Running-Magazine-Logo

Παγκόσμιο Ρεκόρ στα 10km γυναικών – Πανελλήνιο για την Παπά

Τρέξε και Βγες πρώτος στην Κατασκευή Ιστοσελίδων και στο Digital Marketing με την iArk Digital Agency!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Γράψου στο Newsletter για να μη χάνεις κανένα άρθρο από το Running Magazine

Με το βλέμμα καθηλωμένο παρακολουθησανν όλοι τον τελικό του στίβου στα 10 χιλιόμετρα γυναικών όπου και σημειώθηκε το νέο απίστευτο παγκόσμιο ρεκόρ.

Η Αλμάζ Αγιάνα από την Αιθιοπία, η οποία κέρδισε το χρυσό μετάλλιο κατάφερε και συνέτριψε το παγκόσμιο ρεκόρ στα 10.000 μέτρα γυναικών στον πρώτο τελικό του στίβου που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Στην ίδια μάλιστα κούρσα αξίζει να σημειωθεί, πως  η Αλεξία Παππά έκανε το δικό της Πανελλήνιο ρεκόρ.

Να θυμίσουμε, πως μέχρι και σήμερα το συγκεκριμένο ρεκόρ κρατούσε τα τελευταία χρόνια και συγκεκριμένα από το 1991 η Γουάνγκ από την Κίνα η οποία είχε επίδοση 29:31.78.

Πλέον όμως, ο χρόνος έπεσε κατά δεκατέσσερα δευτερόλεπτα, καθώς η χρυσή αθλήτρια από την Αιθιοπία έκανε τα 10 χιλιόμετρα σε 29:17.45.

Η Αλεξία Παππά η οποία ήταν η ελληνική συμμετοχή του αγώνα κατέλαβε την 17η θέση. Κατάφερε, όμως να αποκτήσει το δικό της πανελλήνιο ρεκόρ με επίδοση 31.36.16.

Δίπλα στην Αλμάζ Αγιάνα στο βάθρο των νικητριών ήταν η Τσερουιγιότ από την Κένυα και η Ντιμπάμπα από την Αιθιοπία οι οποίες κέρδισαν το αργυρό και το χάλκινο μετάλλιο αντίστοιχα.

Αφήστε μας τα σχόλια σας

Διαβάστε επίσης

Η πρόταση του μήνα

Τρέξε πρώτος με την iArk Digital Agency : Premium Κατασκευή Ιστοσελίδων & Digital Marketing

Διάβασε επίσης

X