11 Προγράμματα προπόνησης 5,10km , Ημιμαραθωνίου και Ορεινού τρεξίματος από το Running CoachΤρέξε 1ος στο Digital Marketing με την iArk Digital Agency

Θεραπεία Πόνου για δρομείς με Laser

Η θεραπευτική αξία του λέηζερ αποκαλύφθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1960. Στην Ελλάδα εργάζονται με θεραπευτικά λέηζερ γιατροί σε διάφορες ειδικότητες  από το 1988.

Η βιολογική δράση των θεραπευτικών λέηζερ δεν στηρίζεται σε αρχές λειτουργίας που προκαλούν θερμότητα στον ιστό αλλά στο καθαρό συντονισμένο φως  που προκαλούν οι φωτοχημικές αντιδράσεις στα κύτταρα που απορροφούν τη δέσμη φωτός του λέηζερ.

Πως δρα το λέηζερ στον οργανισμό:  Όταν το φως του λέηζερ έρθει σε επαφή με τα κύτταρα του σώματος προκαλεί μια βιολογική διέγερση. Η ανοσολογική άμυνα επηρεάζεται τοπικά και παράγεται ενεργητικότητα τοπικά που σαν αποτέλεσμα έχει να ομαλοποιούνται και να επανέλθουν σε φυσιολογικά επίπεδα οι κυτταρικές λειτουργίες των τμημάτων που ακτινοβολούνται.

Με άλλα λόγια στον οργανικό ιστό που δέχεται τη θεραπεία δημιουργούνται ευνοϊκές συνθήκες  με αποτελέσματα μεταξύ άλλων όπως είναι:

η πολύ καλή αιμάτωση-κυκλοφορία στο αγγειακό σύστημα του ασθενούς,

η καλή απελευθέρωση ενδορφίνης ώστε ο ασθενής από ην πρώτη θερπαπεία του να μην πονά,

η πολύ σημαντική για  τον οργανισμό αντιφλεγμονώδη και αποιδηματική δράση που προσφέρει η θεραπεία με λέηζερ.

Έτσι η θεραπεία με λέηζερ αν γίνει με σωστό τρόπο ενεργοποιεί το μηχανισμό αυτοθεραπείας του ιδίου του οργανισμού και τούτο σημαίνει ότι το σώμα λαμβάνει βοήθεια μέσα από την βοήθεια που του προσφέρει ενισχυμένα το λέηζερ.

Μερικές παθήσεις που μπορούμε να θεραπεύσουμε με λέηζερ είναι:

αυχενικό,δισκοκήλη, οσφυαλγία, ισχιαλγία, νευροπάθειες, ψύξη, άτονα  έλκη σκέλους, έκζεμα, έπρητας ζωστήρας, τενοντίτιδες, αθλητικές κακώσεις και τραυματισμούς, διάστρεμμα, θλάσεις μυών, ημικρανία , αρθροπάθειες  γόνατου  ή ώμου και πολλές άλλες.

Για την αντιμετώπιση χρόνιου πόνου συνήθως  απαιτείται ένας αριθμός θεραπειών διάρκειας 10’-30’ ανάλογα με την περιοχή που ακτινοβολούμε. Ο χρόνος αποθεραπείας και αποκατάστασης μειώνεται στο μισό συγκριτικά με άλλες μεθόδους θεραπείας.

Η θεραπεία είναι απολύτως ακίνδυνη 9ακόμα και για τα μάτια λόγω του χαμηλού φάσματος), ανώδυνη και χωρίς παρενέργειες.

Ευπραξία Πιπίνη

ΙατρόςΑναισθησιολόγος

Τηλ.Επικοινωνίας : 697.97.71.147