Running-Magazine-Logo

2ος Anemos Night Ultra Running – 18 Μαρτίου | Λάρισα

Τρέξε και Βγες πρώτος στην Κατασκευή Ιστοσελίδων και στο Digital Marketing με την iArk Digital Agency!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Γράψου στο Newsletter για να μη χάνεις κανένα άρθρο από το Running Magazine

Ο Δήμος Λάρισας και το βιβλιοχαρτοπωλείο «Άνεμος» προκηρύσσουν τον διεθνή αγώνα υπεραπόστασης 6, 12 & 24 ωρών καθώς και relay 24 ωρών ομάδας δύο ατόμων εντός σταδίου στο εθνικό στάδιο Λάρισας με το όνομα 2ος Anemos Night Ultra Running.

 

Ημερομηνία διεξαγωγής: Σάββατο και Κυριακή 18 & 19 Μαρτίου 2017

Αφετηρία – τερματισμός: Εθνικό στάδιο Λάρισας

Διάρκεια: 6, 12 & 24 ώρες

Ώρες εκκίνησης:

6 ώρου:Σάββατο: 18:00, λήξη 00:00

12 ώρου: Σάββατο: 21:00, λήξη Κυριακή 09:00

24 ώρου και relay 24 ώρου: Σάββατο 08:00, λήξη Κυριακή 08:00

Πληροφορίες διαδρομής: Ο αγώνας διεξάγεται εντός σταδίου. Πρόκειται για κυκλική διαδρομή η οποία ουσιαστικά αποτελεί έναν κύκλο 400 μέτρων. Κατά τη διάρκεια των αγώνων θα γίνεται αλλαγή φοράς των αθλητών κάθε 3 ώρες.

Ο αγώνας αποτελεί μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία για δοκιμασία του αθλητή σε έναν πολύωρο αγώνα, τρέξιμο και προσαρμογή στην νύχτα (οι ώρες εκκίνησης είναι υπολογισμένες ώστε να κινούνται οι αθλητές σε μεγάλο μέρος του αγώνα κατά τη διάρκεια της νύχτας), καθώς και δοκιμή τροφοδοσίας σε ελεγχόμενο περιβάλλον.

Ο αγώνας relay σε ομάδες δύο ατόμων θα γίνει εφόσον δηλώσουν συμμετοχή τουλάχιστον 5 ομάδες, οι οποίες μπορεί να είναι είτε μικτές (άντρας-γυναίκα) είτε όχι. Το κάθε μέλος μιας ομάδας θα τρέξει συνολικά 12ώρες. Εναλλαγή αθλητών υποχρεωτικά κάθε 6 ώρες.

Δικαίωμα συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες που έχουν συμμετάσχει τουλάχιστον σε έναν Μαραθώνιο ή σε οποιονδήποτε αγώνα υπεραπόστασης τα τελευταία 3 χρόνια, και που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Οι αθλητές καλούνται να είναι σε καλή φυσική κατάσταση, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στον μεγάλο όγκο των χιλιομέτρων. Επίσης θα πρέπει οι αθλητές να έχουν περάσει πρόσφατα από ιατρικές εξετάσεις.

ΌΛΟΙ ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΟΥΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΠΑΘΟΛΟΓΟ, ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟ, ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟ, ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΙΑΤΡΟ ΓΕΝΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΠΙΠΟΝΟ ΑΓΩΝΑ.

ΚΑΝΕΙΣ ΑΘΛΗΤΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗ.

Επίσης με την παραλαβή του αριθμού τους οι αθλητές θα κληθούν να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση, ότι τρέχουν με δική τους και μόνο ευθύνη.

