Running-Magazine-Logo

O Φελπς έσπασε ρεκόρ… 2.168 χρόνων!

Τρέξε και Βγες πρώτος στην Κατασκευή Ιστοσελίδων και στο Digital Marketing με την iArk Digital Agency!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Γράψου στο Newsletter για να μη χάνεις κανένα άρθρο από το Running Magazine

Ο Λεωνίδας ο Ρόδιος κατείχε ένα ρεκόρ για 2.168 κι ο άνθρωπος που ήταν ικανός για να τον… σβήσει τα κατάφερε χθες. Ο Μάικλ Φελπς, πλέον, δεν γράφει ιστορία, είναι η ίδια η ιστορία.

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Ενα ρεκόρ το οποίο κρατούσε 2.168 χρόνια έσπασε ο Μάικλ Φελπς. Βέβαια, αν κάποιος ήταν ικανός για κάτι τέτοιο μόνο αυτός θα ήταν ικανός να το πετύχει.

Συγκεκριμένα, ο 31χρονος που έχει φτάσει τα 22 χρυσά και 26 ολυμπιακά μετάλλια, έχει φτάσει στις 13 ατομικές νίκες στους Αγώνες, μιας και οι υπόλοιπες είναι σε αγωνίσματα σκυταλοδρομίας.

Ετσι, αυτή τη στιγμή ο Φελπς είναι ο πρώτος των πρώτων, πάνω και από τον Λεωνίδα τον Ρόδιο, ένας σούπερ αθλητή για την εποχή.

Ο Ρόδιος συμμετείχε για πρώτη φορά στην 154η Ολυμπιάδα το 164 π.Χ. Κατάφερε και διακρίθηκε σε τρία αγωνίσματα δρόμου (το στάδιο που ήταν 192 μέτρα στην Ολυμπία, τον διαυλο και τον οπλίτη δρόμου, όπου οι αθλητές έτρεχαν με εξοπλισμό που ζύγιζε πάνω από 20 κιλά).

Ο Λεωνίδας ο Ρόδιος όμως νίκησε στα τρία αυτά αγωνίσματα και στους επόμενους τρεις Ολυμπιακούς Αγώνες (160 π.Χ., 156 π.Χ. και 152 π.Χ.) και έγινε ο μόνος που κατακτά και τα τρία αγωνίσματα σε τέσσερις σερί Ολυμπιακούς Αγώνες σε ηλικία 36 ετών.

Ο 31χρονος Φελπς δεν γράφει ιστορια, είναι η ίδια η ιστορία, όπως καταλαβαίνετε

Αφήστε μας τα σχόλια σας

Διαβάστε επίσης

Η πρόταση του μήνα

Τρέξε πρώτος με την iArk Digital Agency : Premium Κατασκευή Ιστοσελίδων & Digital Marketing

Διάβασε επίσης

X