Running-Magazine-Logo

4th ZIGOS RUN AND MTB RACE 2017 – 8 Απριλίου | Καβάλα

Τρέξε και Βγες πρώτος στην Κατασκευή Ιστοσελίδων και στο Digital Marketing με την iArk Digital Agency!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Γράψου στο Newsletter για να μη χάνεις κανένα άρθρο από το Running Magazine

Ο φυσιολατρικός πολιτιστικός σύλλογος Ζυγού Καβάλας σε συνεργασία με τον Ποντιακό σύλλογο ”ο Υψηλάντης”, τον ποδηλατικό σύλλογο Καβάλας Κύκλοτρον καθώς και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου Ζυγού και με την συμμετοχή τοπικών φορέων, διοργανώνει στο Ζυγό Καβάλας διήμερο αθλητικών λαϊκών (open) αγώνων και άλλων παράλληλων εκδηλώσεων με την ονομασία Zigos Run and MTB Race 2017 – ”Δασικές Διαδρομές”. Σκοπός των εκδηλώσεων είναι η προβολή τις περιοχής και ειδικά του πανέμορφου πευκοδάσους του Ζυγού, καθώς και η διάδοση του αθλητισμού.

 

Το Σάββατο 8 Απριλίου στις 16.00 θα γίνουν οι αγώνες τρεξίματος των παιδιών και ενηλίκων του δημοτικού σχολείου και στις 17.00 ο αγώνας junior MTB.

Tην Κυριακή 9 Απριλίου θα γίνουν οι αγώνες ορεινής ποδηλασίας με ώρα εκκίνησης στις 10.00 π.μ και του ορεινού τρεξίματος στις 14.00μ.μ. ΖIGOS CHALLENGE 2017

Για πρώτη φορά δημιουργείται μια νέα κατηγορία MTB+RUN για όσους αθλητές θέλουν να δοκιμάσουν τα όρια τους, ξεκινώντας με ποδήλατο στις 10.00π.μ και στην συνέχεια τρέξιμο στις 14.00μ.μ.

Η διαδρομή στην παραπάνω κατηγορία είναι 28χλμ ΜΤΒ και 17χλμ τρέξιμο, χωρίς ηλικιακές κατηγορίες.

Ο αγώνας ορεινού τρεξίματος είναι απόστασης 10χλμ και 17χλμ και ο αγώνας ΜΤΒ 17χλμ (fun), 28χλμ (άντρες και γυναίκες) και 40 χλμ καθώς και αγώνας τζούνιορ ΜΤΒ 7,5χλμ (ηλικίες 8 εως 14 ετών)

Ο αγώνας τρεξίματος των παιδιών είναι 2 χλμ απόσταση περιμετρικά του κεντρικού δρόμου του Ζυγού.

Όλοι οι αγώνες θα έχουν εκκίνηση και τερματισμό στην πλατεία του αγροτικού συνεταιρισμού.

 

ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΙΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

Η διαδρομή για το τρέξιμο και το ποδήλατο είναι ίδια, εκτός από μία μικρή διαφοροποίηση στο τρέξιμο και μπορεί να χαρακτηριστεί απαιτητική με τεχνικά μονοπάτια, ενώ οι ανηφόρες στους δασικούς δρόμους είναι μέτριας δυσκολίας. Η καλή φυσική κατάσταση των συμμετεχόντων αθλητών είναι αυτονόητη. Τα μονοπάτια στην διαδρομή του τρεξίματος των 17χλμ είναι 6,5 χλμ, για τα 10 χλμ 4χλμ, η άσφαλτος 1,5 χλμ και τα υπόλοιπα δασικός δρόμος. Για το ποδήλατο τα μονοπάτια είναι στην διαδρομή των 40 χλμ, 16 χλμ, στην διαδρομή των 28 χλμ 11,5 χλμ και στην fun (17χλμ) 7χλμ ,η άσφαλτος 1,5 χλμ και τα υπόλοιπα δασικός δρόμος.

Στην κατηγορία junior MTB η διαδρομή είναι τρεις κύκλοι εύκολη διαδρομή χωρίς ανηφόρες με εκκίνηση από το πάρκο του αγρ. συνεταιρισμού στο παλιό γήπεδο και πίσω (3 φόρες) σύνολο 7,5 χλμ.

Κατηγορίες junior MTB 8-10 ετών,10-12 ετών και 12-14 ετών

Γενικά η ποιότητα του εδάφους είναι καλή με το χώμα να κυριαρχεί στο μεγαλύτερο μέρος τις διαδρομής, με ελάχιστα χλμ φυτευτής πέτρας, κυρίως στους δασικούς δρόμους. Το τοπίο εναλλάσσεται σε πευκοδάσος και ρεματιές με πλατάνια και καστανιές.

