11 Προγράμματα προπόνησης 5,10km , Ημιμαραθωνίου και Ορεινού τρεξίματος από το Running CoachΤρέξε 1ος στο Digital Marketing με την iArk Digital Agency

Η απάντηση κάθε αθλητή θα είναι: «Απευθείας από την κόλαση». Εμείς ψάξαμε και σας παρουσιάζουμε από πού πραγματικά προέρχονται τα Burpees.

Εισαγωγή

Τα πρώτα Burpees έγιναν στα τέλη της δεκαετίας του 1930 από τον Royal Huddlestone Burpee, φυσιολόγος από την Νέα Υόρκη. Αρχικά ήταν ένας τρόπος να αξιολογήσει την φυσική κατάσταση ενός ατόμου. Τα Burpees εκτόξευσαν την φήμη τους το 1942, όταν ο αμερικανικός στρατός αποφάσισε να τα συμπεριλάβει στα στρατιωτικά τεστ φυσικής κατάστασης.

Από τότε τα burpees είναι από τις πιο αποτελεσματικές ασκήσεις που χρησιμοποιούνται στην γυμναστική και μια από τις πιο τρομακτικές για τους ασκούμενους.  Οποιοσδήποτε από στρατιώτης έως επαγγελματίας αθλητής ή απλός ασκούμενος έχει δοκιμάσει να εκτελέσει αυτή την άσκηση. Αυτός είναι και ο λόγος που τα burpees είναι η άσκηση που λατρεύουμε να μισούμε.

Το παγκόσμιο ρεκόρ το κατέχει ο Cameron Dorn που στις 17 Μαΐου 2014 εκτέλεσε 5.657 burpees σε 12 ώρες και 10.105 burpees σε 24 ώρες.

Ήταν πάντα τόσο σκληρά;

Βασικά όχι. Στην αρχή αντί για 6 κινήσεις στη σειρά,  γινόταν σε 4. Το όνομα τους ήταν Squat Thrust.

  • Κάθισμα και τοποθέτηση και των δυο χεριών στο έδαφος μπροστά σας
  • Εκλάκτηση των ποδιών σε θέση σανίδα
  • Συσπείρωση των ποδιών στην αρχική θέση
  • Όρθια θέση.

Με την πάροδο του χρόνου τα burpees δυσκόλεψαν. Τώρα απαιτούν 6 διαφορετικές κινήσεις σε σειρά, όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Για το λόγο αυτό κοινώς θεωρούνται τιμωρία. Άργησες στη προπόνηση; Η τιμωρία είναι burpees. Αν όμως ξέρατε πόσο αυξάνεται η φυσική σας κατάσταση με τα burpees, θα καθυστερούσατε κάθε μέρα στη προπόνηση.

Γιατί Burpees;

Η πραγματική ερώτηση είναι, γιατί όχι; Στα Burpees συμμετέχουν οι μύες όλου του σώματος. Όχι μόνο δυναμώνουν το μυϊκό σας σύστημα αλλά αυξάνουν την καρδιοαναπνευστική σας αντοχή. Γι αυτό και πολλοί προπονητές την  συμπεριλαμβάνουν στις περισσότερες προπονήσεις. Αυξάνουν την δύναμη, την αντοχή και τον συντονισμό σας.

Αγαπάμε Burpees: The Burpee Challenge

Τον περασμένο Μάρτιο, αθλητές από όλον τον κόσμο συμμετείχαν στο Burpee Challenge. Οι αθλητές αυτοί σε διάστημα μιας εβδομάδας εκτέλεσαν συνολικά 20.335.280 burpees!!!

Ας είμαστε ειλικρινείς: Όλοι λένε ότι μισούν τα burpees. Μέσα τους όμως τα αγαπάνε. Ο καρδιακός σφυγμός στα όρια, το σώμα κινείται ταχύτατα ενώ προσπαθείτε μέσα στη ζάλη να μετρήσετε επαναλήψεις.

Κάθε Burpee που εκτελείτε σας φέρνουν όλο και πιο κοντά στο να πετύχετε τους στόχους σας. 3..2..1 GO..

Πηγή: TheBoxNews.gr