Running-Magazine-Logo

ΚΑΒΒΑΔΙΕΙΑ 2016 – 13 Αυγούστου | Αργυράδες Κέρκυρα

Τρέξε και Βγες πρώτος στην Κατασκευή Ιστοσελίδων και στο Digital Marketing με την iArk Digital Agency!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Γράψου στο Newsletter για να μη χάνεις κανένα άρθρο από το Running Magazine

 ΚΑΒΒΑΔΙΕΙΑ 2016, Σάββατο 13 Αυγούστου 2016, Αργυράδες Κέρκυρα, Ωρα 18.00

Αγώνες Δρόμου:

10 χλμ. Ανδρών-Γυναικών

5 χλμ. Ανδρών-Γυναικών

1 χλμ. για παιδιά

 

Οι τοπικοί φορείς των Αργυράδων, ο Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Σύλλογος «Κρόνος» Αργυράδων και ο Σύλλογος των εν Αττική Αργυραδιτών, διοργανώνουνγια 4η συνεχή χρονιά τα «ΚΑΒΒΑΔΙΕΙΑ 2016».

Τα «ΚΑΒΒΑΔΙΕΙΑ 2016» είναι αφιερωμένα και φέτος προς τιμή δύο μεγάλων ευεργετών του χωριού μας, των αείμνηστων Τηλέμαχο και Νικόλαο Καββαδία.

 

Ο Τηλέμαχος Καββαδίας(1892 – 1956), σπούδασε ιατρός με ειδικότητα τη παιδιατρική, μέλος της Γυμναστικής Ακαδημίας Σουηδίας, διετέλεσε Διευθυντής Εθνικής Ακαδημίας Σωματικής Αγωγής (1940 – 49), Γενικός επιθεωρητής σωματικής αγωγής, πρόεδρος του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου. Υπήρξε μεγάλος αθλητής με πλήθος διακρίσεων, μεταξύ άλλων πανελλήνιος πρωταθλητής του άλματος άνευ φοράς. Συνέβαλε στην εισαγωγή της φυσικής αγωγής στη δημόσια εκπαίδευση στην Ελλάδα, ευεργέτης του πρώην κοινοτικού γραφείου και της κοινοτικής βιβλιοθήκης των Αργυράδων.
Ο Νικόλαος Καββαδίας (1861 – 1920), σπούδασε τη φυσικομαθηματική σχολή του πανεπιστημίου της Γενεύης, καθηγητής, διδάκτορας φιλοσοφίας και ευεργέτης του Δημοτικού Σχολείου Αργυράδων. Διέθεσε το τεράστιο ποσό για την εποχή των 5.000 φράγκων και μια πολυκατοικία στη Κέρκυρα για το ορφανοτροφείο Κέρκυρας. Με απόφαση της σχολικής εφορείας το 1951 ανακηρύχτηκε «μέγας ευεργέτης».

 

ΣΚΟΠΟΣ:

Οι σκοποί της διοργάνωσης είναι οι εξής:

1.     Η ανάδειξη του έργου και της προσφοράς των «μεγάλων ευεργετών» μας,

Καββαδία Τηλέμαχου και Καββαδία Νικόλαου που κληροδότησαν στη

κοινότητά μας το πρώην κοινοτικό γραφείο, νυν γραφείο του Κρόνου, τη κοινοτική βιβλιοθήκη και το πρώην δημοτικό σχολείο, νυν θέατρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Αργυράδων και γραφεία του Δήμου Κέρκυρας.

2.    Η προαγωγή των αθλητικών ιδεωδών, του εθελοντισμού και της φιλοξενίας. Πληθώρα εθελοντών που ξεπέρασαν τους 70 όλα τα προηγούμενα έτη, δημιούργησαν ένα κλίμα εγκάρδιο συμμετοχής, παλμού και θέρμης που αγκάλιαζε τους αθλητές.

3.    Την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς μέσω πολιτιστικών εκδηλώσεων στη περιοχή του τερματισμού.

4.    Την ανάδειξη της αρχιτεκτονικής ιδιαιτερότητας του παραδοσιακού οικισμού των Αργυράδων (Π.Δ. της 19-10/13-11-1978, Φ.Ε.Κ. 594 Δ’) μέσω περιήγησης των αγώνων δρόμου από χαρακτηριστικά σημεία μπότζοι, καντούνια, πασαέτζα, καμπαναριά και τερματισμό στη παραδοσιακή «θεατρική» πλακοστρωμένη πλατεία της Παναγίας.

