Running-Magazine-Logo

30ος Ορειβατικός Μαραθώνιος Ολύμπου 2016 – 4 Σεπτεμβρίου | Όλυμπο

Τρέξε και Βγες πρώτος στην Κατασκευή Ιστοσελίδων και στο Digital Marketing με την iArk Digital Agency!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Γράψου στο Newsletter για να μη χάνεις κανένα άρθρο από το Running Magazine

30ος Ορειβατικός Μαραθώνιος Ολύμπου 2016

Ο ΕΟΣ Θεσσαλονίκης ανακοινώνει τη διοργάνωση του 30ού Ορειβατικού Μαραθωνίου Ολύμπου.  Ο αγώνας αυτός γεννήθηκε το 1986, όταν μία παρέα από μέλη του ΕΟΣ-Θ οραματίστηκαν μία ορειβατική διοργάνωση με πεδίο το αγαπημένο βουνό όλων των ορειβατών και περιηγητών στην Ελλάδα,  τον μυθικό Όλυμπο.

Από την μακρινή εκείνη ημέρα πολλά έχουν αλλάξει, ο μαραθώνιος με τα χρόνια έχει μεγαλώσει σε αριθμό συμμετοχών, αλλά και σε αριθμό εθελοντών, τον μεγάλο πυλώνα που στηρίζει τη διοργάνωση. Το μόνο στοιχείο που παραμένει ίδιο είναι ο ενθουσιασμός όλων όσων παίρνουν μέρος, οργανωτές, δρομείς, εθελοντές και θεατές.

Σας καλούμε λοιπόν και φέτος να συμμετάσχετε σ΄αυτή τη γιορτή, η οποία συμπληρώνοντας 30 χρόνια ζωής, αποτελεί ορόσημο για τους αγώνες βουνού, όπως και για τον σύλλογό μας.

Στις 4 Σεπτεμβρίου 2016 σας περιμένουμε όλους στον Όλυμπο!

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ από 10 Μαίου 2016, στην ιστοσελίδα του ΟΜΟ http://www.olympos-marathon.gr/
email: marathon@eosthessalonikis.gr

Η Οργανωτική Επιτροπή

Ιστορικό
O Oρειβατικός Μαραθώνιος του Ολύμπου είναι ο πρώτος, στο είδος του αγώνας, που έγινε στην Ελλάδα  στον οποίο οι αθλητές τρέχουν 41 χιλιόμετρα περίπου ακολουθώντας την κλασσική διαδρομή ανάβασης (Γκορτσιά-Σκούρτα-Οροπέδιο Μουσών-Πριόνια-Ενιπέας-Λιτόχωρο. Ο Αγώνας θεσπίσθηκε  και αγαπήθηκε από το σύνολο του ορειβατικού κόσμου της χώρας μας.
Το  1986 μια ομάδα ορειβατών-αναρριχητών του συλλόγου μας, με ανήσυχο πνεύ­μα και με επικεφαλής τον Δημήτριο Μπατάρα τότε πρόεδρο του ΕΟΣ, συνέλαβε την πρωτότυπη ιδέα της δημιουργίας μιας νέας μορφής ορειβασίας. Ενός μαραθώνιου δρόμου στο χώρο του βουνού και μάλιστα στην «κατοικία των 12 θεών», τον μυθικό Όλυμπο.
Πρόκειται για έναν συνδυασμό κλασικού ανωμάλου δρόμου και ορειβασίας, προσαρ­μοσμένου στις ειδικές συνθήκες αγωνιστικής αναμέτρησης στο βουνό.
Η επί πολλά χρόνια επιτυχημένη διεξαγωγή του οφείλεται κυρίως στη μεγάλη συμ­μετοχή αθλητών από όλα σχεδόν τα ορειβατικά σωματεία της χώρας καθώς και δρομέων μεγάλων αποστάσεων, ενώ έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών αθλητών από το εξω­τερικό.
Η σκέψη των εμπνευστών του αγώνα τότε και σήμερα του ΕΟΣ Θεσσαλονίκης δεν είναι ο μαραθώνιος αυτός απλά να αποτελέσει μία α αθλητική αναμέτρηση ανάμεσα στις άλλες, , αλλά με αφορμή τον αγώνα να προσκαλέσει το ευρύτερο κοι­νό να συμμετάσχει σε μια μεγάλη γιορτή και να μοιραστεί μαζί με τους λάτρεις της ορειβασίας την αγάπη για το βουνό, το σεβασμό προς τη φύση και την ιδέα της κοινής προσπάθειας και της ευγενούς άμιλλας.
Ο Ορειβατικός Μαραθώνιος του Ολύμπου διεξάγεται κατά μήνα Σεπτέμβριο κάθε χρόνο και είναι ο μοναδικός στην Ελλάδα που διοργανώνεται από Ορειβατικό Σωματείο χωρίς οικονομικό όφελος. Εξυπηρετείται δε αποκλειστικά από εθελοντές.

