Running-Magazine-Logo

Μαρία Πολύζου : Τρέχοντας τον 8ο γύρο της γης

maria polyzou rekor

Τρέξε και Βγες πρώτος στην Κατασκευή Ιστοσελίδων και στο Digital Marketing με την iArk Digital Agency!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Γράψου στο Newsletter για να μη χάνεις κανένα άρθρο από το Running Magazine

Η γυναίκα δρομέας έμπνευση όλων των Ελλήνων δρομέων, Μαρία Πολύζου, εξιστορεί την πορεία της μέχρι τα 280.000 χιλιόμετρα!

Το 1982 ξεκίνησα να τρέχω … Πάντα ουσιαστικά από τότε που γεννήθηκα θυμάμαι τον εαυτό μου να τρέχει. Νιώθω λες και γεννήθηκα για να τρέχω. 

Στην τρίτη λυκείου έτρεξα τον πρώτο μου μαραθώνιο και κατάφερα να τερματίσω στην δεύτερη θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα μαραθωνίου δρόμου, σημειώνοντας τη δεύτερη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών. 

Πάντα είχα υψηλούς στόχους.. και έτσι κάθε καταπόνηση σωματική και ψυχική την ξεπερνούσα σκεπτόμενη ότι θα γίνω καλύτερη και θα κάνω καλούς χρόνους για να τρέξω σε μεγάλους αγώνες όπως ήταν οι Ολυμπιακοί αγώνες , τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα , οι Πανευρωπαικοί αγώνες και οι Διεθνείς Μαραθώνιοι.

Αποκορύφωμα αποτελεί η συμμετοχή μου στους Ολυμπιακούς αγώνες της Ατλάντα το 1996 τιμώντας έτσι τα Ελληνικά ολυμπιακά ιδεώδη.

Όσο πέρναγαν τα χρόνια, έκανα μετάβαση στη ζωή μου δημιουργώντας την ομάδα Marathon Team Greece by Maria Polyzou όπου μέχρι και σήμερα ασχολούμαι με την προπονητική και τη σωματική εξέλιξη του δρομέα.

Ψάχνωντας συνεχώς λύσεις στον τομέα της αποκατάστασης κατέληξα στο Crownhealth Force, ένα συμπλήρωμα διατροφής νέας γενιάς,  το οποίο μου δίνει σήμερα τη δυνατότητα να διατηρούμαι σε ακμή, καταπολεμώντας όλες αυτές τις φλεγμονές που καταπόνησαν και καταπονούν το σώμα μου ειδικότερα σε στιγμές που φτάνω στα όρια μου αλλά και στην καθημερινή μου δραστηριότητα.

force
Όλα τα απαραίτητα στοιχεία για την προπόνηση και τον αγώνα

Το μεγαλύτερο μου επίτευγμα ήταν όταν κατάφερα και έτρεξα μία τεράστια απόσταση από την Αθήνα στην Σπάρτη και επιστροφή στην Αθήνα και από εκεί στον Τύμβο του Μαραθώνα 524ΧΛΜ για να τιμήσω την επέτειο της Μάχης του Μαραθώνα.

H στιγμή του τερματισμού της Μαρίας Πολύζου μετά από 524 Km
H στιγμή του τερματισμού της Μαρίας Πολύζου μετά από 524 Km

Κατάλαβα ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο όταν το μυαλό είναι σταθερό και ακολουθείς μεγάλες ιδέες.

Κάποτε κατάφερα να μετρήσω τα χιλιόμετρα που είχα κάνει όλα αυτά τα χρόνια και είδα ότι είχα ξεπεράσει τα  280.000 χλμ !!! 

Ποτέ όμως δεν θα τα είχα καταφέρει αν δεν είχα πάντα τους κατάλληλους συμμάχους στην προπόνηση μου και ειδικότερα κατά τη διάρκεια του και μετά τον αγώνα!

Τερματίζοντας τον 7ο γύρο της γης και μπαίνοντας στον 8ο ο σύμμαχος μου στην αποκατάσταση είναι το Crownhealth Force, το συμπλήρωμα διατροφής του κάθε δρομέα!

Nothing is Impossible..Keep Running
Μαρία Πολύζου

Αφήστε μας τα σχόλια σας

Διαβάστε επίσης

Η πρόταση του μήνα

Τρέξε πρώτος με την iArk Digital Agency : Premium Κατασκευή Ιστοσελίδων & Digital Marketing

Διάβασε επίσης

X