Running-Magazine-Logo

Panachaiko Trail – 7 Μαΐου | Αχαΐα

Τρέξε και Βγες πρώτος στην Κατασκευή Ιστοσελίδων και στο Digital Marketing με την iArk Digital Agency!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Γράψου στο Newsletter για να μη χάνεις κανένα άρθρο από το Running Magazine

Η «Πολιτιστική Δράση Δ.Ε. Βραχναιίκων» προκηρύσσει αγώνα ορεινού τρεξίματος με τίτλο “Panachaiko Trail 2017”.

 

Αποτελείται από δύο αγώνες ορεινού τρεξίματος

  • 20 χιλιομέτρων
  • 16 χιλιομέτρων

στην πανέμορφη ορεινή περιοχή του όρους Παναχαϊκού, στο νομό Αχαΐας.

Ιστορικά Στοιχεία:

Το Παναχαϊκό όρος (Παναχαϊκός ή Βοδιάς)  έχει πάρει την ονομασία του λόγω της θέση του στον νομό Αχαΐας, αλλά και επειδή από την αρχαιότητα ανήκει εξ ολοκλήρου σε αυτόν. Έχει ιστορία, μύθους, φυσικό πλούτο και ιδιαίτερα τοπία.

Είναι το βορειότερο βουνό της Πελοποννήσου και καταλαμβάνει το βόρειο-κεντρικό τμήμα του Νομού Αχαΐας και εκτείνεται ανατολικά της Πάτρας. Λόγω ακριβώς αυτής του της θέσης έχει ιδιαίτερη σημασία σε ό,τι αφορά τη βιοποικιλότητα της περιοχής. Άλλωστε στους κατοίκους της δυτικής Στερεάς είναι γνωστό ως «βουνό της Πάτρας».

Προσφέρει πανοραμική και φανταστική  θέα προς την πόλη της Πάτρας, τον Πατραϊκό κόλπο, τη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, τα βουνά της Πελοποννήσου και της Στερεάς Ελλάδας. Το Παναχαϊκό φιλοξενεί στο βόρειο τμήμα του, στα σύνορα Πάτρας και Ρίου, το μεγαλύτερο αιολικό πάρκο της Ελλάδας με 40 ανεμογεννήτριες, το οποίο εγκαινιάστηκε το 2006. Στο βουνό υπάρχουν επίσης δύο ορειβατικά καταφύγια του Ε.Ο.Σ. Πατρών, στη θέση Ψάρθι (1400 μ.) που λειτουργεί από το 1934, και στη θέση Πρασούδι (1800 μ.), που ανακαινίστηκε πρόσφατα.

Ημερομηνία Διεξαγωγής:

Κυριακή 7 Μαΐου 2017 και ώρα 09:30

Εκκίνηση και Τερματισμός:

Οι αγώνες θα έχουν εκκίνηση και τερματισμό το χωριό Πουρναρόκαστρο Αχαΐας. Η εκκίνηση και για τις δύο διαδρομές θα γίνει στις 09:30 π.μ.

Αγώνες:

Θα διεξαχθούν 2 αγώνες, ένας με απόσταση 20 χιλιομέτρων και ένας με απόσταση 16 χιλιομέτρων. Και οι δύο διαδρομές είναι κατάλληλες για να γνωρίσουν οι νέοι δρομείς το ορεινό τρέξιμο, αλλά και οι έμπειροι να δοκιμάσουν τις δυνατότητές τους ενόψει των μεγάλων αγώνων που ακολουθούν.

Ανάλυση Διαδρομής:

Και οι δύο διαδρομές ξεκινούν από την πλατεία του Πουρναρόκαστρου, σε υψόμετρο 650 μ. .

Η μικρή διαδρομή, αυτή των 16 χλμ., θεωρείται χαμηλής έως μέτριας δυσκολίας με 762 μέτρα θετική υψομετρική διαφορά. Η μισή διαδρομή γίνεται σε χωματόδρομο και η υπόλοιπη σε μονοπάτια, τα οποία είναι πολύ καλά χαραγμένα και σηματοδοτημένα.

Η μεγάλη διαδρομή, αυτή των 20 χλμ., θεωρείται μέτριας έως μεγάλης δυσκολίας με 1.278 μέτρα θετική υψομετρική διαφορά. Το 20% της διαδρομής γίνεται σε χωματόδρομο και η υπόλοιπη διαδρομή περιλαμβάνει μονοπάτια, πολύ καλά χαραγμένα και σηματοδοτημένα, αλπικό τοπίο (δάσος με έλατα) και πετρώδη περιοχή. Η διαδρομή αυτή περνά από τα δύο καταφύγια, το Ψάρθι και το Πρασούδι.

