Γράψου στο Newsletter για να λαμβάνεις πρώτος τους νέους αγώνες, άρθρα και tips για προπονήσεις και νέα για το τρέξιμο

Συλλέγουμε το Email σου ώστε να σου αποστέλνουμε ενημερωτικά newsletter. Παρακάτω μπορείς να δεις τους όρους χρήσης και την πολιτική συλλογής δεδομένων του Running Magazine
Please wait...

Άσπαστο για ακόμη μία χρονιά το ρεκόρ του Γιάννη Κούρου με 20 ώρες και 25 λετπά!

Ο Πολωνός Andrej Radzikowsky (Νo. 226) είναι ο μεγάλος νικητής του 34ου Σπάρταθλον, αφού έφθασε πρώτος στο άγαλμα του βασιλιά Λεωνίδα στη Σπάρτη, με χρόνο 23 ώρες και 2 λεπτά.

6ος Ο Σιδερίδης με χρόνο με 26 ώρες και 2 λεπτά!

spartathlon 2
Ο Πολωνός αθλητής κάλυψε την απόσταση σε 23 ώρες και 2 λεπτά

Ο 35χρονος αθλητής που είχε έρθει 3ος στον αγώνα του 2014, τερμάτισε υπό τα χειροκροτήματα των κατοίκων της Σπάρτης στις 06.02 το πρωί, σημειώνοντας την καλύτερή του επίδοση στον τρίτο συνεχόμενο τερματισμό του. Περίπου μισή ώρα μετά, τερμάτισε στη δεύτερη θέση ο Ιταλός Marco Bonfiglio (no. 367) με χρόνο 23 ώρες 36 λεπτά. Να σημειώσουμε ότι στον αγώνα του 2015, ο Bonfiglio είχε τερματίσει χέρι-χέρι με τον Radzicowsky στις θέσεις 17 και 18.

Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Τσέχος Brunner Radek (no. 186) ο οποίος ηγείτο της κούρσας για το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και πιο συγκεκριμένα από το 11ο μέχρι και το 46ο σημείο ελέγχου. Στη βάση του Παρθένιου Όρους, στο 47ο σημείο ελέγχου, τον προσπέρασε ο Radzikowsky μ’ ένα εκπληκτικό τέμπο, το οποίο και κράτησε μέχρι την κορυφή του βουνού, όπου πήρε τις απαραίτητες ανάσες, προκειμένου να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα καθόδου.

spartathlon 3

 

Μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα και μέχρι να λήξει το χρονικό όριο των 36 ωρών θα συνεχίσουν οι τερματισμοί των αθλητών στη Σπάρτη υπό τις επευφημίες του κόσμου που έχει μαζευτεί δίπλα στο άγαλμα του Λεωνίδα από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου για να τους υποδεχθεί.