Running-Magazine-Logo

Σκάνδαλο στην Αρχαία Ολυμπία – Ντοπέ τρεις αθλήτριες!

Τρέξε και Βγες πρώτος στην Κατασκευή Ιστοσελίδων και στο Digital Marketing με την iArk Digital Agency!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Γράψου στο Newsletter για να μη χάνεις κανένα άρθρο από το Running Magazine

Ήταν από τις πιο έξυπνες ιδέες της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Ήθελαν ένα αγώνισμα να γίνει στην Αρχεία Ολυμπία. Στον ίδιο χώρο που στην αρχαιότητα οι αθλητές έδιναν τις μάχες τους για την πρωτιά.

Αρχικά επιλέχτηκε η δισκοβολία. Όμως οι επιδόσεις των αθλητών είχαν προχωρήσει τόσο που θα ήταν επικίνδυνο για τους θεατές που κινδύνευαν να δεχτούν κανένα ιπτάμενο – κυριολεκτικά – δίσκο στο κεφάλι.

korzhanenko

Προτιμήθηκε λοιπόν η σφαιροβολία ως πιο ασφαλές. Άσχετα εάν δεν υπήρχε στο Ολυμπιακό πρόγραμμα της αρχαίας εποχής.

Για πρώτη φορά μετά από 1611 χρόνια στον Ιερό χώρο που έσταζε ιδρώτας αθλούμενου. Θα υπήρχαν θεατές που θα χειροκροτούσαν νικητή.

Παράλληλα το αρχαιότερο άβατο για τις γυναίκες θα έπεφτε. Η νικήτρια θα έγραφε ιστορία. Θα γινόταν η πρώτη και η μόνη – προς το παρόν – νικήτρια στον Ιερό χώρο.

H Ιρίνε Κοζαλένκο κέρδισε το χρυσό, αλλά βρέθηκε ντοπέ

Ήταν 18 Αυγούστου όταν οι γυναίκες μπήκαν στο Στάδιο. Τριάντα οκτώ κοπέλες έγραψαν ιστορία. Ανάμεσά τους και δυο ελληνίδες. Η Πόπη Ουζούνη και η Ελένη Τερζόγλου που θα θυμούνται σε όλη τους τη ζωή τη στιγμή αυτή.

Όλα τα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα περίμεναν πως και πως και μεγάλη αυτή στιγμή. Και τίμησαν το γεγονός περισσότερο από τα δικά μας. Όμως αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

cf83ceb2ceb5cf84cebbceaccebdceb1-krivelyova

Η Ρωσίδα Ιρίνε Κοζαλένκο με 21μ06 κερδίζει το χρυσό μετάλλιο. Πανηγυρίζει κάνει δηλώσεις, αλλά πέντε μέρες μετά σκάει η βόμβα. Είναι ντοπέ. Εχει κάνει χρήση της απαγορευμένης ουσίας «Στανοζαλόν» και της αφαιρείται το χρυσό μετάλλιο που πηγαίνει στη Κουβανή Γιουμιλέιντι Κούμπα (19μ59). Αυτόματα στη 2ηθέση προωθείται η Γερμανίδα Ναντίν Κλέινερτ (19μ55) και στη 3η η Ρωσίδα Νατάλια Κριβέλοβα (19μ49). Μόνο που κι αυτή βρέθηκε ντοπέ αρκετά αργότερα. Στις 5 Δεκεμβρίου 2012 ανακοινώθηκε ότι βρέθηκε θετική στην ουσία «οξανδρολόνη». Το χάλκινο μετάλλιο της αφαιρέθηκε, αλλά δεν δόθηκε στην 4η, τηνΝατζέγια Αστάπκου από την Λευκορωσία. Προφανώς οι άνθρωποι δεν ήθελαν να μπλέξουν με ένα ακόμα σκάνδαλο

Το πράγμα είχε αρχίσει… στραβά. Από τον προκριματικό όταν βρέθηκε ντοπέ η Όλγα Σούκινα από το Ουζμπεκιστάν (χρήση κλενβουτερόλης)!

Στις 38 κοπέλες οι τρεις ντοπαρισμένες. Δεν είναι και η καλύτερη στατιστική για ένα τόσο σημαντικό γεγονός.

Πάντως ανεξάρτητα από το σκάνδαλο ακούστηκαν κάποιες φωνές για μια ανάλογη διοργάνωση σε τακτά χρονικά διαστήματα. Η ιδέα ήταν ωραία, αλλά δεν υπήρχε κίνητρο. Κανείς εργολάβος δεν θα έχτιζε νέο στάδιο, κανείς αθάνατος δεν θα μπορούσε να βγάλει χρήματα από όλη αυτή την ιστορία. Ετσι η υπόθεση ξεχάστηκε…

Αφήστε μας τα σχόλια σας

Διαβάστε επίσης

Η πρόταση του μήνα

Τρέξε πρώτος με την iArk Digital Agency : Premium Κατασκευή Ιστοσελίδων & Digital Marketing

Διάβασε επίσης

X