Running-Magazine-Logo

3 Μαραθώνιοι σε 3 εβδομάδες από την κορυφαία μαραθωνοδρόμο Μαρία Πολύζου για το ”Όραμα Ελπίδας”

polyzou maria

Τρέξε και Βγες πρώτος στην Κατασκευή Ιστοσελίδων και στο Digital Marketing με την iArk Digital Agency!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Γράψου στο Newsletter για να μη χάνεις κανένα άρθρο από το Running Magazine

Γιατί τίποτα δεν είναι αδύνατον!!

Για οποιονδηποτε δρομέα, το να τρέξει τρεις μαραθωνίους σε τρεις διαδοχικές Κυριακές, θα ήταν όχι μόνο δύσκολο, αλλα αδιανόητο! Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο με την σπουδαια μαραθωνοδρομο Μαρία Πολύζου, της οποίας το σλόγκαν της ίδιας, όπως και της ομάδας της ,του “Marathon Team Greece by Maria Polyzou” είναι ότι «Τίποτα δεν είναι αδύνατον».

Και πώς να φανούν αδύνατοι 3 διαδοχικοι μαραθώνιοι στην κορυφαία αυτή πρωταθλήτρια, αφού ειναι η μόνη γυναίκα απο την αρχαιοτητα μεχρι σημερα ,που πραγματοποιησε τον γνωστό ως ” Φειδιπίδειο άθλο”! Δηλαδή μέσα σε 1 εβδομάδα έτρεξε 13 μαραθωνίους, ητοι 524 χιλιόμετρα σε βουνά και δύσβατες περιοχές και μάλιστα με καύσωνα (37-40 βαθμούς) με μόνο μία ώρα διάλειμμα. Έτρεξε εφτά ημέρες την απόσταση Αθήνα-Σπάρτη-Αθήνα, καταλήγοντας στην Ακρόπολη πρώτα και από εκεί στο τύμβο των πεσόντων στον Μαραθώνα!

Η δύναμη ψυχής και το ”Όραμα Ελπίδας” θα δωσουν για ακόμα μια φορά φτερά στα πόδια της Μαρίας Πολύζου, πρέσβειρας του Μαραθωνίου Δρόμου το 2009, πρωταθλήτριας  και κατόχου του ρεκόρ Ελλάδος στο Μαραθώνιο δρόμο(2:33:40). Η ίδια δηλώνει απο τώρα παρούσα και οτι θα σταθεί στην εκκίνηση και των τριών Ματαθωνίων που θα πραγματοποιηθούν εντός συνόρων το προσεχές διάστημα ,σε τρεις διαδοχικές Κυριακές στα σημεία Αρχαία Ολυμπία– Θεσσαλονίκη– Ρόδος.

polyzou

Συγκεκριμενα στις 26 Μαρτίου η Μαρία Πολύζου θα τρέξει στον Μαραθώνιο της Αρχαίας Ολυμπίας, την επόμενη Κυριακή 2 Απριλίου στον Μαραθώνιο «Μέγας Αλεξάνδρος» της Θεσσαλονίκης και μία εβδομάδα μετά, την Κυριακή 9 Απριλίου, στον Μαραθώνιο της Ρόδου.

Με στόχο όδο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι να γίνουν εθελοντές δότες μυελού των οστών, η σπουδαία Ελληνίδα μαραθωνοδρόμος θα αγωνιστεί και στους τρεις μαραθωνίους με «Όραμα Ελπίδας» καθώς και οι τρεις αγώνες περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του «Μαραθωνίου Ζωής» του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας» και της Marathon Team Greece By M. Polyzou που έχει για σύνθημα :“Nothing Is Impossible” !

 

«Ο Μαραθώνιος είναι ένα αγώνισμα ψυχής και για μένα τρόπος να πορεύομαι στη ζωή! Όταν συνδυάζεται με προσφορά στον συνάνθρωπο και κοινωνική αλληλεγγύη, τότε μπορείς να καταφέρνεις τα πάντα! Όταν τρέχω Μαραθώνιο, μπαίνω σε άλλη διάσταση! Σε κάθε χιλιόμετρο που διανύω ανακαλύπτω περισσότερο την δύναμη που κρύβει μέσα του ο άνθρωπος. Έχω τρέξει μέχρι σήμερα στη ζωή μου συνολικά πάνω από 280.000 χλμ! και συνεχίζω … Δεν σταματώ ποτέ! Γεννήθηκα για να τρέχω! Όπου υπάρχει πάθος καμία πρόκληση δεν είναι αξεπέραστη!», δήλωσε η Ελληνίδα Πρωταθλήτρια του Μαραθωνίου Δρόμου και πρόσθεσε: «Με την φλόγα του Οράματος ελπίδας και με την υποστήριξη της Marathon Team Greece By M. Polyzou και όλων των δρομέων μου, θα τα καταφέρουμε να μεταλαμπαδεύσουμε το μήνυμα ώστε μέσα από τους αγώνες δρόμου να γίνουν εθελοντές δότες μυελού των οστών όσοι και όσες περισσότερες γίνεται!».

polyzou

Ο Μαραθώνιος Ζωής για τον οποίο αγωνίζεται η Μαρία Πολύζου είναι μια πρωτοβουλία της δρομικής ομάδας που έχει συστήσει σε συνεργασία με το σύλλογο «Όραμα Ελπίδας» με στόχο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή των ανθρώπων στον αγώνα ζωής που δίνουν παιδιά και ενήλικες που πάσχουν από τον καρκίνο! Όσο περισσότεροι οι εθελοντές δότες μυελού των οστών, τόσο περισσότερες οι πιθανότητες να σωθούν ανθρώπινες ζωές! Για αυτό τον ιερό σκοπό η Μαρία Πολύζου πήρε την απόφαση να τρέξει και στους τρεις εαρινούς μαραθωνίους στη χώρας μας κάνοντας την υπέρβαση που δεν αφήνει κανέναν να έχει αμφιβολία ότι πράγματι «Nothing is Impossible».

Αφήστε μας τα σχόλια σας

Διαβάστε επίσης

Η πρόταση του μήνα

Τρέξε πρώτος με την iArk Digital Agency : Premium Κατασκευή Ιστοσελίδων & Digital Marketing

Διάβασε επίσης

X