Τροποποίηση διαδρομής:

Αν υπάρξει κίνδυνος, από οποιονδήποτε λόγο, για την ασφάλεια των δρομέων μπορεί να υπάρξει αλλαγή ή τροποποίηση της διαδρομής. Επίσης μπορεί να υπάρξει καθυστέρηση της έναρξης του αγώνα ή αναβολή ή και ματαίωση λόγω κακοκαιρίας ή από οποιαδήποτε άλλη αιτία.

Δικαίωμα Συμμετοχής:

Δικαίωμα συμμετοχής και για τους δύο αγώνες έχουν όλοι οι δρομείς άνω των 18 ετών (έτος γεννήσεως 1998 και μεγαλύτεροι/-ρες). Οι δρομείς αποδέχονται απολύτως και συναινούν στη λήψη φωτογραφιών, υλικών video και στην προβολή του αγώνα, του ονόματός τους και της εικόνας τους σε οποιοδήποτε ενημερωτικό έντυπο, μέσο μαζικής ενημέρωσης κ.λπ., εφόσον αυτό το μέσον επιλεγεί από τους διοργανωτές για την προβολή του αγώνα.

Ιατρική Εξέταση:

Οι δρομείς συμμετέχουν με απόλυτη προσωπική τους ευθύνη. Αποδέχονται, πως υπεύθυνα δηλώνουν κατά τους όρους του άρθρου 8 του νόμου 1599/1986, έχοντας γνώση των σχετικών κυρώσεων, ότι έχουν προβεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις από τις οποίες αποδεικνύεται ότι είναι υγιείς για να λάβουν μέρος στον αγώνα, παραιτούνται δε από κάθε απαίτηση των διοργανωτών για τυχόν βλάβη ή ζημία από οποιαδήποτε αιτία.

Επίσης, οφείλουν να είναι ασφαλισμένοι για την αντιμετώπιση ατυχήματος κατά τη διάρκεια συμμετοχής τους στον αγώνα.

Οι συμμετέχοντες γνωρίζουν τον ενδεχόμενο κίνδυνο σωματικής βλάβης ή φθοράς του εξοπλισμού τους από τη συμμετοχή τους στον συγκεκριμένο αγώνα καθώς και τις συνέπειες αυτών.

Ο διοργανωτής δεν ευθύνεται για τον τραυματισμό, θάνατο ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των συμμετεχόντων.

«ΟΛΟΙ ΤΡΕΧΟΥΝ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΥΘΥΝΗ»

Ιατρική κάλυψη:

Κατά τη διάρκεια του αγώνα θα υπάρχει από την πλευρά του διοργανωτή ιατρική κάλυψη (γιατρός αγώνα) και ασθενοφόρο.

Δήλωση Συμμετοχής:

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται αποκλειστικά μέσω του site του αγώνα http://www.panachaikotrail.gr/ συμπληρώνοντας τη σχετική αίτηση και διευκρινίζοντας απαραίτητα ποιον αγώνα αφορά η δήλωση. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα αρχίσουν την Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017 και θα τελειώσουν την Παρασκευή 28 Απριλίου 2017. Μετά την ημερομηνία αυτή δε θα γίνει καμία εγγραφή. Για να είναι έγκυρη η εγγραφή θα πρέπει να ακολουθήσει κατάθεση του ποσού συμμετοχής μέσα σε 5 ημέρες στο λογαριασμό του συλλόγου στην τράπεζα Τ/Τ- EUROBANK με αριθμό λογαριασμού
Τ/Τ-EUROBANK:0026-0671-49-0101861293
IBAN: GR6902606710000490101861293

Τα διατραπεζικά έξοδα βαρύνουν τον καταθέτη. Στην κατάθεση πρέπει απαραίτητα να αναγράφεται το όνομα του/της δρομέα με τα ίδια ακριβώς στοιχεία που έκανε την εγγραφή.

