11 Προγράμματα προπόνησης 5,10km , Ημιμαραθωνίου και Ορεινού τρεξίματος από το Running CoachΤρέξε 1ος στο Digital Marketing με την iArk Digital Agency

Στο Εβερεστ έχουν ανέβει περίπου 400 γυναίκες από όλον τον κόσμο. Ανάμεσα τους δεν βρίσκεται ούτε μία Ελληνίδα. Ισως όμως από την ερχόμενη άνοιξη, στον κατάλογο να προστεθεί και ένα ελληνικό όνομα. Λέγεται Κική Τσακαλδήμη, είναι 37 ετών εργάζεται στη βιβλιοθήκη της Αλεξανδρούπολης και είναι οργανώτρια και παρουσιάστρια του τοπικού TEDx. Και τώρα που διαβάζετε αυτές τις γραμμές, είναι στο Εκουαδόρ και ετοιμάζεται να ανέβει στο υψηλότερο βουνό της χώρας, με κορυφή στα 6.263 μέτρα.

Αυτή θα μπορούσε να είναι ακόμα μία ιστορία ορειβασίας. Δεν είναι. Διότι η Κική αποφάσισε να ασχοληθεί με την ορειβασία πριν από δύο χρόνια. Mέντορας και οδηγός της είναι ένας πολύ γνωστός, ειδικά στο κοινό των TEDx, ινδός ορειβάτης, ο Σαταγιαμπράτα Νταμ, ο οποίος έχει ανέβει επτά φορές στο Εβερεστ. Ποιος πληρώνει για όλα αυτά; Μέχρι στιγμής η Κική διαθέτει έναν πλατινένιο χορηγό (tuvunu), αλλά στη διαδρομή προσθέτει και άλλους.

Αγόρασε τη βιταμίνη C με τον κωδικό #naturalrunning15 με έκπτωση -15% – Από €29 στα €24,65

spring-of-life1
Εντάξει, αλλά γιατί το κάνει; «Γιατί αν καταφέρω εγώ να ανέβω στο Εβερεστ, τότε σημαίνει ότι μπορούν να το κάνουν όλοι. Και εγώ θα το πετύχω στα σίγουρα» λέει.

Η ελληνική αποστολή Higher than Everest θα επιχειρήσει την ανάβαση στο Εβερεστ (8.848 µ.) τον ερχόµενο Μάιο. Η αποστολή θα διαρκέσει δύο µήνες µια και περιλαµβάνει εγκλιµατισµό και προετοιµασία στο base camp από τον Απρίλιο. Η Κική Τσακαλδήµη θα είναι η πρώτη γυναίκα από την Ελλάδα που θα αναρριχηθεί στην κορυφή του Έβερεστ «εφόσον το βουνό µας επιτρέψει να ανέβουµε», όπως λέει η ίδια µε ιδιαίτερο σεβασµό στο εγχείρηµα και κυρίως στο ίδιο το βουνό.