Running-Magazine-Logo

Crownhealth Force : Μία επιστημονική προσέγγιση καταπολέμησης φλεγμονών

Τρέξε και Βγες πρώτος στην Κατασκευή Ιστοσελίδων και στο Digital Marketing με την iArk Digital Agency!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Γράψου στο Newsletter για να μη χάνεις κανένα άρθρο από το Running Magazine

Εδώ και μερικούς μήνες το συμπλήρωμα Crownhealth Force έχει μπει για τα καλά στη δρομική ζωή μας με σκοπό την καταπολέμηση των φλεγμονών

Αποκλειστικό : Αποκτήστε το Crownhealth Force με 20% Έκπτωση με το Δωρεάν Εκπτωτικό κωδικό για τους φίλους του Running Magazine

Αναζητήσαμε σε βιβλιογραφίες και έρευνες την επιστημονική προσέγγιση του προϊόντος για να αποδείξουμε την ευεργετική του δράση 

Το συμπλήρωμα νέας γενιάς Crownhealth Force
Το συμπλήρωμα νέας γενιάς Crownhealth Force

Λίγα Λόγια για το Crownhealth Gherkin που αποτελείται το Crownhealth Force

Το Crownhealth Gherkin ένα καινοτόμο πατενταρισμένο βοτανικό εκχύλισμα έχει γίνει αντικείμενο μακράς σειράς ερευνών και δοκιμών σε έγκριτα πανεπιστήμια και κέντρα ιατρικής έρευνας, μεταξύ των οποίων δεσπόζουν τα ακόλουθα:

  • • European Oncology Hospital, Cell Biology and Immunotherapy Unit
  • • Università di Bologna, Laboratory of Cellular Biotechnology
  • • Università di Torino, Department of Applied Botanics

Το ερευνητικό πρόγραμμα περιλαμβάνει μία προσέγγιση πολλών σταδίων και με διαδοχικά βήματα και τελικά σημεία.

Το πιο σημαντικό αποτέλεσμα των ερευνών μας είναι ότι:

 Tο CH GHERKIN, καταστέλλει την παραγωγή της TNF-α (που προκλήθηκε με τη χρήση LPS) στο αίμα και τα ανθρώπινα κύτταρα.

Το CH GHERKIN, έδειξε καλύτερα αποτελέσματα  όταν χορηγήθηκε 48 ώρες πριν την χρήση της LPS, γεγονός που καταδεικνύει την προληπτική αξία του εκχυλίσματος.

Αποκλειστικά για τους φίλους του Running Magazine : Αποκτήστε το Crownhealth Force με promo code για 20% έκπτωση!

Λίγα Λόγια για τη φλεγμονή
Η φλεγμονή, είναι ένας αμυντικός μηχανισμός του οργανισμού, που τον προστατεύει από μολύνσεις και λοιπές εξωτερικές ‘’επιδρομές’’ και περιλαμβάνει καταπολέμηση παθογόνων καθώς και αποκατάσταση των ιστών και βοηθάει στην επαναφορά της ομοιόστασης σε καταστάσεις  μολύνσεων ή τραυματισμών.

Η τοπική φλεγμονή χαρακτηρίζεται από ερυθρότητα, οίδημα υψηλότερη θερμοκρασία, πόνο και απώλεια της λειτουργικότητας και περιλαμβάνει αλληλεπιδράσεις ανάμεσα σε πολλούς τύπους κυττάρων και την παραγωγή ενός σημαντικού αριθμού χημικών ουσιών/διαβιβαστών.

Η φλεγμονή είναι δυνατόν να επεκταθεί σε ανώτερο επίπεδο που επηρεάζει ολόκληρο τον οργανισμό (συστηματική φλεγμονή) η οποία σε ήπια μορφή εκφράζεται με πυρετό, αλλά μπορεί να επεκταθεί περε-ταίρω σε σηψαιμικό σόκ (απώλεια ελέγχου της πίεσης του αίματος) και τελικά να οδηγήσει ακόμη και στο θάνατο!