Η αποστολή της απόδειξης δεν είναι απαραίτητη, θα πρέπει όμως να προσκομίζεται στη γραμματεία για την παραλαβή του αριθμού συμμετοχής.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Για να θεωρηθεί έγκυρη η συμμετοχή σας θα πρέπει να καταβάλλετε το αντίτιμο της συμμετοχής σας το αργότερο πέντε (5) ημέρες μετά την υποβολή της δήλωσης συμμετοχής σας. Στην αιτιολογία κατάθεσης πρέπει απαραίτητα να δηλώνεται το ονοματεπώνυμο του δρομέα για τον οποίο καταβάλλεται η συμμετοχή.

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων:

Οι εγγραφές μπορεί να τελειώσουν νωρίτερα της καθορισμένης ημερομηνίας, όταν συμπληρωθεί ο αριθμός των 350 συμμετοχών.

Αριθμός αθλητή:

Ο κάθε αθλητής υποχρεούται να έχει στο μπροστινό μέρος της μπλούζας του και σε εμφανές σημείο τον αριθμό συμμετοχής του. Ο αριθμός απαγορεύεται να αλλοιωθεί ή να διπλωθεί.

Βοήθεια-Εξοπλισμός:

Επιτρέπεται στους δρομείς η χρήση πυξίδας, GPS και κινητού τηλεφώνου, ενώ απαγορεύεται η χρήση οποιουδήποτε μηχανοκίνητου μέσου καθώς και οποιαδήποτε εξωτερική βοήθεια.

Η χρήση μπατόν συνίσταται κυρίως για τους δρομείς της μεγάλης διαδρομής. Επίσης οι δρομείς, αν θέλουν, μπορούν να έχουν μαζί τους υδροδοχείο και καπέλο.

Σήμανση διαδρομής:

Και οι δύο διαδρομές θα είναι πολύ καλά σηματοδοτημένες με σπρέυ κόκκινου χρώματος, με κορδέλες, με σιδερένια πασαλάκια και με πινακίδες.

Τροφοδοσία – Σταθμοί Ανεφοδιασμών:

Οι σταθμοί θα είναι υπερπλήρεις με όλα τα απαιτούμενα προϊόντα: νερό, αλμυρά και γλυκά μπισκότα, ισοτονικά, σταφίδες κ.ά., ώστε οι δρομείς να μη χρειαστεί να έχουν μαζί τους εξάρτηση και να τρέξουν ελεύθερα και άνετα.

  • Στον Αγώνα των 20 χλμ θα υπάρχουν 6 (έξι) ενδιάμεσοι σταθμοί ανεφοδιασμού.
  • Στον Αγώνα των 16 χλμ θα υπάρχουν 4 (τέσσερις) ενδιάμεσοι σταθμοί ανεφοδιασμού.

Χρονικά όρια:

Για τη διαδρομή των 20 χλμ ορίζεται το χρονικό όριο των 5 ωρών. Όσοι δρομείς δεν έχουν τερματίσει μέσα στο χρόνο αυτό τρέχουν με δική τους ευθύνη. Για τη διαδρομή των 16 χλμ. δεν υπάρχει χρονικό όριο.

Κόστος Συμμετοχής:

Για τον αγώνα των 20 χλμ το κόστος είναι 15 ευρώ και για τον αγώνα των 16 χλμ. είναι 10 ευρώ. Στο κόστος συμμετοχής περιλαμβάνονται: δικαίωμα συμμετοχής, τροφοδοσία και υποστήριξη, ηλεκτρονική χρονομέτρηση, μετάλλιο, αναμνηστικά.

Βραβεύσεις:

Σε όλους τους τερματίζοντες θα δοθεί πολύ ωραίο αναμνηστικό μετάλλιο, μπλουζάκι και γεύμα στο τέλος του αγώνα.

Έπαθλα:

Οι τρεις πρώτοι άντρες και οι τρεις πρώτες γυναίκες της Γενικής Κατάταξης των δύο αγώνων 20 και 16 χλμ θα βραβευτούν με ειδικά έπαθλα. Επίσης, θα υπάρξουν και για τους δύο αγώνες ηλικιακές κατηγορίες για άντρες και γυναίκες.

– Στους άντρες οι κατηγορίες είναι: 18-29, 30-39, 40-49, 50-59 και 60 +.

– Στις γυναίκες οι κατηγορίες είναι: 18-29, 30-39, 40-49, 50 +.

Θα βραβευθούν οι τρεις πρώτοι δρομείς κάθε ηλικιακής κατηγορίας. Όσοι δρομείς βραβευτούν στη γενική κατάταξη, δε θα βραβευτούν πάλι στις κατηγορίες.

