Running-Magazine-Logo

3ος Καραμάνειος Ορεινός Αγώνας Δρόμου 3,5χλμ. και 16χλμ. στα ΧΑΝΙΑ ΠΗΛΙΟΥ |13 Αυγούστου 2016

Τρέξε και Βγες πρώτος στην Κατασκευή Ιστοσελίδων και στο Digital Marketing με την iArk Digital Agency!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Γράψου στο Newsletter για να μη χάνεις κανένα άρθρο από το Running Magazine

3ος Καραμάνειος Ορεινός Αγώνας Δρόμου Ο  ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΒΟΛΟΥ Ο «ΠΑΝ» διοργανώνει το Σάββατο 13 Αυγούστου 2016 και ώρα 17.00 (Απόγευμα) Ορεινό Αγώνα Δρόμου 3,5χλμ.  και 16χλμ.  στα Χάνια Πηλίου.

 

Τόπος διεξαγωγής  Καταφύγιο Φυσιολατρικού Ομίλου ο « ΠΑΝ» στα Χάνια Πηλίου.

Περιγραφή διαδρομών Μικρή διαδρομή 3,5χλμ  Εκκίνηση της μικρής διαδρομής είναι το καταφύγιο του «ΠΑΝ» (υψομ.1200μ) και τερματισμός η Αλικόπετρα (υψομ.1000μ). Αρχικά η διαδρομή ανηφορίζει ελαφρώς και ακολουθεί για 1 χιλιόμετρο τον δασικό δρόμο προς το Σανατόριο Καραμάνη στη συνέχεια  περνώντας μπροστά από το Σανατόριο κατηφορίζει για 2 χιλιόμετρα μέσα σε πανέμορφο δασικό μονοπάτι ενώ το τελευταία 500μ πριν τον τερματισμό κατηφορίζουμε σε φαρδύ χωματόδρομο.

Νερό θα υπάρχει στον τερματισμό. Οι δρομείς θα μεταφερθούν με οχήματα του διοργανωτή πίσω στην εκκίνηση. Η διαδρομή που είναι στο σύνολο της κατηφορική με μικρά μόνο ανηφορικά τμήματα και  με μικρές κλίσεις ενδείκνυται και για παιδιά.

Μεγάλη διαδρομή 16χλμ  Κυκλική διαδρομή μήκους 16χλμ. και συνολική ανάβαση 620μ. με 6,5χλμ μονοπάτι, 6χλμ δασικό δρόμο και 3,5χλμ άσφαλτο, το ψηλότερο σημείο της διαδρομής είναι στα 1470μ. Εκκίνηση και τερματισμός το καταφύγιο του «ΠΑΝ» (υψομ.1200μ). Η διαδρομή ανηφορίζει αρχικά για 3,5χλμ με κατεύθυνση τον Πουριανό Σταυρό ως το υψηλότερο σημείο της διαδρομής τα 1470μ. Από το σημείο αυτό κατηφορίζουμε το Γαλανόρεμα και φθάνουμε στον ξενώνα Πηλέα στα Χάνια, εκεί θα βρίσκεται και ο 1ος  σταθμός υδροδοσίας (στο 7χλμ). Συνεχίζοντας την πορεία μας περνάμε από το Χάνι του Ζήση και του Μάνθου και μπαίνουμε σε μονοπάτι με ομαλή κατηφορική κλίση που θα μας βγάλει στην άσφαλτο προς Αλικόπετρα (υψομ.920μ) όπου είναι και το χαμηλότερο σημείο του αγώνα. Ανηφορικά συνεχίζουμε για τα υπόλοιπα  5χλμ μέχρι τον τερματισμό. Στο 12χλμ βρίσκεται ο  2ος σταθμός υδροδοσίας ακριβώς στο σημείο  που μπαίνουμε σε χωματόδρομο . Τα τελευταία 3χλμ πριν το καταφύγιο και τον τερματισμό είναι σε μονοπάτι

https://connect.garmin.com/modern/activity/1262631553

Τροφοδοσία Θα υπάρχουν 2 σταθμοί υδροδοσίας και συγκεκριμένα στο 7χλμ (ξενώνας Πηλέας) και στο 12χλμ (Αλικόπετρα).

Δικαίωμα συμμετοχής Δικαίωμα συμμετοχής έχουν άνδρες και γυναίκες άνω των 18 ετών. Άτομα ηλικίας κάτω των 18 μπορούν να συμμετέχουν με την συναίνεση των γονέων (σχετική υπεύθυνη δήλωση θα υπάρχει στον χώρο της γραμματείας).

Έπαθλα Ο διοργανωτής σύλλογος έχει τη διάθεση να προσφέρει μετάλλια συμμετοχής σε όλους τους παρευρισκομένους αθλητές.

Κόστος συμμετοχής Η Συμμετοχή στο τρέξιμο θα κοστίσει συμβολικά 2€.

Εκδηλώσεις Μετά το τέλος των δύο αγώνων δρόμου, τις απονομές και τα κεράσματα θα γίνει αφήγηση παραδοσιακών παραμυθιών για μικρούς και μεγάλους  από τον αφηγητή Γιάννη Προκοπίου.

Επίσης θα οργανωθεί 30λεπτη νυχτερινή πορεία με φακούς και ξενάγηση στο Σανατόριο Καραμάνη.

Διαμονή Οι δρομείς και οι συνοδοί τους έχουν τη δυνατότητα να κοιμηθούν στις κουκέτες του καταφυγίου με 5€ το άτομο (παιδιά δωρεάν) ή να στήσουν δωρεάν τη σκηνή τους στον προαύλιο χώρο του καταφυγίου αρκεί να κάνουν τηλεφωνική κράτηση.

Όσοι θα έρθουν από μακριά μπορούν να συνδυάσουν το τρέξιμο κάτω από τις οξιές με μπάνιο στα καταγάλανα νερά του Αιγαίου την επόμενη ημέρα (Κυριακή).

Πως θα μας βρείτε Ανηφορίζοντας τον κεντρικό οδικό άξονα προς τα Χάνια Πηλίου και  αφού περάσετε το Χάνι του Ζαφείρη στα Χάνια στρίβεται αριστερά (υπάρχει πινακίδα στο αριστερό μέρος του δρόμου) , μετά από περίπου 200μ στην πρώτη δεξιά  στροφή βρίσκεται το καταφύγιο. Παρκάρετε και ανηφορίζετε για 50μ το  καλντερίμι ως το καταφύγιο.

Ιατρικά  Όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν κάνει τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις που τους επιτρέπουν τη συμμετοχή τους σε έναν τέτοιο αγώνα. Επιπλέον συμμετέχουν με δική τους ευθύνη. Σχετική υπεύθυνη δήλωση θα υπογράφεται στο χώρο της γραμματείας.

Δηλώσεις συμμετοχής Δηλώσεις συμμετοχής-πληροφορίες: 6976904236, 24210-24290 (Δευτ.-Τετ.-Παρ. 19.00-20.30). Η γραμματεία θα βρίσκεται την ημέρα του αγώνα στον χώρο του Καταφυγίου.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:  ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΒΟΛΟΥ Ο «ΠΑΝ»

Αφήστε μας τα σχόλια σας

Διαβάστε επίσης

Η πρόταση του μήνα

Τρέξε πρώτος με την iArk Digital Agency : Premium Κατασκευή Ιστοσελίδων & Digital Marketing

Διάβασε επίσης

X