5.    Τη τουριστική προβολή με τη διαφήμιση σε ξενοδοχειακές μονάδες, τουριστικά γραφεία και την εκκίνηση και διάβαση των αγώνων των 5 κ 10 χλμ από τη παραλιακή ζώνη του Αγίου Γεωργίου. Υπολογίζουμε στη συμμετοχή αθλητών και εκτός Ελλάδας, παραθεριστών, όπως και τα προηγούμενα έτη.

6.    Την ανάδειξη του ιδιαίτερου κάλλους της περιοχής του κάμπου και του ελαιώνα της πεδιάδας των Κορισσίων με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της και τη χρόνια συμβολή της στον πρωτογενή τομέα. Μέρος της διαδρομής διασχίζει περιοχή χαρακτηρισμένη περιοχής Natura 2000. Επίσης η εκκίνηση δίνεται στις παρυφές των αμμοθίνων της λιμνοθάλασσας Κορισσίων, με φόντο τη παραλία του Ισσου.

7.    Διαχρονικό είναι το αίτημα των Αργυράδων για κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων που στερείται η κοινότητά μας λόγω της κατασκευής του νέου σχολικού κτηρίου στο χώρο του κοινοτικού γηπέδου των Αργυράδων. Εκτοτε πολλαπλές υποσχέσεις της πολιτείας για κατασκευή αθλητικού κέντρου αθετήθηκαν.  Κλείνουμε φέτος 13 χρόνια χωρίς γήπεδο. Οι ομάδες που χρησιμοποιούσαν το γήπεδο, τελευταία ο Κρόνος Αργυράδων και ο Φαίαξ Μαραθιά αναγκάζονται να μοιράζονται άλλα γήπεδα συνήθως με άλλες 3-4 ομάδες.  Η νεολαία έχει απομακρυνθεί από τον αθλητισμό και μόνο ελάχιστοι είναι οι νέοι που αθλούνται. Η ιστορική ομάδα μας του Κρόνου Αργυράδων με αξιώσεις να πρωταγωνιστήσει στη τοπική κατηγορία και να συμμετάσχει σε εθνική κατηγορία στερείται έδρας και έμψυχου δυναμικού, γεγονός που αυξάνει δυσανάλογα τα έξοδα και δυσχεραίνει τους στόχους της.

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΩΝ:

1. ΑΓΩΝΑΣ 10Κ (9400 Μ.) ΑΝΔΡΩΝ-ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ OPEN (ΑΣΦΑΛΤΟΣ-ΧΩΜΑΤΙΝΟ-ΚΑΛΝΤΕΡΙΜΙ)

Δικαίωμα συμμετοχής: άνδρες και γυναίκες με υπεύθυνη δήλωση συμμετοχής.

–       ΕΚΚΙΝΗΣΗ:από τη παραλία Αγ. Γεωργίου, περιοχή “Αρχονερά” δίπλα από το ξενοδοχείο “AcquisSandyBeach” (υψόμετρο 3 μέτρα).

–       ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ:Στην πλατεία της Παναγίας στους Αργυράδων (υψόμετρο 92 μέτρα)

–       ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ:19:00

–      ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: 20:30

–       ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ:Διασχίζουμε όλη τη παραλιακή του Αη-Γιώργη με άσφαλτο για 2600 μέτρα περίπου, ύστερα σε χωμάτινο έως τη περιοχή Δεντρίλα (3100μ). Από εκεί στρίβουμε αριστερά στους αγροτικούς δρόμους στον ελαιώνα των Αργυράδων έως τους πρόποδες του λόφου του Αη-Γιάννη (7200μ). Εκεί ακολουθεί ανάβαση έως τη κορυφή του λόφου του Αη-Γιάννη σε υψόμετρο 106 μέτρων και στη συνέχεια περιπλάνηση στα στενά καλντερίμια του χωριού έως τη πλατεία της Παναγίας (9400μ).

Ενδιάμεσος σταθμός υδροδοσίας θα υπάρχει στα 4500 μέτρα.