 

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Για το τρέξιμο θα υπάρχουν δύο σταθμοί υδροδοσίας, στο 7ο και στο 13ο χλμ της διαδρομής, ενώ για το ποδήλατο στο 10ο χλμ κάθε γύρου. Θα υπάρχουν τουλάχιστον 4 σημεία ελέγχου των αθλητών για την ασφάλεια των αγώνων και την ομαλή διεξαγωγή τους. Επίσης δεκάδες εθελοντές τις διοργάνωσης θα βρίσκονται διασκορπισμένοι κατά μήκος τις διαδρομής για να παράσχουν κάθε δυνατή βοήθεια. Η διασωστικό ομάδα Καβάλας και οι έφεδροι καταδρομείς θα είναι κοντά μας το διήμερο για κάθε απρόοπτο, όπως επίσης θα υπάρχουν γιατρός και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε ετοιμότητα.

Στο διήμερο των αγώνων θα υπάρχει δωρεάν τεχνική υποστήριξη από επίσημο Shimano Service Center.

Για τον αγώνα ποδηλάτου είναι υποχρεωτικό το κράνος.

Υποστήριξη ηλεκτρονικής χρονομέτρησης από την www.smftiming.com

Δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να γίνουν στην σελίδα τις διοργάνωσης www.zigosrace.gr και στην γραμματεία τις διοργάνωσης μέχρι και 1 ώρα πριν την εκκίνηση των αγώνων.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΑΓΩΝΕΣ

Ανδρών 18-29 ετών

Ανδρών 30-39 ετών

Ανδρών 40-49 ετών

Ανδρών 50+ ετών

Γυναικών 18+ ετών

 

CHALLENGE MTB+RUN

Αθλητές 15 έως 18 ετών μπορούν να πάρουν μέρος στους αγώνες με ενυπόγραφη συγκατάθεση των γονέων τους. Επίσης στην κατηγορία αυτή όσοι διακριθούν αυτομάτως κατατάσσονται στην κατηγορία 18-29.

 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΑΠΟ ΘΕΑΤΕΣ

Μετά την εκκίνηση των αγώνων υπάρχει η δυνατότητα για όσους θεατές το επιθυμούν να μεταφερθούν στο βουνό για να παρακολουθήσουν και να χειροκροτήσουν από κοντά την προσπάθεια των αθλητών.

 

ΔΙΑΜΟΝΗ

Υπάρχει πρόβλεψη για αθλητές και συνοδούς που θέλουν να κατασκηνώσουν το διήμερο, με ειδικό χώρο στο δημοτικό σχολείο Ζυγού με ντους και wc.

Επίσης μπορούν να φιλοξενηθούν σε ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενοδοχεία τις περιοχής με ειδικές τιμές.

 

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το διήμερο των αγώνων θα υπάρχει στον χώρο τις εκδήλωσης μπουφές με εδέσματα, παραδοσιακά τοπικά προϊόντα, εκθέσεις προϊόντων και άλλα.

 

ΑΠΟΝΟΜΕΣ ΚΑΙ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

Όλοι οι συμμετέχοντες στους αγώνες θα λάβουν αναμνηστικό μετάλλιο.

Για τον πρώτο νικητή κάθε κατηγορίας κύπελλο, για τους τρεις πρώτους κάθε κατηγορίας μετάλλια και για τούς 4ο-5ο και 6ο νικητές έπαινος.

 

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ

Από Θεσσαλονίκη και Ξάνθη μέσω Εγνατίας έξοδος Αγίου Σίλα προς Καβάλα και αμέσως μετά προς Δράμα, περνάμε το χωριό Αμυγδαλεώνα και μετά στη διασταύρωση του στρατιωτικού αεροδρομίου στα τζάμπο στρίβουμε δεξιά, όπου μετά από 6 χλμ φτάνουμε στο Ζυγό. Ευθεία για 600 μέτρα στον κεντρικό δρόμο και φτάνουμε στον χώρο των εκδηλώσεων.

 

ΧΑΡΤΕΣ ΚΑΙ ΥΨΟΜΕΤΡΙΚΑ

Στο www.zigosrace.gr

 

Για περισσότερες πληροφορίες: Κώστας Μελίδης

Email: kostmelid@gmail.com

Facebook: www.facebook.com/kostas.melidis.9

Tηλέφωνο 2510392402 και +30 6936952516

Αφήστε μας τα σχόλια σας

Διαβάστε επίσης

Η πρόταση του μήνα

Τρέξε πρώτος με την iArk Digital Agency : Premium Κατασκευή Ιστοσελίδων & Digital Marketing

Διάβασε επίσης

X