Running-Magazine-Logo

5ος Μαραθώνιος Κρήτης – Minoan Crete Marathon 2016 – 4 Σεπτεμβρίου | Κρήτη

Τρέξε και Βγες πρώτος στην Κατασκευή Ιστοσελίδων και στο Digital Marketing με την iArk Digital Agency!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Γράψου στο Newsletter για να μη χάνεις κανένα άρθρο από το Running Magazine

Την αναβίωση της ποιο εύκολης διαδρομής και πιστοποιημένης που μετράνε τα ρεκόρ σε διεθνές επίπεδο ο μαραθώνιος της Φαιστού όπως ονομαζόταν παλαιότερα και Minoan Creta Marathon φέτος.

Η διαδρομή του Μαραθωνίου ξεκινά από τον Αρχαιολογικό χώρο της Γόρτυνας εκεί όπου έγινε η ένωση του Διός με την Ευρώπη και από αυτή την ένωση γεννήθηκε ο βασιλιάς Μίνωας, η διαδρομή στην συνέχειά της περνάει κάτω από την Μινωική πόλη της Φαιστού λίγο πριν τερματιστεί στο Τυμπάκι.

Οι αγώνες σε δημόσια οδό περιλαμβάνουν: Μαραθώνιο δρόμο, αγώνα δρόμου 7 χλμ., και αγώνα δρόμου για όλους1.000μ. (για μαθητές Δημοτικών Σχολείων Γυμνασίων ).
Όλες οι διοργανώσεις θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους παρακάτω όρους:

1. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ: Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016

2. Διοργανωτής Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Κρήτης
με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης , των Δήμων Γόρτυνας &
Φαιστού- Ο αγώνας τελείται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μαζικού Λαϊκού Αθλητισμού- Υπεραπόστασης (ΕΟΣΛΜΑΥ)

3. Διαδρομές αγώνων:

ΑΦΕΤΗΡΙΑ –ΔΙΑΔΡOMH- ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ : Η Αφετηρία θα γίνει στον Αρχαιολογικό Χώρο της Γόρτυνας και θα ακολουθηθεί η διαδρομή προς Μητρόπολη- επιστροφή- Γόρτυνα- Αγ.Δέκα-Βαγιωνιά- επιστροφή Αγ. Δέκα- Μοίρες- πέρασμα κάτω από την Μινωική πόλη της Φαιστού- Τυμπάκι τερματισμός
ΑΦΕΤΗΡΙΑ –ΔΙΑΔΡOMH- 7 χλμ: Η Αφετηρία των 7 χλμ. Θα δοθεί από τις Μοίρες και ο τερματισμός στο Τυμπάκι.
ΑΦΕΤΗΡΙΑ – ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ 1.000μ. Τυμπάκι.

4. Ώρα εκκίνησης Αγωνισμάτων Χρονικά όρια

Μαραθώνιος Εκκίνηση 08:00 με χρονικό περιθώριο 6 ώρες
Δρόμος 7χλμ. 08:30 με χρονικό περιθώριο 1 ώρα 40
Δρόμος 1.000 μ. 09:30 χωρίς χρονικό περιθώριο

5.ΣΤΑΘΜΟΙ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΑΓΩΝΩΝ:

Μαραθώνιος : εκκίνηση (μόνο νερό) 5χλμ. (νερό χυμοί) 10χλμ (νερό χυμοί ισοτονικά) 15 χλμ.(νερό χυμοί ) 20χλμ(νερό χυμοί ισοτονικά- coca cola ) 25χλμ (νερό χυμοί ισοτονικά) 30χλμ(νερό χυμοί ισοτονικά) 35χλμ.(νερό χυμοί ισοτονικά coca cola )
40 χλμ(νερό χυμοί ισοτονικά) τερματισμός (μπουφές με νερό χυμοί ισοτονικά μπανάνες γλυκά).
7χλμ: Εκκίνηση νερό 3,5 χλμ (νερό χυμοί) τερματισμός (μπουφές με νερό χυμοί ισοτονικά μπανάνες γλυκά).
1.000 μ.: Εκκίνηση νερό -τερματισμός (μπουφές με νερό χυμοί ισοτονικά μπανάνες γλυκά).