Όταν μια φλεγμονώδης αντίδραση εμφανιστεί, κάτω από φυσιολογικές συνθήκες ελέγχεται από τον οργανισμό ώστε να μην προκληθούν εκτε-ταμένες ζημιές. Οι επαρκώς ελεγχόμενες και ρυθμιζόμενες φλεγμονές, είναι σημαντικές για να παραμένουμε υγιείς!

Οι παθολογικές φλεγμονές, περιλαμβάνουν απώλεια αντίδρασης και διαδικασιών ρύθμισης. Εάν το αίτιο είναι μικροβιακή λοίμωξη, η φλεγμονή είναι αποτέλεσμα ενεργοποίησης της εγγενούς ανοσο-ποιητικής αντίδρασης και ονομάζεται οξεία.

Μια φλεγμονή μπορεί επίσης να εξελιχθεί σε χρόνια λόγω ανωμαλίας στην αντίδραση του ανοσοποιητικού ( Τ- κύτταρα και Β- κύτταρα) τα οποία λανθασμένα αναγνωρίζουν κυτταρικούς ιστούς ή/και πρωτεΐνες και παράγουν μεσολαβητές πού προάγουν την συνεχόμενη ενεργοποίηση των ενδογενών ανοσοποιητικών μηχανισμών που οδηγούν στα συμπτώματα της φλεγμονής.

Το πρώτο κύμα φλεγμονωδών μεσολαβητών είναι οι κυτοκίνες (κυρίως η TNF άλφα και η IL -1) οι οποίες στη συνέχεια ενεργοποιούν το δεύτερο κύμα μεσολαβητών όπως είναι οι προσταγλαδίνες (PGS)

Οι PGS είναι υπεύθυνες για τα τελικά συμπτώματα της φλεγμονής.

Τρόποι καταστολής της φλεγμονής

Το CH Gherkin μπορεί να καταστείλει την παραγωγή της TNF-α στο ανθρώπινο αίμα και έτσι μπορεί να θεωρηθεί ως ένα αξιόπιστο αντιφλεγμονώδες.

ch 1 ch2 ch3

1.Η ποικιλία Gherkin 2. Εξοπλισμός  παραγωγής του εκχυλίσματος 3. Εκχύλισμα Gherkin σε σκόνη.

Φαίνεται ότι δρα στο επίπεδο παρεμπόδισης παραγωγής κυτοκινών, δηλαδή πριν οι κυτοκίνες  βρουν την ευκαιρία να ενεργοποιήσουν τους μετέπειτα μεσολαβητές όπως είναι τα προστανοειδή.

Έχει αποτελέσματα παρόμοια με αυτά των στεροειδών (πχ dexamethason) παρόλο που δεν περιέχει στεροειδή.

 

CH Gherkin Extract: ποιότητα και αποτελεσματικότητα.

Το CH Gherkin είναι αποτέλεσμα μακροχρόνιων διαδικασιών  έρευνας και ανάπτυξης. Το εκχύλισμα παράγεται μέσω πατενταρισμένης διαδικασίας από επιλεγμένη ποικιλία αγγουριών.

Το εκχύλισμα έχει επιλεγεί λόγω της σταθερής περιεκτικότητάς του σε ουσίες που παρεμποδίζουν την παραγωγή της TNF-α. Ο μηχανισμός δράσης εμφανίζεται ανάλογος  με αυτόν των στεροειδών ουσιών και διαφέρει από το μηχανισμό δράσης αντιφλεγμονωδών  ουσιών που ανήκουν στην κατηγορία της ασπιρίνης (NSAIDS) που παρεμποδίζουν τα προστανοειδή και δεν δρουν  στις κυτοκίνες που τα ενεργοποιούν.

Τα στεροειδή όπως είναι η κορτιζόλη, μπορούν να παρεμποδίσουν τις κυτοκίνες  στην αρχή της αλυσιδωτής αντίδρασης επομένως τα προστανοειδή που ενεργοποιούνται από αυτές θα παρεμποδιστούν επίσης.

Το πλεονέκτημα του CH Gherkin σε σχέση με τα NSAIDS, είναι ότι δρα στο αρχικό στάδιο.

