11 Προγράμματα προπόνησης 5,10km , Ημιμαραθωνίου και Ορεινού τρεξίματος από το Running CoachΤρέξε 1ος στο Digital Marketing με την iArk Digital Agency

Ισομετρικές ασκήσεις στον αυχένα : Οι ασκήσεις που θα “διώξουν τον πόνο” σου και θα ενδυναμώσουν τον αυχένα σου.

Ισομετρική θεωρείται η άσκηση κατά την οποία ο μυς συσπάται, χωρίς να κινείται η άρθρωση ή να αλλάζει το μήκος του. Με άλλα λόγια, η σύσπαση του μυ παράγει δύναμη, η οποία χρησιμοποιείται για την αντίσταση σε ένα σταθερό αντικείμενο.

Οι ασκήσεις πρέπει να εκτελούνται για ενδυνάμωση. Σε περίπτωση που βρίσκεστε σε οξεία φάση πόνου απαγορεύεται να πραγματοποιείτε οποιαδήποτε άσκηση!

Περιφερειακές μυικές ομάδες του αυχένα
Περιφερειακές μυικές ομάδες του αυχένα

Παρακάτω παρουσιάζουμε 4 ασκήσεις που πρέπει να εκτελεστούν με απόλυτη προσοχή ( ακόμη περισσότερο στην περίπτωση που υπάρχει ενόχληση ).

Tip: Οι ασκήσεις μπορούν να εκτελεστούν και με πετσέτα στο κεφάλι

askiseis auxena

  • Άσκηση για τους μύες στη δεξιά πλευρά του αυχένα, τοποθετήστε το δεξί σας χέρι στη δεξιά πλευρά του κεφαλιού σας επάνω από το αυτί.Πιέστε με το χέρι προς το κεφάλι και το κεφάλι προς το χέρι ώστε να παραμείνει ακίνητο το μέρος του κεφαλιού.Μην πιέσετε πολύ δυνατά, τόσο όσο να νιώσετε το μυ να σφίγγει.Κρατήστε το για 6 δευτερόλεπτα ξεκουραστείτε 10 και επαναλάβετε.
  • Άσκηση για τους μύες στην αριστερή πλευρά του αυχένα, Ίδια εκτέλεση με αριστερό χέρι από την αριστερή πλευρά.
  • Άσκηση για το επάνω μέρος του αυχένα και της πλάτης,δέστε τα χέρια σας ( ή εκτελέστε με μία πετσέτα ) στο επάνω μέρος του κεφαλιού.Πιέστε τα χέρια προς τα εμπρός και κρατήστε κόντρα πιέζοντας με τον αυχένα προς τα πίσω. Προσοχή: Το κεφάλι σε όρθια θέση και ακίνητο! Κρατήστε το για 6 δευτερόλεπτα, ξεκουραστείτε 10 και επαναλάβετε.
  • Ασκήσεις για το εμπρόσθιο μέρος του αυχένα, Τοποθετήστε τα χέρια σας στο μέτωπο πάνω από τα μάτια.Σπρώξτε προς τα πίσω ενώ ταυτόχρονα ο αυχένας σπρώχνει προς τα εμπρός έτσι ώστε το κεφάλι να παραμείνει ακίνητο.Κρατήστε για 6 δευτερόλεπτα, ξεκουραστείτε 10 και επαναλάβετε.
  • Επαναλάβετε την κάθε εκτέλεση 8-12 φορές με διαλείμματα των 10 δευτερολέπτων και χρόνο εκτέλεση 6 δευτερόλεπτα