H Out Loud σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Μυκόνου προκηρύσσουν τον Αγώνα Δρόμου  το Σάββατο 17 Σεμπτεμβρίου 2016 με την επωνυμία “ Mykonos Run 2016 ”.

Γράψου κι εσύ στο MykonosRun.com

IMG-20160826-WA0001

Μια διαφορετική από τη συνηθισμένη εικόνα θα παρουσιάσει η Μύκονος το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου. Στο πλαίσιο της ενίσχυσης του εθελοντισμού αλλά και της ανάδειξης ιστορικών σημείων του νησιού, ο Δήμος Μυκόνου συνδιοργανώνει με την OutLoudeventservices αγώνες δρόμου 5χλμ, 10χλμ, και Kids Run 800μ το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016.
Το «Mykonos Run 2016» αποτελεί μια νέα, πρωτότυπη πρωτοβουλία στην οποία ήδη έχουν εξασφαλιστεί 100 συμμετοχές από μικρούς και μεγάλους, ενώ ανοικτή παραμένει η πρόσκληση και για όσους επιθυμούν να λάβουν μέρος με δήλωση συμμετοχής στο www.mykonosrun.com. Οι τρείς διαδρομές θα έχουν διαφορετικό σημείο εκκίνησης και κοινό τερματισμό μπροστά από το κτίριο του Δημαρχείου. Η διαδρομή των 10χλμ θα έχει θρησκευτικό χαρακτήρα (σύμφωνα με το οδοιπορικό της Παναγίας Τουρλιανής) με σημείο εκκίνησης την Άνω Μερά (δίπλα στο Μοναστήρι) , των 5 χλμ θα έχει εκκίνηση τη νέα Μαρίνα και η παιδική διαδρομή των 800 μ. θα κινηθεί στη Χώρα.

Ο Δήμαρχος της Μυκόνου, κ. Κωνσταντίνος Κουκάς δήλωσε για το “Mykonos Run 2016”:

«Η ετήσια διοργάνωση του Δήμου Μυκόνου και της Outloudeventservices “Mykonos Run” διοργανώνεται στο τέλος της τουριστικής σεζόν, προεκτείνοντάς την και δίνοντας ταυτόχρονα μια αθλητική νότα υψηλών προδιαγραφών για τη Μύκονο. Ο αθλητισμός όπως και ο πολιτισμός πρέπει να αποτελέσουν πυλώνες εναλλακτικής ανάπτυξης και ταυτόχρονα να συμπληρώσουν ουσιαστικά και αποτελεσματικά το προφίλ του νησιού. Οι μόνιμοι κάτοικοι, αλλά και οι επισκέπτες, συμμετέχοντας μέσα από τις ειδικά σχεδιασμένες διαδρομές θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν μνημεία, τοποθεσίες και αξιοθέατα. Έτσι ο αθλητισμός θα προσεγγίσει την τοπική ιστορία και την αισθητική. Καλούμε όλους τους κατοίκους να διαδώσουν το πνεύμα της πολύπλευρης προσέγγισης της τουριστικής ανάπτυξης που προωθεί ο Δήμος Μυκόνου».

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία, πέρα από τον αθλητικό της χαρακτήρα, έχει και πολυδιάστατη κοινωνική αξία, αφού, σε συνεργασία με τους συνδιοργανωτές και με το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο «Δεσμός» (www.desmos.org), θα συγκεντρωθούν είδη πρώτης

ανάγκης για το Κέντρο Υγείας Μυκόνου και αθλητικός εξοπλισμός για το τμήμα στίβου Μυκόνου για την εκγύμναση των αθλητών.

Παράλληλα, με την υποστήριξη του Lumina Learning Greece και του ασημένιου χορηγού της εκδήλωσης « European Dynamics» θα προσφερθεί και σημαντική υποστήριξη στους τομείς της εκπαίδευσης και της ενδυνάμωσης των νέων και της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας, μέσω συμβουλευτικού κέντρου που θα λειτουργεί την ημέρα εκείνη και θα είναι στη διάθεση των συμμετεχόντων αλλά και όσων άλλων επιθυμούν. Ειδικά για τους δρομείς προβλέπεται να προσφερθεί δωρεάν η δυνατότητα να «χαρτογραφήσουν» το εργασιακό τους προφίλ και να ανακαλύψουν τη δυναμική τους μέσω του Lumina Learning. Πρόκειται για ένα δώρο αξίας 200 € το οποίο θα προσφερθεί εντελώς δωρεάν, στο πλαίσιο ενδυνάμωσης και εμψύχωσης των νέων σήμερα.