 

2. ΑΓΩΝΑΣ 5Κ ΑΝΔΡΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ OPEN (ΑΣΦΑΛΤΟΣ-ΚΑΛΝΤΕΡΙΜΙ)
Δικαίωμα συμμετοχής: άνδρες και γυναίκες με υπεύθυνη δήλωση
αγόρια – κορίτσια πάνω από 15 ετών με υπεύθυνη δήλωση του κηδεμόνα.

–       ΕΚΚΙΝΗΣΗ:από τη παραλία Αγ. Γεωργίου, περιοχή “Αρχονερά” (υψόμετρο 3 μέτρα).

–      ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ:Στην πλατεία της Παναγίας στους Αργυράδων (υψόμετρο 92 μέτρα)

–      ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ:19:00

–       ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: 20:30.

–       ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ:Διασχίζουμε τη παραλιακή του Αγιου Γεωργίου σε άσφαλτο για 1.500 μέτρα έως τη περιοχή “Λακκές” στου «ΚΑΦΕΣΑΣ» όπου στρίβουμε αριστερά στην εναλλακτική διαδρομή προς τον ελαιώνα των Αργυράδων. Ακολουθεί ανάβαση μέχρι τον οικισμό των Αργυράδων. Το τελευταίο χιλιόμετρο περιλαμβάνει περιπλάνηση στα καλντερίμια του χωριού έως το τερματισμό στη πλατεία της Παναγίας.

Στα 2500 μέτρα θα υπάρχει σταθμός υδροδοσίας.

 

3. ΑΓΩΝΑΣ 1 ΧΛΜ (1000Μ): (ΑΣΦΑΛΤΟΣ)

 

Α’ Κατηγορία: 2002-04 (14 έως και 12 ετών)
Β’ Κατηγορία:≤2005 (11 ετών και κάτω)

Δικαίωμα συμμετοχής: Αγόρια και κορίτσια γεννημένοι από το 2002 και μετά με υπεύθυνη δήλωση του κηδεμόνα.

–       ΕΚΚΙΝΗΣΗ:Από το προαύλιο χώρο της Αγίας Τριάδας, μετά το Δημοτικό σχολείο Αργυράδων στην είσοδο του χωριού.

–       ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ:Στην πλατεία της Παναγίας.

–       ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ:18:00 (6:00 μμ)

–       ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: 18:30.

–       ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ:Η αφετηρία και η γραμματεία θα βρίσκεται στο προαύλιο χώρο της εκκλησίας της Αγίας Τριάδας στην είσοδο του χωριού. Από εκεί η διαδρομή θα συνεχιστεί προς τον εσωτερικό δρόμο του χωριού προς το πανοχώρι, περιπλανείται στα στενά σοκάκια του χωριού και τερματίζει στη πλατεία της Παναγίας.

 

ΠΑΡΟΧΕΣ:

1. Τροφοδοσία-υδροδοσία-αποκατάσταση:Στο σημείο τερματισμού θα υπάρχει χώρος αποκατάστασης και αποθεραπείας των αθλητών. Θα χορηγηθεί μικρό γεύμα στους αθλητές (νερό, φρούτα, χυμός). Ενδοιάμεσοι σταθμοί υδροδοσίας θα υπάρχουν για τη διαδρομή των 5χλμ στα 2500μ. και για τη διαδρομή των 10 χλμ στα 4500μ.

2. Χρονομέτρηση:Η χρονομέτρηση θα γίνει με τον κλασικό χρονομετρικό τρόπο με χρονόμετρα χειρός.

3. Μετάλλια και διπλώματα:Θα υπάρχουν μετάλλια χρυσό-αργυρό-χάλκινο στους 3 πρώτους νικητές της κάθε κατηγορίας. Επιπρόσθετα θα αποδωθούν έως και 250 μετάλλια στους πρώτους τερματίσαντες όλων των κατηγοριών.
Κάθε δρομέας που θα τερματίζει θα λαμβάνει επίσης αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής.

4. Έπαθλα:Οι πρώτοι νικητές κάθε κατηγορίας θα λάβουν αναμνηστικό έπαθλο.

5. Αναμνηστικά μπλουζάκια:Θα υπάρχει η δυνατότητα να δωθούν έως και 200 αναμνηστικά μπλουζάκια στους πρώτους τερματίσαντες όλων των κατηγοριών.

