Γράψου στο Newsletter για να λαμβάνεις πρώτος τους νέους αγώνες, άρθρα και tips για προπονήσεις και νέα για το τρέξιμο

Συλλέγουμε το Email σου ώστε να σου αποστέλνουμε ενημερωτικά newsletter. Παρακάτω μπορείς να δεις τους όρους χρήσης και την πολιτική συλλογής δεδομένων του Running Magazine
Please wait...

Η τέφρα του θα σκορπιστεί στην κορυφή του Ολύμπου, σύμφωνα με την τελευταία του επιθυμία.

Ο Κώστας Τζιβελέκας, για πολλούς ο πιο έμπειρος Έλληνας ορειβάτης, πέθανε σήμερα στα 67 του χρόνια, ηττημένος από τον καρκίνο.

Είχε κάνει 13 αποστολές στα Ιμαλάια ενώ συνολικά είχε συμμετάσχει σε 37 αποστολές, στις περισσότερες ως επικεφαλής, χωρίς ποτέ να «χάσει» κάποιον ορειβάτη.

Η καταγωγή του ήταν από το Μαυρολιθάρι Φωκίδας και διετέλεσε επίτιμος Πρόεδρος του Αθηναϊκού Ορειβατικού Συλλόγου.

Υπήρξε αρχηγός στην σημαντικότερη ελληνική αποστολή, την “Hellas Everest 2004”, κατά την οποία για πρώτη φορά Έλληνες ορειβάτες κατάφεραν να πατήσουν στην «στέγη του κόσμου». «Είναι τρέλα το βουνό, Είναι έρωτας διαρκής» είχε πει ο Κώστας Τζιβελέκας.

tzivelekas1

Ο αντιπεριφερειάρχης Στερεάς, αρμόδιος για αγροτικά θέματα Κώστας Αποστολόπουλος γνώριζε πολύ καλά τον έμπειρο ορειβάτη και μαζί είχαν ανέβει στα Ιμαλάια.

Μιλώντας συγκινημένος για τον δάσκαλο και συνοδοιπόρο στις δύσκολες αποστολές για κατάκτηση κορυφών ο κος Αποστολόπουλος ανέφερε πως ο Κώστας Τζιβελέκας τον μύησε στα μυστικά του βουνού.

«Μαζί του έκανα αρκετές αποστολές, έπαιρνα από τις γνώσεις του και κυρίως τον σεβασμό με τον οποίο αντιμετώπιζε το βουνό, κανείς ποτέ δεν κινδύνεψε όταν ήταν στην αποστολή του Τζιβελέκα», τόνισε μιλώντας στον FM1. Σύμφωνα μάλιστα με την επιθυμία του μετά την κηδεία που θα γίνει στην Αθήνα, θα ακολουθήσει αποτέφρωση της σορού .Η τέφρα του θα σκορπιστεί στην κορυφή του Ολύμπου.

Mε πληροφορίες από tvstar.gr