Γράψου στο Newsletter για να λαμβάνεις πρώτος τους νέους αγώνες, άρθρα και tips για προπονήσεις και νέα για το τρέξιμο

Συλλέγουμε το Email σου ώστε να σου αποστέλνουμε ενημερωτικά newsletter. Παρακάτω μπορείς να δεις τους όρους χρήσης και την πολιτική συλλογής δεδομένων του Running Magazine
Please wait...

Το πείραμα πραγματοποιήθηκε 7 Απριλίου 2013 στο Μαραθώνιο του Παρισιού και το όνομα του …  Pavegen!

Το Pavegen είναι ένα τετράγωνο πάχους 5mm όπου με το πάτημα ενός ανθρώπου, η κινητική ενέργεια μετατρέπεται σε ηλεκτρική, έργου 8 Watt.

Η ενέργεια που παράγεται μπορεί να αποθηκευτεί σε μπαταρίες ή να χρησιμοποιηθεί για να φωτίσει δρόμους , κιόσκια πληροφοριών κ.α.

Εμπνευστής της ιδέας όταν o CEO της Pavegen Systems, Laurence Kemball-Cook.

Τα 176 Pavegen τοποθετήθηκαν στα Ηλύσια Πεδία ( Champs-Elysées ) λίγο πριν τον τερματισμό του 37ου Μαραθωνίου του Παρισιού. Επιπλέον Pavegen τοποθετήθηκαν στα μέρη όπου μαζεύονται οι περισσότεροι θεατές του αγώνα και σε άλλα σημεία κλειδιά της διαδρομής με wireless τεχνολογία ώστε να γίνεται η μεταφορά πληροφορίας της ενέργειας και να προβάλεται σε τεράστιες οθόνες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο σπόνσορας του Μαραθωνίου του Παρισιού το 2013 , Schneider Electric, υποσχέθηκε για μία περαιτέρω προσφορά από 50.000 ευρώ στη Γαλλική ΜΚΟ Habitat et Humanisme στα 60.000 ευρώ αν οι δρομείς και το πλήθος των θεατών καταφέρουμε να παράγουν 7.000 WH κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Αν και μαζεύτηκαν 4.700 WH η Schneider αποφάσισε να δώσει την πλήρη δωρεά στη ΜΚΟ

 

Δείτε το Video με όλο το πείραμα

 

Πηγή : Pa