6. Ιατρονοσηλευτική Υποστήριξη:Στο χώρο του τερματισμού θα υπάρχει ιατρο-νοσηλευτική φροντίδα. Σε περίπτωση τραυματισμού αθλητή κατά μήκος της διαδρομής θα υπάρξει μέριμνα μεταφοράς του αθλητή. Επίσης θα υπάρχει μισθωμένο ασθενοφόρο στο χώρο διεξαγωγής του αγώνα.

7. Σηματοδότηση της διαδρομής:Η οργανωτική επιτροπή θα μεριμνήσει για την σηματοδότηση της διαδρομής με χρωματιστά βέλη επί του οδοστρώματος καθώς και με ταμπέλες-βελάκια όπου κρίνεται απαραίτητο. Επίσης θα υπάρχει χιλιομετρική σήμανση ανά χιλιόμετρο σε ειδικά κολωνάκια στην δεξιά άκρη του οδοστρώματος.

8. Φύλαξη της Διαδρομής:Η οργανωτική επιτροπή με την υποστήριξη των εθελοντών θα μεριμνήσει για την φύλαξη της διαδρομής. Θα υπάρξει ειδική μέριμνα για διακοπή της κυκλοφορίας των τροχοφόρων κατά μήκος της διαδρομής στα ασφαλτοστρωμένα τμήματα του δρόμου. Θα παρακαλέσουμε τους δρομείς να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή στις διασταυρώσεις και στα οχήματα των εθελοντών που θα κινούνται κατά μήκος της διαδρομής. Συστήνουμε ιδιαίτερη προσοχή στους αθλητές που θα συμμετάσχουν στη χωμάτινη διαδρομή για τη τυχόν παρουσία τροχοφόρων οχημάτων.

9. Μεταφορά δρομέων:Για όσους εκ των δρομέων των 5 και 10 χλμ έχουν σταθμεύσει το όχημά τους στο σημείο της αφετηρίας, η οργανωτική επιτροπή θα μεριμνήσει για τη μεταφορά τους αντίστροφα από το σημείο του τερματισμό στην αφετηρία με ειδικό όχημα (λεοφωρείο) μετά την ολοκλήρωση της απονομής των νικητών.

10. Φύλαξη προσωπικών ειδών:Υπάρχει μέριμνα για φύλαξη των προσωπικών αντικειμένων στην αφετηρία του αγώνα των 5 κ 10 χλμ. και παράδοσή τους στο τερματισμό με ειδικό όχημα βαν.

 

Προστασία της φύσης

ü  Καλούμε τους δρομείς να μην απορρίπτουν πλαστικά μπουκάλια ή άλλα απορρίμματα κατά τη διάρκεια της διαδρομής εκτός από τους σταθμούς υδροδοσίας και σε απόσταση 50 μέτρων μετά όπου θα υπάρχουν μαύρες σακούλες σκουπιδιών στη δεξιά πλευρά του δρόμου.

ü  Καλούμε τους δρομείς να επιδείξουν προσοχή κατά τη διέλευσή τους από τον ελαιώνα, υπάρχει η πιθανότητα να συναντήσουν μικρά ζώα, ερπετά και έντομα.

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Οι προεγγραφές ξεκινούν από σήμερα μέχρι την προηγούμενη ημέρα του αγώνα (12/8/2014). Μπορούν να πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά μέσω email στο «kavvadieia@gmail.com” ή με μήνυμα στο facebook στη σελίδα “Καββαδίεια Αργυράδων” ή τηλεφωνικά στα μέλη της οργανωτικής επιτροπής και στους παρακάτω εθελοντές:

Κωνσταντίνος: 6946864292,Βασίλης: 697269644, Νίκος:6946278405, Αλέξανδρος:6977441348.

 

Για εγγραφή θα υπάρχει δυνατότητα την ημέρα του αγώνα στο χώρο της αφετηρίας του κάθε αγώνα έως 1 ώρα πριν την εκκίνηση.

Η εγγραφή για τους συμμετέχοντες στις διαδρομές των 5χλμ και 10χλμ είναι 5€.

Η εγγραφή για τους συμμετέχοντες στη διαδρομή του 1 χλμ είναι δωρεάν.

