομο από την Αγ. Τριάδα και σε περίπου 20 λεπτά θα βρίσκεται στο καταφύγιο. Έχει δυνατότητα να φιλοξενήσει έως 20 άτομα σε δυο δωμάτια. Λειτουργεί οργανωμένη κουζίνα με σπιτικά πιάτα και μεζέδες. Από το καταφύγιο ξεκινούν μονοπάτια κάθε είδους, από μια ολιγόωρη κυκλική βόλτα με επιστροφή πάλι στο καταφύγιο έως πολύωρη πεζοπορία έως το οροπέδιο των Μουσών.
Πληροφορίες Τσιμήτρης Ιωάννης & Σπανός Κώστας 6944547441 και 6942665896
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ ΟΡΕΙΝΟΥ ΒΟΥΝΟΥ 20km – 2o North Olympus Trail Vrontou – Κυριακή 4 Ιουνίου 2017

Χαρακτηριστικά του αγώνα: Ο αγώνας είναι ορεινός δρόμος απόστασης 20 περίπου χιλιομέτρων από τα οποία τα 18χιλ. είναι σε μονοπάτια και 2χιλ. σε δασικούς δρόμους και άσφαλτο. Το υψόμετρο που θα κινηθεί είναι από 320μ έως 1.540μ.

Δικαίωμα συμμετοχής: Στον αγώνα μπορούν να συμμετέχουν άνδρες και γυναίκες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους

Κατηγορίες νικητών- Έπαθλα: Μετάλλιο για όλους τους αθλητές που θα τερματίσουν

Έπαθλα για τους τρεις πρώτους άντρες και τις τρεις πρώτες γυναίκες.

Για τους άντρες προβλέπονται επιπλέον 4 κατηγορίες νικητών με βάση την ηλικία των αθλητών

Α) 19-39 χρονών
Β) 40- 49 χρονών
Γ) 50-59
Δ) 60 +

Για τις γυναίκες προβλέπονται επιπλέον 3 κατηγορίες νικητών με βάση την ηλικία των αθλητών

Α) 19-39 χρονών
Β) 40- 55 χρονών
Γ) 56 +

Απαραίτητη προϋπόθεση για την δημιουργία κατηγορίας, η ύπαρξη έξι αθλητών (για την βράβευση των τριών πρώτων) ή τριών ατόμων (για τη βράβευση του 1ου.)

Επίσης θα βραβευτεί ο μεγαλύτερος-η αθλητής-α που θα τερματίσει.

Ώρα Εκκίνησης – Αφετηρία – Τερματισμός: Ώρα Εκκίνησης 9 π.μ με αφετηρία και τερματισμός τα γραφεία τους Ορειβατικού Συλλόγου Βροντούς στη θέση Αγ. Απόστολοι. Τα γραφεία του συλλόγου βρίσκονται 4 χιλ δυτικά από το χωριό Βροντού με κατεύθυνση προς τον Όλυμπο.

Ώρα βραβεύσεων των νικητών: οι Απονομές θα ξεκινήσουν στις 14.30 στον περιβάλλοντα χώρο του ΕΟΣ Βροντούς.

Σήμανση: Η σηματοδότηση έχει γίνει με πινακίδια διαστάσεων 13×13 κίτρινου και κόκκινου χρώματος και με πινακίδες σωστής κατεύθυνσης. Επίσης θα υπάρχουν εθελοντές στα δύσκολα σημεία όπου είναι απαραίτητο, για την συνέχιση της σωστής κατεύθυνσης των αθλητών.

Τροποποίηση διαδρομής: Εάν χρειαστεί λόγω κακών καιρικών συνθηκών, οι διοργανωτές έχουν το δικαίωμα να τροποποιήσουν η να διακόψουν τον αγώνα, προκειμένου να μην θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των αθλητών.

Έναρξη εγγραφών: Οι εγγραφές ξεκίνησαν την Πέμπτη 20 Απριλίου 2017 και θα διαρκέσουν έως και την Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

Δηλώσεις και Κόστος συμμετοχής: Το κόστος συμμετοχής για τους αθλητές/τριες είναι 20 Ευρώ.

Στην τιμή περιλαμβάνονται:
– Αριθμός συμμετοχής BIB number με αναγραφή ονοματεπώνυμου κάθε συμμετέχοντα
– τροφοδοσία και υποστήριξη
– ηλεκτρονική χρονομέτρηση chip RFID
– αναμνηστικό μετάλλιο σε όσους τερματίσουν
– αναμνηστικό δώρο
– ελαφρύ γεύμα στον τερματισμό
– υποστήριξη πρώτων βοηθειών

Η πληρωμή του τιμήματος συμμετοχής θα γίνεται μόνο με κατάθεση σε συγκεκριμένο λογαριασμό της διοργάνωσης
Ο λογαριασμός κατάθεσης είναι της Τράπεζα Πειραιώς:
IBAN GR10 0171 6160 0066 1614 0382 267 .

Ο λογαριασμός ανήκει στον ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΒΡΟΝΤΟΥΣ. Κατά την κατάθεσή σας, παρακαλώ να δηλώσετε το ονοματεπώνυμο καθώς και τον αγώνα North Olympus Trail Vrontou 20 χιλ.

Στην κατάθεση να αναγράφεται οπωσδήποτε το ονοματεπώνυμο του καταθέτη. Το αντίγραφο της κατάθεσης θα πρέπει να προσκομιστεί στη γραμματεία των αγώνων. Επίσης μπορείτε να πληρώσετε και στον ταμεία του ΕΟΣ Βροντούς Σπανό Γιώργο τηλ 6973 804 843.