Δώρα:

Στο τέλος του αγώνα θα κληρωθούν δώρα στους δρομείς.

Ενστάσεις:

Ενστάσεις για οποιοδήποτε λόγο γίνονται από τον ίδιο τον δρομέα το αργότερο 30 λεπτά μετά τον τερματισμό. Η απόφαση της επιτροπής είναι τελική και δεν επιδέχεται άλλη ένσταση.

Ξενοδοχεία:

Για όσους δρομείς θέλουν να έρθουν από την προηγούμενη ημέρα, έχουμε έρθει σε συμφωνία με το HOTEL MEDITERRANEE. Ευρίσκεται στο κέντρο της πόλης, στην οδό Αγίου Νικολάου 18 και τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι: 2610- 279602 και 2610-279624

Οι τιμές των δωματίων είναι: Μονόκλινο 31 ευρώ, δίκλινο 40 ευρώ και τρίκλινο 53 ευρώ. Στην προσφερόμενη τιμή περιλαμβάνεται και το πρωινό.

Απορρίμματα- καθαριότητα:

Όλοι οι δρομείς, κατά τη διάρκεια του αγώνα, καθώς και τα άτομα της διοργάνωσης οφείλουν να διατηρούν τους χώρους και το φυσικό περιβάλλον καθαρό.

Διαδικαστικά:

Τα αθλητικά νούμερα θα δοθούν από τη Γραμματεία του αγώνα, που θα λειτουργήσει για την καλύτερη εξυπηρέτηση των συμμετεχόντων.

– ΠΑΤΡΑ – Σάββατο 6 Μαΐου από τις 10:00 ­­έως τις 16:00 στο Ξενοδοχείο MEDITERRANEE, Αγίου Νικολάου 18.

– ΠΟΥΡΝΑΡΟΚΑΣΤΡΟ – Κυριακή 7 Μαΐου από τις 07:30 έως τις 08.30.

Γενικό Πρόγραμμα Εκδήλωσης:

ΣΑΒΒΑΤΟ 6 Μαΐου 2017:

  • Πάτρα 10:00 – 16:00 Ξενοδοχείο MEDITERRANEE, Αγίου Νικολάου 18: παράδοση των αριθμών στους αθλητές.

ΚΥΡΙΑΚΗ 7 Μαΐου 2017:

  • Πουρναρόκαστρο 07:30 – 08.30:παράδοση των αριθμών στους αθλητές.
  • 09:30: Πουρναρόκαστρο εκκίνηση του αγώνα των 20 χλμ.
  • 09:30: Πουρναρόκαστρο  εκκίνηση του αγώνα των 16 χλμ.
  • 14:00: Απονομές και φαγητό.

Σημαντικές παρατηρήσεις:

Για την ομαλότερη διεξαγωγή του αγώνα, θα ήταν καλύτερα να παραλάβετε τα αθλητικά σας νούμερα την ημέρα του Σαββάτου και ΟΧΙ την Κυριακή λίγο πριν από τον αγώνα.

Περισσότερες Πληροφορίες:

Πρόσβαση και Γνωριμία με το Πουρναρόκαστρο Αχαΐας

Το χωριό Πουρναρόκαστρο απέχει 11 χλμ από την Πάτρα και ο χρόνος πρόσβασης από το κέντρο της πόλης είναι 30΄περίπου.

Υπεύθυνοι Διοργάνωσης :

  • Φάνης     Αρκουμάνης             τηλ. 6983-521275
  • Αριστέα   Νικολοπούλου        τηλ. 6974-525533
  • Γιώργος Ρόδης                           τηλ. 6932-450850
  • Βασίλης Λάγιος                         τηλ. 6932-570444
  • Παναγιώτης Δημόπουλος       τηλ. 6937-470090
  • Μιχάλης Νικολόπουλος          τηλ. 6978-559720
  • Άγγελος Νικολόπουλος           τηλ. 6942-234059
  • Κων/νος Κανελλόπουλος       τηλ. 6942-054319
  • Αντώνης Χάψας                         τηλ. 6974-284881

Με εκτίμηση

Η οργανωτική επιτροπή

Αφήστε μας τα σχόλια σας

Διαβάστε επίσης

Η πρόταση του μήνα

Τρέξε πρώτος με την iArk Digital Agency : Premium Κατασκευή Ιστοσελίδων & Digital Marketing

Διάβασε επίσης

X