Το Σάββατο 30 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί ο “9ος Αγώνας Δρόμου Δαϊκλής 2016 ” τον οποίο θα διοργανώσει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μάνεση σε συνεργασία με τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας και με την υποστήριξη του Δήμου Μεσσήνης. 

 Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 7 μ.μ. και θα διαδρομή θα είναι Αριστομένη – Διόδια- Στέρνα- Μάνεση, συνολικού μήκους 7.5 χιλιομέτρων, ασφάλτινη.

Συγκέντρωση των αθλητών θα γίνει την ημέρα του αγώνα έως τις 6 μ.μ. στο Μάνεση για να μεταφερθούν στην αφετηρία με λεωφορείο.

Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται στον Ηλία Νικολόπουλο (τηλ. 6987232394) και στο www.sdym.gr

Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται και την ημέρα του αγώνα.

 

Θα δοθούν μετάλλια και κύπελλα στους έξι πρώτους και μετάλλια σε όλους όσους τερματίσουν.

Η επίσημη ονομασία είναι “ο Μάνεσης”. Έδρα του δήμου είναι η Μεσσήνη και ανήκει στο γεωγραφικό διαμέρισμα Πελοποννήσου.Ο Μάνεσης έχει υψόμετρο 201 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, σε γεωγραφικό πλάτος 37,0829844388 και γεωγραφικό μήκος 21,895912582. “Την πλούσια σε καρπούς (Μεσσηνία) και κατάλουστη από μύρια κρυστάλλινα νερά, άριστο βοσκοτόπι προβάτων και βοδιών, χωρίς δύσκολο χειμώνα, από χειμερινούς ανέμους, ούτε πάλι υπερβολικά θερμή από το άρμα του ηλίου” (Ευριπίδης).

Γη φωτεινή, αφού ο ήλιος ανατέλλει από το απείρου κάλλους βουνό του Ταϋγέτου και φωτίζει το χτες και το σήμερα αυτού του πανέμορφου τόπου, με το καλοκαίρι να κρατά περισσότερο από το κανονικό, με τη καταγάλανη, την πεντακάθαρη και βραβευμένη για την καθαρότητα θάλασσά της, που απολαμβάνουν χειμώνα – καλοκαίρι ντόπιοι και επισκέπτες.

Καλώς να’ρθείς ξένε, στον τόπο που η αρχαιότητα και η ιστορία, συμπληρώνονται από τις φυσικές της ομορφιές. Περιηγήσου την, θαύμασε τις ομορφιές της, που δένουν και συνδέουν το λαμπρό παρελθόν της. Αξίζει τον κόπο να περιδιαβείς όλο το Νομό, αξίζει το κόπο να ανεβείς στον Ταΰγετο, αξίζει το κόπο να επισκεφθείς τη Μάνη, τον τόπο των βράχων, της πέτρας, της θάλασσας και των φαραγγιών.