Παράδοση των αριθμών: Την ημέρα του αγώνα Κυριακή 4 Ιουνίου 7:30-8:30 από την γραμματεία του αγώνα στο χώρο της εκκίνησης.

Αριθμός Αθλητή: Κάθε αθλητής φέρει τον αριθμό αγώνα (bib) πάνω του, τον οποίο και είναι υποχρεωμένος να έχει πάνω σε εμφανές σημείο στην εμπρόσθια όψη της μπλούζας του. Ο αριθμός πρέπει να παραμείνει σε όλη τη διάρκεια του αγώνα χωρίς να διπλωθεί, αποκρύβοντας έτσι οποιοδήποτε στοιχείο αναγράφεται πάνω στον αριθμό (χορηγοί, λογότυπα κλπ). Ουσιαστική αλλοίωση του αριθμού, η οποία ενδέχεται να προκαλέσει σύγχυση στους υπεύθυνους καταγραφής των Σταθμών τιμωρείται με αποκλεισμό. Απώλεια του αριθμού τιμωρείται με αποκλεισμό.

Ασφάλιση των αθλητών: Οι αθλητές και οι αθλήτριες συμμετέχουν στον αγώνα με δική τους ευθύνη και η ασφάλιση επιβαρύνει τους ίδιους. Θεωρείται ως αυτονόητο ότι κάθε αθλητής που υποβάλει αίτηση συμμετοχής στον αγώνα, έχει ως ενήλικας πλήρη επίγνωση της πρόθεσής του να πάρει μέρος σε ένα αθλητικό γεγονός που πραγματοποιείται σε ορεινό περιβάλλον, με αντίξοες κατά κανόνα συνθήκες για τον ανθρώπινο οργανισμό. Οι διοργανωτές και η Επιτροπή του Αγώνα δεν ευθύνονται για το θάνατο, τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των αγωνιζομένων. Παρόλα αυτά θα υπάρχει ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Κατερίνης (τομέας Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών) που θα υποστηρίζει τον αγώνα.

Πρόγραμμα:

Κυριακή 5/5/2016 – Αγ. Απόστολοι Βροντούς

– 07:30-08:30  Παραλαβή τσάντας αθλητών του αγώνα.
– 09.00  Εκκίνηση αγώνα  ορεινού τρεξίματος διαδρομής 20 χιλ.
– 09:30 Εκκίνηση αγώνα  ορεινού τρεξίματος διαδρομής 6 χιλ
– 14:30 Βραβεύσεις αγώνων ορεινού τρεξίματος
Οι υποστηρικτές του αγώνα είναι:

– το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος Κατερίνης,
– η Διασωστική Ομάδα Κατερίνης,
– η ομάδα Olympus Mountain Activities,
– ο Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Πιερίας ΣΥΡΑΠ,
– η Ποδηλατική Απόδραση Κατερίνης,
– η Ένωση Εθελοντών Πυροσβεστών Δήμου Δίου,
– ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγ. Σπυρίδωνα,
– ο ΕΟΣ Κατερίνης,
– ο ΣΕΟ Κατερίνης ,
– ο ΕΟΣ Καρίτσας,
– ο Ορειβατικός Σύλλογος Αιγινίου,
– η ομάδα Ουρλιά ( Δίον ) και
– ο ΕΟΣ Βροντούς.

Τον αγώνα στηρίζουν επίσης ως συνδιοργανωτές η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και ο Δήμος Δίου Ολύμπου.

Διαμονή
Καταφύγιο Κρεβάτια – Όλυμπος
Για την διαμονή σας, στη περιοχή μπορείτε να επιστεφτείτε το δικό μας καταφύγιο στο οροπέδιο Κρεβάτια και σε υψομ 1.010μ. Για να φτάσουμε εκεί περνάμε το χωριό Βροντού και ακολουθούμε το χωματόδρομο από την Αγ. Τριάδα και σε περίπου 20 λεπτά θα βρίσκεται στο καταφύγιο. Έχει δυνατότητα να φιλοξενήσει έως 20 άτομα σε δυο δωμάτια. Λειτουργεί οργανωμένη κουζίνα με σπιτικά πιάτα και μεζέδες. Από το καταφύγιο ξεκινούν μονοπάτια κάθε είδους, από μια ολιγόωρη κυκλική βόλτα με επιστροφή πάλι στο καταφύγιο έως πολύωρη πεζοπορία έως το οροπέδιο των Μουσών.
Πληροφορίες Τσιμήτρης Ιωάννης & Σπανός Κώστας 6944547441 και 6942665896

Για τη συμμετοχή σας στον 2ο αγώνα NORTH OLYMPUS TRAIL VRONTOU 2017, καθώς και στον νέο μικρό αγώνα των 6km, που θα διεξαχθούν την Κυριακή 4 Ιουνίου 2017 και με αφετηρία τους Αγίους Αποστόλους Βροντού Πιερίας, παρακαλούμε συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα εγγραφής
http://eosvrontous.gr/index.php/not-vrontou/not-vrontou-2017/registration-form-2017
Πληροφορίες σχετικά με τους αγώνες
Για πληροφορίες που αφορούν τους αγώνες μπορείτε να απευθύνεστε στον πρόεδρο του ΕΟΣ Βροντούς Γάκη Ιωάννη (τηλ 697 222 4665) , και στα μελή Τασίκα Αθανασία (τηλ 697 845 1330) και Σπανό Γιώργο (τηλ.6973 804 843) και στο στο e-mail: eosvrontous@gmail.com