Τα έσοδα από την εκδήλωση θα διατεθούν για την συντήρηση του πρώην κοινοτικού γραφείου και της κοινοτικής βιβλιοθήκης, κληροδότημα του αείμνηστου Τηλέμαχου Καββαδία.

Οι δρομείς υποχρεούνται να υπογράψουν σχετική υπεύθυνη δήλωση συμμετοχής. Για τους ανήλικους χρειάζεται υπεύθυνη δήλωση του κηδεμόνα τους.

 

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ

Παρακαλούνται όσοι θέλουν να συμμετέχουν στη διοργάνωση “Καββαδίεια 2016” ως εθελοντές να επικοινωνήσουν μέσω email στο «kavvadieia@gmail.com” ή με μήνυμα στο facebook στη σελίδα “Καββαδίεια Αργυράδων” ή τηλεφωνικά στα μέλη της οργανωτικής επιτροπής και στους παρακάτω εθελοντές: Κωνσταντίνος:6946864292, Αλέξανδρος:6977441348, Βασίλης:6972692644, Νίκος:6946278405.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπάρχει δυνατότητα επικοινωνίας με την οργανωτική επιτροπή με τους παρακάτω τρόπους:

– e.mail:kavvadieia@gmail.com

– facebook: Καββαδίεια Αργυράδων

-Τηλέφωνα μελών οργανωτικής επιτροπής: Αλέξανδρος:6977441348,Βασίλης:6972692644,Γιάννης: 694 5455927, Γιώργος:693 7266551,Παναγιώτης:694 7875040

 

ΠΡΟΤΥΠΟ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΝΗΛΙΚΟΥ

Προς την Οργανωτική Επιτροπή «Καββαδίεια 2015»

Δηλώνω υπεύθυνα ότι με ατομική μου ευθύνη και κατόπιν των απαραίτητων ιατρικών εξετάσεων που βεβαιώνουν την καλή μου υγεία και φυσική μου κατάσταση επιθυμώ να λάβω μέρος στον αγώνα που θα διεξάγετε.

Αποδέχομαι ότι οι διοργανωτές δεν φέρουν καμιά ευθύνη για ενδεχόμενα προβλήματα ή τραυματισμό που μπορεί να υποστώ κατά την διάρκεια του αγώνα και δηλώνω ότι παραιτούμαι ατομικά για λογαριασμό των διοργανωτών από κάθε σχετική αποζημίωση ή απαίτηση.

Επίσης δηλώνω ότι επιτρέπω να χρησιμοποιηθεί το όνομά μου και η φωτογραφία μου ελεύθερα από τους διοργανωτές προς τα μέσα ενημέρωσης και οπουδήποτε κριθεί σκόπιμο από αυτούς.

Ημερομηνία: …../…../2016

Ο/Η ΔΗΛΩΝ

 

 

 

ΠΡΟΤΥΠΟ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΝΗΛΙΚΟΥ
Προς την Οργανωτική Επιτροπή «Καββαδίεια 2015»
 Ως κηδεμόνας του/της αθλητή/τριας

δηλώνω ότι κατόπιν των απαραίτητων ιατρικών εξετάσεων που βεβαιώνουν την καλή του/της υγεία και φυσική κατάσταση, επιθυμώ να λάβει μέρος στον αγώνα που θα διεξάγετε. Αποδέχομαι ότι οι διοργανωτές δεν φέρουν καμιά ευθύνη για ενδεχόμενα προβλήματα ή τραυματισμό που μπορεί να υποστεί κατά την διάρκεια του αγώνα και δηλώνω ατομικά και για λογαριασμό του αθλητή/τριας παραίτηση από κάθε σχετική αποζημίωση ή απαίτηση. Επίσης δηλώνω ότι επιτρέπω να χρησιμοποιηθεί το όνομά του/της και η φωτογραφία του/της ελεύθερα από τους διοργανωτές προς τα μέσα ενημέρωσης και οπουδήποτε κριθεί σκόπιμο από αυτούς.

Ημερομηνία: …../…../2016

Ο/Η ΚΗΔΕΜΟΝΑΣ

Αφήστε μας τα σχόλια σας

Διαβάστε επίσης

Η πρόταση του μήνα

Τρέξε πρώτος με την iArk Digital Agency : Premium Κατασκευή Ιστοσελίδων & Digital Marketing

Διάβασε επίσης

X