Running-Magazine-Logo

Χρυσός Παραολυμπιονίκης ο Στεφανουδάκης!

Τρέξε και Βγες πρώτος στην Κατασκευή Ιστοσελίδων και στο Digital Marketing με την iArk Digital Agency!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Γράψου στο Newsletter για να μη χάνεις κανένα άρθρο από το Running Magazine

Έριξε προ-τελευταίος για την βγει πρώτος. Ο Κρητικός Μανώλης Στεφανουδάκης επιβεβαίωσε το χαρακτηρισμό του φαβορί και χάρισε στην Ελλάδα το δεύτερο χρυσό μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς του Ρίο.

Ο Στεφανουδάκης ήταν ο τελευταίος από τους φιναλίστ που έριξε τις βολές του, στον τελικό του ακοντισμού της κατηγορίας F54. Με το καλημέρα, ο Έλληνας αθλητής έστειλε το ακόντιο στα 29.45μ. επίδοση που αποτελεί νέο Παραολυμπιακό ρεκόρ και ήταν μόλις εννέα εκατοστά από το δικό του ατομικό (και πανελλήνιο και παγκόσμιο) ρεκόρ που είναι 29.54μ. Ο Στεφανουδάκης συνέχισε σταθερός και η δεύτερη βολή του ήταν στα 29.42μ. για να βγάλει άκυρη την τρίτη.
Οι αντίπαλοι του έκαναν ότι μπορούσαν για να τον απειλήσουν, ωστόσο όμως ο Μεξικανός Λουίς Αλμπέρτο Ζεπεδά Φέλιξ έμεινε δεύτερος με 25.92μ. και ο Λευκορώσος Αλιαξάντρ Τράιπους τρίτος με 23.56μ. Σε εκείνο το σημείο, ο Στεφανούδακης που έριχνε προτελευταίος, ήταν ήδη χρυσός Παραολυμπιονίκης καθώς ο Βραζιλιάνος Χοσέ Ροντρίγκες που έριχνε μετά τον Έλληνα, δεν μπορούσε να τον απειλήσει καθώς οι βολές του ήταν επτά μέτρα πιο κάτω. Ο Στεφανουδάκης κυνήγησε ωστόσο το παγκόσμιο ρεκόρ και το φράγμα των 30 μέτρων. Ολοκλήρωσε τον αγώνα με το δεύτερο σετ των βολέν στα 27.47μ., 28.02μ. και 28.84μ. Όλες οι βολές καλύτερες από το 25.92μ. του δεύτερου.
Τέσσερα χρόνια πριν στο Λονδίνο, Ο αθλητής της Κρήτης ήταν τρίτος με καλύτερη βολή στα 27.37μ. Τέσσερα χρόνια αργότερα, το χάλκινο μετάλλιο έγινε χρυσό και μάλιστα με βολή μεγαλύτερη κατά δύο και κάτι μέτρα!
Αυτό είναι το δεύτερο χρυσό μετάλλιο για την ελληνική ομάδα στο Ρίο, μετά από αυτό του Θανάση Κωνσταντινίδη στη σφαιροβολία και το τρίτο συνολικά αφού υπάρχει και το χάλκινο του Δημήτρη Ζησίδη επίσης στη σφαιροβολία. Στις ρίψεις η Ελλάδα αποδεικνύεται υπερδύναμη.

Αφήστε μας τα σχόλια σας

Διαβάστε επίσης

Η πρόταση του μήνα

Τρέξε πρώτος με την iArk Digital Agency : Premium Κατασκευή Ιστοσελίδων & Digital Marketing

Διάβασε επίσης

X