Ενώ τα NSAIDs είναι πολύ αποτελεσματικά στην καταστολή των συμπτωμάτων της φλεγμονής, στη συνέχεια επιταχύνουν την παθολογία που δεν εξαρτάται από τα προστανοειδή.

Το εκχύλισμα μπορεί να  αποτρέψει την ανωτέρω εξέλιξη και δυνητικά να οδηγήσει στην επούλωση και να μην περιοριστεί στην καταστολή των συμπτωμάτων της φλεγμονής.

Η εικόνα που ακολουθεί, δείχνει τον πιθανό μηχανισμό δράσης.

ch4

 

Η επίδραση του εκχυλίσματος CH Gherkin στις κυτοκίνες TNF

ch5

Η TNF-α είναι, πιθανότατα, η πιο σημαντική προ-φλεγμονώδης κυτοκίνη και η μείωση  της ποσότητάς της  στο αίμα, συνδέεται άμεσα με τη μείωση της κατάστασης φλεγμονής στο ανθρώπινο σώμα.

Η φλεγμονώδης απόκριση ενεργοποιείται με χορήγηση LPS, που είναι ο πιο γνωστός  παράγοντας πρόκλησης  φλεγμονής. Η προσθήκη LPS προκαλεί φλεγμονώδη  κατάσταση, όπως φαίνεται από την αύξηση της συγκέντρωσης

Της ΤΝF-α στο δείγμα αίματος.

Η προσθήκη του CH GHERKIN μειώνει την κατάσταση της φλεγμονής σχεδόν στο μηδέν.

Παρόμοιες μετρήσεις  έχουν γίνει και για άλλες σημαντικές φλεγμονώδεις κυτοκίνες, όπως η IL-12 και IL-10.

Δεδομένου ότι η ενδοθηλιακή βλάβη είναι βασική διεργασία στην παθογένεια διαφόρων  καταστάσεων, η μελέτη της απόκρισης ενδοθηλιακών κυττάρων σε μοντέλα in-vitro είναι μεγάλης σημασίας.

Τον τελευταίο χρόνο έχουμε εντείνει  τις προσπάθειες σε έρευνα με τη μέτρηση και άλλων παραμέτρων που εμπλέκονται στη φλεγμονή και στην ανταπόκριση των ιστών σε φλεγμονώδεις καταστάσεις. Σε όλα τα πειράματα, το CH GHERKIN, έδειξε μεγάλη ικανότητα στη μείωση των επιπέδων τους και την πρόληψη περαιτέρω συνεπειών.

Ειδικότερα, ήμασταν σε θέση να αποδείξουμε ότι η προσθήκη του εκχυλίσματος  Ch Gherkin μπορεί να ενεργοποιήσει επαγωγικά  το ΗΟ-1 (ένα αντι-φλεγμονώδες μόριο Οξυγενάση της αίμης 1 (Heme oxygenase 1 που ονομάζεται επίσης HSP32) είναι μια αντιοξειδωτική πρωτεΐνη θερμικού σοκ που προστατεύει τα ενδοθηλιακά κύτταρα από την απόπτωση.

Η αυξημένη δράση της ΗΟ-1 έχει συνδεθεί θετικά με την βελτιωμένη ζωτικότητα των κυττάρων και τη μείωση της απόπτωσης που προκαλείται με χορήγηση LPS. Το υψηλότερο επίπεδο της ΗΟ-1 που παρατηρήθηκε με το GHERKIN EXTRACT, συμπληρώνει την εικόνα και μας δίνει τη δυνατότητα πληρέστερης κατανόησης του μηχανισμού που περιλαμβάνει την ευεργετική αντιφλεγμονώδη δράση του πατενταρισμένου αυτού εκχυλίσματος.

 

Eshop : Neotropio.gr

Facebook Fan Page : Neotropio

Αφήστε μας τα σχόλια σας

Διαβάστε επίσης

Η πρόταση του μήνα

Τρέξε πρώτος με την iArk Digital Agency : Premium Κατασκευή Ιστοσελίδων & Digital Marketing

Διάβασε επίσης

X