Κόστος αγώνα: Το κόστος ανά δρομέα είναι 20,00 ευρώ για τον αγώνα των 6 ωρών, 30 ευρώ γιά αυτόν των 12 ωρών και 50 ευρώ γιά τον αντίστοιχο των 24 ωρων και  60 ευρώ για τον αγώνα relay. Προκειμένου να θεωρηθεί έγκυρη η συμμετοχή σας, καλείστε να καταθέσετε το εν λόγω ποσό το αργότερο τρεις μέρες μετά την υποβολή της δήλωσης συμμετοχής. Προθεσμία υποβολής δηλώσεων ορίζεται η 6-3-2017. Αριθμός λογ/σμού Τράπεζας                                                                                    όπου θα αναφέρεται το όνομά σας. Δεν χρειάζεται να μας στείλετε πουθενά το αποδεικτικό της κατάθεσής σας. Σημειώνοντας και μόνο το όνομά σας στο καταθετήριο, θα μας δoθεί η δυνατότητα να διασταυρώσουμε την εξόφλησή σας. Επισημαίνεται ότι σε περίπτωση πληρωμής με e-banking τα έξοδα συναλλαγής επιβαρύνουν τον καταθέτη.

Πριν τον αγώνα: Οι δρομείς καλούνται να είναι στην αφετηρία του αγώνα – στο εθνικό στάδιο Λάρισας, μέχρι και μιάμιση ώρα πριν την εκκίνηση. Η γραμματεία θα δίνει τους αριθμούς και τα τσιπάκια χρονομέτρησης από τις 06.30  το Σάββατο στις 18/03. Οι αριθμοί και τα τσιπάκια θα δίνονται σε ειδικό διαμορφωμένο χώρο που θα βρίσκεται εντός του σταδίου. Τα τσιπ χρονομέτρησης θα πρέπει να επιστραφούν στο τέλος του αγώνα.

Φύλαξη πραγμάτων: Σε συγκεκριμένο σημείο εντός του σταδίου θα υπάρχουν άνθρωποι της διοργάνωσης, όπου θα μπορείτε να αφήσετε τα προσωπικά σας είδη.

Έπαθλα: Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθεί βαρύτιμο αναμνηστικό μετάλλιο καθώς και δίπλωμα συμμετοχής σε ηλεκτρονική μορφή με τα διανυθέντα από τον κάθε αθλητή χιλιόμετρα.! Κύπελλα θα δοθούν στους 6 πρώτους άνδρες στις 3 πρώτες γυναίκες καθώς και στις 3 πρώτες ομάδες του relay.

Σταθμοί ανεφοδιασμού: Θα υπάρχει ένας κεντρικός σταθμός ανεφοδιασμού ο οποίος θα παρέχει νερό, ηλεκτρολύτες και τροφές υψηλής θερμιδικής πυκνότητας για την ενεργειακή υποστήριξη των αθλητών. Αναλυτικός κατάλογος με το περιεχόμενο τροφοδοσίας του σταθμού καθώς και της πρωτοτυπίας του αγώνα να έχει για κάποια είδη συγκεκριμένη ώρα παράδοσης τροφών θα αναρτηθεί σύντομα στην υπό κατασκευή ιστοσελίδα του αγώνα.

Ηλεκτρονική Χρονομέτρηση – Αποτελέσματα: Την ηλεκτρονική χρονομέτρηση και την έκδοση αποτελεσμάτων θα αναλάβει η εταιρεία χρονομέτρησης chronolog.

Μετά τον αγώνα: Μετά τον κάθε αγώνα και σε ώρες που θα ανακοινωθούν θα λάβουν χώρα οι απονομές και οι βραβεύσεις των αθλητών των αγώνων. Τα αποδυτήρια και τα λουτρά του σταδίου θα διατίθενται για την αποκατάσταση των αθλητών.

Τεχνική διεύθυνση του αγώνα Βίκυ Καρπούζα και Άντζελα Τερζή.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

Άρθρο 1

Οι δρομείς οφείλουν να δίνουν τα στοιχεία των συνοδών τους

Άρθρο 2

Κατά τη διάρκεια του αγώνα οι συνοδοί δύνανται να βοηθούν τους αθλητές τους μόνο από τα σημεία που έχουν ορισθεί από την Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα. Κάθε παράβαση από πλευρά του συνοδού συνεπάγεται αποκλεισμός του αθλητή.