Στην ιστοσελίδα του αγώνα ( www.mykonosrun.com ) αναφέρονται αναλυτικά και όλες οι άλλες παροχές για όσους εγγραφούν, όπως έκπτωση 30% από τον πλατινένιο χορηγό της διοργάνωσης «Seajets» για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για το Σαββατοκύριακο του «Mykonos Run», και 100 δωρεάν εισιτήρια επιστροφής από την «seajets» για τους 100 πρώτους που θα τερματίσουν. Σε όλη τη διάρκεια της ημέρας των αγώνων θα προσφέρονται δωρεάν χυμοί από τα φυσικά προϊόντα «Naturalicious» που είναι ο χρυσός χορηγός της διοργάνωσης μαζί με άλλα προνόμια, όπως εξατομικευμένη συμβουλευτική υποστήριξη σχετικά με τη διατροφή και την άσκηση από την» Νutrilab», αλλά και αποθεραπεία από την « Pharmathink» και την «Human Tecar», μετά τον αγώνα.

 

Η διαδρομή του αγώνα έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να περνάει από σημαντικά ιστορικά σημεία της πόλης.

Αποστάσεις αγώνων

Αγώνας δρόμου 5 χλμ

Αγώνας δρόμου 10 χλμ

Αγώνας δρόμου περιορισμένης απόστασης για παιδιά (Kids Run) – Δωρεάν συμμετοχήΑφετηρία – Τερματισμός

Αφετηρία (5 Km):

Νέα Μαρίνα Μυκόνου

Αφετηρία (10 Km):

Άνω Μερα – Μοναστήρι Παναγίας Τουρλιανής

Τερματισμός:

Ο τερματισμός θα γίνει έξω από το ιστορικό κτίριο του Δημαρχείoυ Μυκόνου.

Ωρες Εκκίνησης

5 Km: 17.00

10 Km: 17.00

Χρόνος ολοκλήρωσης του αγώνα δρόμου 10 χλμ ορίζεται :

1 ώρα και 45 λεπτά από την ώρα εκκίνησης.

Μετά το πέρας του χρόνου, η τροχαία θα ανοίγει τον δρόμο και οι δρομείς που κινούνται σ΄αυτόν θα συνεχίζουν να τρέχουν με δική τους ευθύνη.

Δικαίωμα Συμμετοχής

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Για δρομείς κάτω των 18 ετών απαιτείται

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ από τον γονέα.

Όριο Συμμετοχών – Δηλώσεις Συμμετοχής

Το όριο συμμετοχών για το “Mykonos Run” έχει οριστεί στα 2000 άτομα.
Δήλωση συμμετοχής

Ημερομηνία έναρξης εγγράφων για τον αγώνα ορίζεται από η 10η Ιουλίου 2016.

Ημερομηνία λήξης εγγραφών για τον αγώνα ορίζεται η 16η Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 20.00.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ 1:

Μετά το πέρας την ημερομηνίας λήξης των εγγραφών, δεν θα υπάρχει δυνατότητα νέας εγγραφής. Επίσης σας ενημερώνουμε ότι δεν θα υπάρξει δυνατότητα εγγραφής την ημέρα του αγώνα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ 2:

Θα λειτουργεί γραμματεία της διοργάνωσης από 13 έως και  16 Σεπτεμβρίου στο ισόγειο του Δήμαρχείου Μυκόνου.

Ωρες λειτουργίας 10.30 με 21.00.

Τρόπος εγγραφής – Τρόπος Πληρωμής

Οι εγγραφές γίνονται ηλεκτρονικά στην ειδική φόρμα που βρίσκεται στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Μετά την ολοκλήρωση αποστολής της φόρμας εγγραφής,  θα λάβετε ένα email με υην επιβεβαίωση της εγγραφής σας.

Σε περίπτωση που δεν το λάβετε, τότε δεν έχει γίνει σωστά η εγγραφή σας και πρέπει να την επαναλάβετε!

Αντίτιμο Συμμετοχής

Η συμμετοχή για τον αγώνα δρόμου 5 χλμ είναι 25,00€ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).

Η συμμετοχή για τον αγώνα δρόμου 10 χλμ είναι 25,00€ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).

Η συμμετοχή για τον αγώνα δρόμου Kids Run είναι δωρεάν.

Επαθλα

Κύπελλα θα απονεμηθούν στον πρώτο κάθε αγωνίσματος (Άντρες – Γυναίκες).

Αργυρά και Χάλκινα μετάλλιο θα απονεμηθούν στον δεύτερο και στον τρίτο κάθε αγωνίσματος (Άντρες – Γυναίκες).

Έπαθλο θα απονεμηθεί στον μεγαλύτερο η μεγαλύτερη ηλικιακά δρομέα. Επίσης έπαθλο θα απονεμηθεί στον μικρότερο και μικρότερη ηλικιακά δρομέα. (5 & 10 χλμ)

Μετάλλια συμμετοχής (Participation Medals) θα λάβουν όλοι όσοι και όσες τερματίσουν.

Διπλώματα συμμετοχής απονέμονται  σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν*.

*Το δίπλωμα συμμετοχής με το ονοματεπώνυμο και τον χρόνο τους θα μπορέσουν να το πάρουν ηλεκτρονικά από το site της διοργάνωσης.

