Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ξηροποτάμου διοργανώνει υπό την αιγίδα του Δήμου Δράμας την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016 τον 3ο αγώνα ανωμάλου δρόμου «Xiropotamos Trail». Η εκκίνηση θα δοθεί στο εκκλησάκι του Αγίου Ευσταθίου που βρίσκεται 2 χιλιόμετρα βορειανατολικά του χωριού Ξηροπόταμος Δράμας. Σκοπός της διοργάνωσης είναι η ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς του μονοπατιού του αγώνα, που μπορεί να λειτουργήσει ως περιπατητική αλλά και προπονητική διαδρομή.

Οι αγώνες της διοργάνωσης:

α. Αγώνας 11 km με 5 ευρώ συμμετοχή – εκκίνηση 11.00

β. Αγώνας 1 km για παιδιά ηλικίας 10-15 ετών με δωρεάν συμμετοχή – εκκίνηση 11.15 και

γ. Αγώνας 400m για Άτομα με Ειδικές Ικανότητες (Α.Μ.Ε.Α) με δωρεάν συμμετοχή – εκκίνηση 11.30

Πρόκειται για έναν αγώνα που καυχιέται ότι δίνει εκκίνηση σε ένα εκκλησάκι του χωριού Ξηροπόταμος που βρίσκεται στους πρόποδες του Φαλακρού Όρους.

Η βασική διαδρομή του αγώνα έχει μήκος 11 χιλιόμετρα και αποτελεί έναν «φυσιολατρικό» γύρο του λόφου με το όνομα ¨ΚΟΥΖ¨. Στην διαδρομή μπορεί κανείς να θαυμάσει τη θέα προς την πόλη της Δράμας που απλώνεται δεξιά του, αλλά και τον λόφο που αναφέραμε πιο πάνω με αξιοθέατα όπως έναν προϊστορικό οικισμό, ο οποίος ανήκει στη Νεολιθική εποχή. Οι αθλητές, σε αυτή την διαδρομή θα μπορούν να απολαύσουν φυσικά μονοπάτια με πλούσια βλάστηση στο βόρειο μέρος της διαδρομής αλλά και θέα προς τις ψηλότερες κορυφές του Φαλακρού Όρους.

Για πρώτη φορά εντάσσουμε στο Xiropotamos Trail και δύο (2) ακόμη διαδρομές. Η μία διαδρομή, μήκους 1000m. απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 10-15 ετών και έχει επίσης εκκίνηση το εκκλησάκι του Αγίου Ευσταθίου. Η άλλη διαδρομή με ο ίδιο σημείο εκκίνησης είναι μήκους 400m. και απευθύνεται σε άτομα με ειδικές ικανότητες (Α.Μ.Ε.Α)
 
Διαβάστε περισσότερα στον ιστότοπο:http://xiropotamos-trail.webnode.gr/