Το Αθλητικό Σωματείο Outdoor Runners και οι φίλοι του Σουβάρδου διοργανώνουν τον 3ο Αγώνα Ορεινού Τρεξίματος στο Χελμό Αχαΐας, με τίτλο « Aristarchos Skyrace 2016 ».

ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016. Εκκίνηση στις 9:30 πμ, πλατεία Σουβάρδου.


ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

α) Skyrace Aristarchos 20,3km, +1.650m υψομετρική, κίνηση από τα 1.250m ως τα 2.340m, terrain δασικό και αλπικό β) Lycoporta Race 9,2km, +650m υψομετρική διαφορά, terrain δασικό.


ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Αθλητές και αθλήτριες άνω των 18 ετών, με εμπειρία σε ορεινό τρέξιμο ή ορεινή πεζοπορία, καθώς οι διαδρομές θεωρούνται δύσκολες και τα είδη εδάφους ποικίλουν.


ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

α) Skyrace Aristarchos 25 ευρώ, β) Lycoporta Race 15 ευρώ, με δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα (bid number), τροφοδοσία και υποστήριξη στους σταθμούς και στον τερματισμό, μετάλλιο συμμετοχής, έπαθλα, αναμνηστικό του αγώνα.


ΧΡΟΝΙΚΑ ΟΡΙΑ

Το χρονικό όριο τερματισμού είναι στις έξι (6) ώρες από την εκκίνηση, με ενδιάμεσο κριτήριο (κόφτη) στο Σταθμό Γ (Αρίσταρχο) στις τρεισήμισι (3,5) ώρες.


ΣΗΜΑΝΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

Το χρονικό όριο τερματισμού είναι στις έξι (6) ώρες από την εκκίνηση, με ενδιάμεσο κριτήριο (κόφτη) στο Σταθμό Γ (Αρίσταρχο) στις τρεισήμισι (3,5) ώρες. Συνεπώς ο Σταθμός Γ θα κλείσει μετά το πέρας του χρονικού ορίου αποκλεισμού αυτόματα. Η μικρή διαδρομή θα κλείσει χρονικά μαζί με τη μεγάλη, ομοίως και η Γραμματεία του τερματισμού. Παράλληλα, όσοι αθλητές επιθυμούν να εγκαταλείψουν νωρίτερα την προσπάθειά τους, θα θεωρούνται άκυροι και μπορούν να συνεχίσουν τον αγώνα μόνο με δική τους ευθύνη και αφού παραδώσουν τον αριθμό τους στους κριτές του κοντινότερου σταθμού.


ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ

Η διοργάνωση αναλαμβάνει την τροφοδοσία των αθλητών, υποστηρίζοντάς τους σε πέντε (5) ενδιάμεσα σημεία της διαδρομής. Το νερό θα προσφέρεται σε χάρτινα κύπελλα


ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ:

Συνίσταται η χρήση baton και σακιδίου υδροδοσίας.


ΣΗΜΕΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ

Όλοι οι Σταθμοί Τροφοδοσίας είναι ταυτόχρονα και Σημεία Ελέγχου.Όποιος αθλητής δεν περάσει έστω κι από έναν σταθμό Ελέγχου θεωρείται άκυρος.


ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:

Οι κατηγορίες – και για τις δύο διαδρομές – είναι τρεις (3) για τους άνδρες και τρεις (3) για τις γυναίκες, ως εξής: Άνδρες 18-39 ετών (Α1), Άνδρες 40-59 ετών (Α2), Άνδρες 60+ ετών (Α3), Γυναίκες 18-39 ετών (Γ1), Γυναίκες 40-59 ετών (Γ2), Γυναίκες 60+ (Γ3) για τη διαδρομή skyrace, και αντίστοιχα Α4, Α5, Α6 και Γ4, Γ5, Γ6 για τη διαδρομή Lycoporta. Δεν υπάρχει ειδική βράβευση ανά κατηγορία, παρά μόνο αναφορά στα αποτελέσματα. Ανάλογα με τον αριθμό συμμετοχών, μπορεί να σχηματιστούν κατηγορίες με μικρότερο ηλικιακό εύρος, και θα ανακοινωθούν μετά το κλείσιμο των εγγραφών.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Για να θεωρηθεί έγκυρη η εγγραφή, το ποσό του παραβόλου θα πρέπει να είναι το ακριβές ανά διαδρομή. Τυχόν χρεώσεις του λογαριασμού του καταθέτη επιβαρύνουν εκείνον.