11 Προγράμματα προπόνησης 5,10km , Ημιμαραθωνίου και Ορεινού τρεξίματος από το Running Coach



Τρέξε 1ος στο Digital Marketing με την iArk Digital Agency

Προκήρυξη αγώνα Ολύμπια Μονοπάτια 2016

(AlyssumhandeliiHayek-Άλυσσον το χανδέλιον)

ΓΕΝΙΚΑ

Ο αγώνας ορεινού τρεξίματος Ολύμπια Μονοπάτια 2016-Alussumedition, προς τιμήν του ενδημικούφυτούAlyssumhandelii,πραγματοποιείται το τελευταίο Σάββατο του Ιουνίου,μια μέρα πριν τον Olympus Marathon.Ο αγώνας είναι αφιερωμένοςστο μοναδικό οικοσύστημα του Ολύμπου  και ιδιαίτερα στα ενδημικά φυτά του.

Η διαδρομή του αγώνα εκτείνεται σε απόσταση περίπου11 χιλιομέτρων. Αφορά μια μέτριας δυσκολίας διαδρομή μεσχετικά ήπιεςκλίσεις. Κινείταισε όλα τα είδη των τερέν. Το χρονικό όριο για την ολοκλήρωση της προσπάθειαςείναι3 (τρεις)ώρες.Η τροφοδοσία και υδροδοσία των αθλητών περιορίζεται σε έναν σταθμό, περίπου στο μέσον της διαδρομής.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ

Η διαδρομή του αγώνα έχει ως εκκίνηση και τερματισμό το σημείο τερματισμού του Olympus Marathon (στο θεατράκι του πάρκουΛιτοχώρου). Το ελάχιστο υψόμετρο της διαδρομής είναι250 μέτρακαι το μέγιστο 650. Η διαδρομή μοιράζεται σε μονοπάτια, χωματόδρομο και άσφαλτο.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Στον αγώνα δικαιούνται να συμμετάσχουν άνδρες και γυναίκες που έχουν συμπληρώσει το15οέτοςτης ηλικίας τους(γιατις ηλικίεςτων15-18 θα χρειαστεί συγκατάθεση των γονέωντους).Δεν θα υπάρχει όριο συμμετοχών.Ο κάθε αθλητής έχει την ευθύνη για τον ιατρικό έλεγχο της υγείας του.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Οι εγγραφές των συμμετεχόντων θα πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικά  στο διάστημα  από Δευτέρα 4 Απριλίου 2016   μέχρι και  Δευτέρα 4 Ιουνίου 2016.Η πληρωμή του τιμήματος συμμετοχήςθα γίνεται μόνο με κατάθεση σε συγκεκριμένους λογαριασμούς τηςδιοργάνωσης. Οιλογαριασμοί κατάθεσης είναι:

Εθνική Τράπεζα: IBAN……GR4401103940000039448001337

Τράπεζα Πειραιώς: IBAN……GR4401722810005281052632631

«Κατά την κατάθεσή σας, παρακαλώ να δηλώνετε τοονοματεπώνυμό σας καθώς και τοόνομα του  αγώνα»

Μετά την ολοκλήρωση της πληρωμής οι αθλητές θα εμφανίζονται στον πίνακα συμμετεχόντων εντός τριών ημερών.

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΡΙΘΜΩΝ

Η παραλαβή των αριθμών του αγώνα θα γίνεται την παραμονή του αγώνα (Παρασκευή24/6) και τις ώρες 19:00-21:00, καθώςκαι την ημέρα του αγώνα (Σάββατο 25/06) και ώρες 07:30-08:30(μισή ώρα πριν την εκκίνηση)από το Ναυτικό ΜουσείοΛιτοχώρου.Για την παραλαβή αριθμών απαιτείται η επίδειξη κάποιου επίσημου δελτίου που να πιστοποιεί την ταυτότητα του/της αθλητή/τριαςκαθώς και την ηλικία του/της.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ, ΠΑΡΟΧΕΣ

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα10€ ευρώεκτός των παρακάτω κατηγοριών :

Μαθητές(ηλικίες 15-18)/ φοιτητές :5 ευρώ

Ομαδικό.Από 10 αθλητέςκαι πάνω:7 ευρώανά αθλητή

Οκάθε αθλητής δικαιούται:αναμνηστικό μπλουζάκι,τροφοδοσία σε ένα σταθμό, αριθμό αγώνα, μετάλλιο (όσοι τερματίσουν εντός του χρονικού ορίου των3ωρών),υποστήριξη πρώτων βοηθειών.

ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ

Η διοργάνωση αναλαμβάνει την τροφοδοσία των αθλητών σε ένα σημείο, περίπου στη μέση της διαδρομής, στηνπεριοχή «Κοπάνες» (νερό και διάφορασνακς).

ΧΡΟΝΙΚΑ ΟΡΙΑ

Το χρονικό όριο του αγώνα καθορίζεται στις3 (τρεις) ώρες. Δεν θα υπάρχει ενδιάμεσοχρονικόόριο αποκλεισμού, ωστόσο θα υπάρχουν ενδιάμεσα σημεία καταγραφής. Το όριο είναι κοινό σε άνδρες και γυναίκες και για όλες τις ηλικίες.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Δεν απαιτείται υποχρεωτικός εξοπλισμός από τους αθλητές.Καλό θα είναι οι αθλητές να έχουν μαζί τους παγούρι νερούμε ζώνη (τύπου μπανάνα) ή υδροδοχείο πλάτης.

ΕΠΑΘΛΑ

Αναμνηστικά έπαθλα δίνονται:

1. Στους τρεις πρώτους άνδρες νικητές

2. Στις τρεις πρώτες γυναίκες νικήτριες του αγώνα

Αναμνηστικό μετάλλιο θα πάρουν όλοι οι αθλητές που θα τερματίσουν εμπρόθεσμα τον αγώνα.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Η διοργάνωση φροντίζει για την ασφάλεια των αθλητών με την παρουσία ομάδας διάσωσης που θα βρίσκεται σε ετοιμότητα διάσπαρτη σε πολλά σημεία της διαδρομής. Ο κάθε αθλητής οφείλει να είναι προσεκτικός στην κίνησή του. Σε περίπτωση τραυματισμού αθλητή, θα πρέπει να ειδοποιηθεί άμεσα το προσωπικό της διοργάνωσης από τους αθλητές που θα αντιληφθούν τέτοιο περιστατικό.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη διοργάνωση στο e-mail:  olympiamonopatia@olympus-marathon.com