ΟΔΗΓΙΕΣ

Για να να θεωρηθεί έγγυρη η αίτηση συμμετοχής θα πρέπει να πληρώσετε το αντίτιμο συμμετοχής των 25 €
Η πληρωμή γίνεται είτε με κατάθεση του ποσού στην Τράπεζα Πειραιώς είτε με ηλεκτρονική μεταφορά χρημάτων (για όσους έχουν την δυνατότητα).
Η πληρωμή ΔΕΝ γίνεται στην γραμματεία του διοργανωτή Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Πρώτα γίνεται η πληρωμή του αντιτίμου και μετά γίνεται η αίτηση.

Στην αιτιολογία κατάθεσης θα πρέπει να αναφέρεται το ονοματεπώνυμο σας και το όνομα πατέρα

The participation cost is 25 € 
The application for participation is valid, only if the deposit of the ammount to the bank is made prior to application.
In the deposit form you should state your full name and father’s name.

Τελευταία ημερομηνία για την υποβολή των δηλώσεων συμμετοχής είναι η Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

Αριθμός λογαριασμού Τραπέζης/Bank account ΠΕΙΡΑΙΩΣ
5237-007285-076
ΙΒΑΝ GR50 0172 2370 0052 3700 7285 076
SWIFT/BIC : PIRBGRAA
Προσοχή !! Τα έξοδα των Τραπεζών θα πρέπει να επιβαρύνουν τον καταθέτη.
Attention!! all Bank expences are due to the depositer.
Αν γίνει ηλεκτρονική μεταφορά χρημάτων απο άλλη τράπεζα η ΠΕΙΡΑΙΩΣ χρεώνει 4 ευρώ τραπεζικά έξοδα.

Ο διοργανωτής του αγώνα
Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΕΟΣΘ) ιδρύθηκε το έτος 1930 και συμπλη­ρώνει φέτος 85 χρόνια ζωής και προσφοράς στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης. Δραστηριο­ποιείται στον χώρο της ορεινής πεζοπορίας, της ορειβασίας, της αναρρίχησης, του canyoning, του rafting, της ορεινής ποδηλασίας και της χιονοδρομίας (καταβάσεις, snowboard, ορειβατικό σκι),. Διοργανώνει εξορμήσεις  κάθε Σαββατοκύριακο στη διάρκεια όλου του χρόνου σε προορισμούς σε όλη την Ελλάδα και με απο­στολές στο εξωτερικό.
Σήμερα, αριθμώντας γύρω στα 500 ενεργά μέλη και αθλητές, διαθέτει αθλητικές ομάδες αναρρίχησης, χιονοδρομίας, χιονοσανίδας και ορειβατικής χιονοδρομίας, οι οποίες συμμετέχουν σε περιφερειακούς, πανελλήνιους και διεθνείς αγώνες.

Ο αγώνας
Το μαγευτικό περιβάλλον του Ολύμπου ως χώρος διεξαγωγής του αγώνα αποδείχτη­κε στο πέρασμα του χρόνου εξαιρετική επιλογή. Το υψηλότερο βουνό της Ελλάδας, με ιστορία που η αρχή της χάνεται στην μυθολογία  αποτελεί προορισμό πολλών επισκεπτών από όλο τον κόσμο. Το ξεχωρι­στό φυσικό του κάλλος, σε συνδυασμό με τη διαμόρφωση του εδάφους, παρέχουν ιδανικές συνθήκες διεξαγωγής τόσο ενός αγώνα αντοχής, όσο και κλασικής ορειβασίας. Η ασυνήθι­στη αυτή αναμέτρηση προσελκύει σημαντικό αριθμό αθλητών αλλά και θεατών.
Οι δρομείς εκκινούν από την θέση ‘ΣΤΑΥΡΟΣ’, όπου βρίσκεται το καταφύγιο του συλλόγου “ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΟΥΝΤΟΛΑΣ” και τερματίζουν στο Λιτόχωρο, σε υψόμετρο 300 μ., μετά από μια μεγάλη υψο­μετρική διακύμανση, αφού η αφετηρία βρίσκεται στα 920 μ. και το υψηλότερο σημείο, το οροπέδιο των Μουσών, στα 2.650 μ.
Στον φετινό αγώνα θα λάβουν μέρος 400 αθλητές και η όλη προσπάθεια θα υποστηριχτεί από 150 εθελοντές και διασώστες.
Ο αγώνας τελείται υπό την αιγίδα του Δήμου Δίου-Ολύμπου του οποίου έχει την ουσιαστική συμπαράσταση.

Αφήστε μας τα σχόλια σας

Διαβάστε επίσης

Η πρόταση του μήνα

Τρέξε πρώτος με την iArk Digital Agency : Premium Κατασκευή Ιστοσελίδων & Digital Marketing

Διάβασε επίσης

X