6. Απονομές έπαθλα :

Έπαθλα (μετάλλιο βαρύτιμο κύπελλο και δίπλωμα) απονέμονται στους τρεις πρώτους νικητές της γενικής κατάταξης Ανδρών και Γυναικών του κάθε αγώνα δρόμου (Μαραθώνιος, 7 χλμ. Και 1.000 μ.). Κύπελλο απονέμεται επίσης στον πρώτο αθλητή και την πρώτη αθλήτρια ανα κατηγορία ενώ ο δεύτερος- δεύτερη -τρίτος -τρίτη μετάλλιο και δίπλωμα , επίσης ε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν στον Μαραθώνιο θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο.

7. Κατηγορίες:

Μαραθώνιος τρεις γενικής κατάταξης Α-Γ, 19-29, 20-29, 30-39, 40-49, 50-59, 60+ Α-Γ για να ισχύουν οι παραπάνω κατηγορίες θα πρέπει να τρέχουν τουλάχιστον 4 αθλητές-τριες στην κατηγορία.
7 χλμ. Βραβεύονται οι τρεις νικητές και νικήτριες της γενικής κατάταξης.
1.000 μ. Βραβεύονται οι τρεις νικητές και νικήτριες της γενικής κατάταξης στις κατηγορίες Δημοτικών -Γυμνασίων

8.Δηλώσεις Συμμετοχής

Οι δηλώσεις συμμετοχής για τον Μαραθώνιο θα πρέπει να πραγματοποιηθούν μέχρι και το Σάββατο 20 Αυγούστου 2016.
Προσοχή: Δεν θα πραγματοποιούνται εγγραφές (ηλεκτρονικές – online & έντυπες) την εβδομάδα που προηγείται και την ημέρα του αγώνα. Εγγραφές θα πραγματοποιούνται εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις, αποκλειστικά τις ημέρες λειτουργίας του Κέντρου Εγγραφών. Τρόποι Εγγραφής Συμμετοχή μπορείτε να δηλώσετε: α. Με οnline εγγραφή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: cretαmarathon.gr η . στο γραφείο της Οργανωτικής Επιτροπής του Μαραθωνίου. Δ/νση Έβανς & Πλαστήρα γωνία Πύλη Ιησσού τηλ: 2810344774

9. Κόστος συμμετοχής στους αγώνες:

Μαραθώνιος ατομική εγγραφή 15 ευρώ -εκπρόθεσμη εγγραφή 20ευρώ ομαδική εγγραφή 10 ευρώ.
Δρόμος 7 χλμ. 8 ευρώ
δρόμος 1.000μ 2 ευρώ
σ.σ. Έσοδα από τούς αγώνες 7 & 1.000 μ. Θα δοθούν στο ίδρυμα ειδικών παιδιών στην Πόμποια.

10. Έκπτωση σε πλοία ξενοδοχεία

Έκπτωση της τάξης των 40% θα υπάρξει σε πλοία των ΑΝΕΚ- Bloue stars για την μετακίνηση αθλητών εκτός Κρήτης και έκπτωση σε ξενοδοχεία κατόπιν συνεννόησης με την υπεύθυνη της Οργανωτικής μας Επιτροπής κα Κρανιωτάκη Μαρίνα.