Υγειονομική Κάλυψη

Σε κάθε περίπτωση όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με αποκλειστικά δική τους ευθύνη.

Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ και οφείλεται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου.

Συστήνεται στους συμμετέχοντες να έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρική εξέταση. Από τους διοργανωτές δε θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις, αφού όλοι οι συμμετέχοντες αγωνίζονται με δική τους αποκλειστική ευθύνη.

Σταθμοί Ανεφοδιασμού Νερού

Θα υπάρχουν – σταθμοί ανεφοδιασμού εμφιαλωμένου νερού κατά μήκος της διαδρομής του αγώνα όπως αυτοί περιγράφονται στον αντίστοιχο χάρτη της διαδρομής.

Χρονομέτρηση

Στον αγώνα θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση με σημείο ελέγχου στην εκκίνηση / τερματισμό. Οι δρομείς θα φέρουν το chip ηλεκτρονικής χρονομέτρησης (μιας χρήσεως) μαζί με το νούμερο τους.

Σήμανση

Θα υπάρχει χιλιομετρική σήμανση σε κάθε χιλιόμετρο.

 

Διαμονή και Διατροφή

Θα ανακοινωθούν στο site της διοργάνωσης.

Επικοινωνία

Οργανωτική Επιτροπή “Mykonos Run”

Email επικοινωνίας: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.”>info@mykonosrun.gr

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: +30 211 7704422

ΧΑΡΑΞΗ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ

 

Διαδρομή 10 χιλιομέτρων

Αφετηρία:

Ανω Μερα (Μοναστήρι Παναγίας της Τουρλιανής)

Τερματισμός :

Χώρα Μύκονος – Δημαρχείο

Διαδρομή :

Η διαδρομή ξεκινά έξω από την πύλη της Παναγίας της Τουλιανής στην Άνω Μερα. Γίνεται ένας γύρος περιμετρικά του χωριού και στη συνέχεια οι δρομείς εισέρχονται στην επαρχιακή οδό Ανω Μερα – Μυκόνου. Στο τέλος της οδού και αφού έχουν διανύσει περίπου 6,5 χιλιόμετρα φτάνουν στο στον πρώτο κυκλικό κόμβο (roundabout). Εκεί κάνουν στροφή 3/4 και εισέρχονται στην επαρχιακή οδό Μυκόνου με φορά προς τον επόμενο κυκλικό κόμβο (άγαλμα Καραμανλή). Στον επόμενο κυκλικό κόμβο (roundabout) οι δρομείς κάνουν στροφή 3/4 συνεχίζοντας την πορεία τους στην επαρχιακή οδό Μυκόνου. Στο τέλος του δρόμου οι δρομείς στρίβουν δεξιά προς την οδό Αγίου Ιωάννου. Στο τέλος της οδού Αγίου Ιωάννου, οι δρομείς εισέρχονται από την πύλη που οδηγεί στο κέντρο της Χώρας στην οδό Πολυκανδριώτου. Στο άγαλμα της Μαντως Μαυρογένους στρίβουν δεξιά και αμέσως αριστερα κατευθυμόμενοι παραλιακά προς το Δημαρχείο Μυκόνου.  Συνολική απόσταση 10 χιλιόμετρα.

 

Διαδρομή 5 χιλιομέτρων

Αφετηρία:

Νέα Μαρίνα Μυκόνου

Τερματισμός :

Χώρα Μύκονος – Δημαρχείο

Διαδρομή :

Η διαδρομή ξεκινά από το άκρο της Νέας Μαρίνας Μυκόνου. Οι δρομείς αφού διανύσουν κατά μήκος την νέα μαρίνα Μυκόνου κάνουν αριστερα και ανηφορίζουν προς την οδό Αγίου Στεφάνου. Στην οδό Αγίου Στεφάνου στρίβουν αριστερά προς το νέο λιμάνι Μυκόνου. Στον κόμβο κάνουν δεξιά μπαίνοντας στην επαρχιακή οδό Όρμου Αγίου Ιωάννη. Διανύουν όλη την διαδρομή της επαρχιακής οδού Ορμου Αγίου Ιωάννη μέχρι να συναντήσουν τον κυκλικό κόμβο (roundabout). Στον κυκλικό κάνουν δεξιά και εξέρχονται στην πρώτη έξοδο προς την επαρχιακή οδό Μυκόνου. Στο τέλος του δρόμου οι δρομείς στρίβουν δεξιά προς την οδό Αγίου Ιωάννου. Στο τέλος της οδού Αγίου Ιωάννου, οι δρομείς εισέρχονται από την πύλη που οδηγεί στο κέντρο της Χώρας στην οδό Πολυκανδριώτου. Στο άγαλμα της Μαντως Μαυρογένους στρίβουν δεξιά και αμέσως αριστερα κατευθυμόμενοι παραλιακά προς το Δημαρχείο Μυκόνου.  Συνολική απόσταση 5 χιλιόμετρα