Άρθρο 3

Όταν οι αθλητές εξέλθουν από τον αγωνιστικό χώρο από τα καθορισμένα σημεία, υποχρεούνται να εισέλθουν σ αυτόν από τα ίδια σημεία από όπου εξήλθαν.

Άρθρο 4

Οι αθλητές που εξέρχονται των αθλητικών εγκαταστάσεων αποκλείονται του αγώνα.

Άρθρο 5

Ο αγωνιζόμενος δρομέας δεν επιτρέπεται να  παρεμποδίζει άλλον αθλητή, με τρόπο που να δυσχεραίνει την επίδοσή του.

Άρθρο 6

Ο αγωνιζόμενος δρομέας δεν επιτρέπεται να επιδεικνύει ανάρμοστη συμπεριφορά προς συναθλητή του ή προς την  Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα. Αν κατά την διάρκεια του αγώνα κάποιος αθλητής αντιληφθεί παραβιάσεις του άρθρου 2, τότε είναι υποχρεωμένος να το επισημάνει στους κριτές η στους διοργανωτές. Σε οποιαδήποτε περίπτωση ο αθλητής αυτός δεν έχει το δικαίωμα να δράσει αυτοβούλως.

Άρθρο 7

Οι αθλητές υποχρεούνται να ελεγχθούν για antidoping control εάν και εφόσον κριθεί απαραίτητο από την Οργανωτική επιτροπή του Αγώνα.

Άρθρο 8

Οι αθλητές τίθενται εκτός αγώνος: α) για παράβαση των άρθρων των κανονισμών β) εάν οι αρμόδιοι ιατροί του αγώνα το κρίνουν αναγκαίο.

Άρθρο 9

Οι δρομείς επιτρέπεται να έχουν και δικό τους σημείο ανεφοδιασμού μόνο εντός των ορίων που θα ορίσει η διοργάνωση του αγώνα και αυτό εντός ορίων 3 τετραγωνικών μέτρων. Οι συνοδοί δεν επιτρέπεται να παρέχουν υποστήριξη εκτός της καθορισμένης περιοχής.

Άρθρο 10

Οι δρομείς θα έχουν αναλυτική καταγραφή των χρόνων τους από το σύστημα χρονομέτρησης για όλες τις περιστροφές μία προς μία και θα παρουσιάζονται αποτελέσματα ανά τακτά χρονικά διαστήματα με την κατάταξη και το πλήθος περιστροφών ανά δρομέα. Τα αποτελέσματα θα είναι διαθέσιμα και Online με μικρή καθυστέρηση της τάξης των 5 λεπτών.

Άρθρο 11

Με το κλείσιμο του χρονικού ορίου του κάθε αγώνα, οι δρομείς σταματάνε στο σημείο που βρίσκονται και θα καταμετρηθεί και η απόσταση που έχουν διανύσει στο τελευταίο γύρο μέχρι το σημείο που έχουν σταματήσει.

Άρθρο 12

Οι εγγραφές θα γίνονται δεκτές μέχρι την 6-3-2017

Άρθρο 13

Εγγραφές θα γίνονται δεκτές μέχρι πλήθους 160 δρομέων συνολικά και στις τρεις αποστάσεις!

Δηλώσεις συμμετοχής στο https://results.chronolog.gr/registration.aspx?h=703bbb837a8a1ee3e47f23e979c84d5d

Αφήστε μας τα σχόλια σας

Διαβάστε επίσης

Η πρόταση του μήνα

Τρέξε πρώτος με την iArk Digital Agency : Premium Κατασκευή Ιστοσελίδων & Digital Marketing

Διάβασε επίσης

X