11. Τρόποι Πληρωμής

Online πληρωμή μέσω της ιστοσελίδας:cretemarathon.gr β. Με κατάθεση (online και αυτοπροσώπως) του ποσού συμμετοχής στον τραπεζικό λογαριασμό της Οργανωτικής Επιτροπής. ΠΡΟΣΟΧΗ: τα δικαιώματα της Τράπεζας κατά την κατάθεση, βαρύνουν τoν συμμετέχοντα.
ΙΒΑΝ GR74 0171 3700 0063 7001 0836 496 και αριθμός Λογαριασμού 6370-010836-496 Τράπεζα Πειραιώς , ως αιτιολογία κατάθεσης πρέπει απαραίτητα να δηλώνεται το ονοματεπώνυμο του συμμετέχοντα και ο αγώνας της επιλογής του. Επιπρόσθετες χρεώσεις & έξοδα Τράπεζας, είτε στην πληρωμή με πιστωτική κάρτα είτε με κατάθεση στον Τραπεζικό λογαριασμό της διοργάνωσης βαρύνουν τον συμμετέχοντα.
Εγγραφή στην οποία αντιστοιχεί καταβολή μικρότερου ποσού συμμετοχής από το προκαθορισμένο, θα ακυρώνεται. Μετά την καταβολή των χρημάτων θα πρέπει απαραίτητα να αποσταλεί στα γραφεία της Οργανωτικής Επιτροπής η απόδειξη κατάθεσης με email στο cretamarathon@hotmail.com με ευανάγνωστα τα στοιχεία του συμμετέχοντα. Τις επόμενες ημέρες θα αποσταλεί e-mail επιβεβαίωσης Εγγραφής. Αν δεν λάβετε στο προκαθορισμένο χρονικό διάστημα – επιβεβαίωση εγγραφής στο e-mail που έχετε δηλώσει, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

12. Υγειονομική κάλυψη:

Σε κάθε περίπτωση όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με αποκλειστικά δική τους ευθύνη. Οι διοργανωτές δε φέρουν καμία ευθύνη για οτιδήποτε συμβεί στους συμμετέχοντες όλων των αγώνων δρόμου της διοργάνωσης, Συστήνεται σε όλους τους συμμετέχοντες- να έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρική εξέταση η σε καρδιολογικό έλεγχο.

13. Ηλεκτρονική Χρονομέτρηση

Την ηλεκτρονική χρονομέτρηση των αγώνων της διοργάνωσης Μαραθώνιος και 7 χλμ. (εκτός του αγώνα των 1.000 μ. xλμ.) καθώς και την έκδοση των αποτελεσμάτων έχει αναλάβει επίσημη εταιρεία χρονομέτρησης. Για το λόγo αυτό όλοι οι συμμετέχοντες δρομείς στον Μαραθώνιο, και στα 7 χλμ χλμ. θα πρέπει να φέρουν το chip χρονομέτρησης που θα παραλαμβάνουν μαζί με τον αριθμό συμμετοχής τους που θα λάβουν ατά την εγγραφή τους . Τάπητες ηλεκτρονικού ελέγχου και χρονομέτρησης – για την καταγραφή των ενδιάμεσων χρόνων θα υπάρχουν σε 10 χλμ και ημιμαραθώνιο.

14. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ -ΑΓΩΝΩΝ:

Τα αποτελέσματα θα ανακοινώνονται στο διαδίκτυο μετά τη λήξη των αγώνων. Τα επίσημα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν από την εταιρεία που θα χρονομετρήσει τον τους αγώνες σε μία εργάσιμη ημέρα μετά την διοργάνωση. Όλοι οι συμμετέχοντες θα καταγράφονται αλφαβητικά και θα πάρουν ηλεκτρονικά το δίπλωμα τους

15. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-ΤΗΛΕΦΩΝΑ:

Καμπαξής Σπυρίδων : (υπεύθυνος διοργάνωσης) 6972016000 -2810344774
Πολλάκης Ευάγγελος : (υπεύθυνος ανεφοδιασμού αγώνων)6973329534
Λουλάκης Γιώργος : (υπεύθυνος ηλεκτρονικής χρονομέτρησης) 6953004642
Κρανιωτάκη Μαρίνα: (υπεύθυνη φιλοξενίας κράτηση σε ξενοδοχεία-πλοία) 6937100083- 2810284635

Αφήστε μας τα σχόλια σας

Διαβάστε επίσης

Η πρόταση του μήνα

Τρέξε πρώτος με την iArk Digital Agency : Premium Κατασκευή Ιστοσελίδων & Digital Marketing

Διάβασε επίσης

X