49η ΔΙΕΘΝΗ ΓΙΟΡΤΗ  ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ Καραϊσκάκειος δρόμος 2016

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος στο Μαυρομμάτι Καρδίτσας γενέτειρα του Ήρωα του 21 Γ. Καραϊσκάκη σε Περιφερειακό Θεσσαλικό  επίπεδο και για επτά ημέρες γίνονται υπό την Αιγίδα της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας μεγάλες πολιτιστικές εκδηλώσεις προς τιμή του. Μέσα σε αυτές ο σύλλογός μας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Δρομέων Καρδίτσας  οργανώνεται  και ο Καραϊσκάκειος δρόμος 2016 υπό την αιγίδα του Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Μουζακίου. Ο αγώνας  φέτος θα γίνει το Σάββατο 25 Ιουνίου σε κατηγορίες ανάλογα με την ηλικία των αθλητών και αθλητριών . [Στη πρώτη κατηγορία θα συμμετάσχουν δρομείς από 17 μέχρι και 29 ετών –γεννηθέντες το 1999. Και από εκεί και πάνω οι κατηγορίες θα διαμορφωθούν ανά  πενταετία ].

Καραϊσκάκειος δρόμος 25 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ ΣΕ ΑΣΦΑΛΤΟ

Υψομετρική διαφορά διαδρομής 50 μέτρα

Μαυρομμάτι Υψόμετρο 150 μέτρα

Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η

Για τις γυναίκες οι κατηγορίες θα διαμορφωθούν εκείνη τη μέρα ανάλογα με τον αριθμό των συμμετασχόντων .  Κύπελλα θα δοθούν στον  πρώτο   κάθε κατηγορίας και στους τρεις  πρώτους  της γενικής κατάταξης οι οποίοι θα εξαιρεθούν από τις υπόλοιπες τυχόν βραβεύσεις. Επίσης εάν ο αριθμός των συμμετασχόντων σε μία κατηγορία δεν υπερβαίνει τους τρείς αθλητές δεν θα δημιουργείται κατηγορία.    Η εκκίνηση θα γίνει στις 6.30 μ.μ. από την κεντρική πλατεία της Καρδίτσας , και ο τερματισμός στην πλατεία του Μαυρομματίου μπροστά στον επιβλητικό  έφιππο Ανδριάντα του Γ. Καραϊσκάκη. Κατά μήκος της διαδρομής  θα υπάρχουν  σταθμοί με κρύο εμφιαλωμένο νερό .Σε όλους τους αθλητές θα δοθούν αναμνηστικά μετάλλια , δίπλωμα συμμετοχής και αναμνηστικά μπλουζάκια. Μετά τον τερματισμό των αθλητών θα ακολουθήσει φαντασμαγορικό θέαμα με παρουσίαση χορευτικών τμημάτων από τo εξωτερικό, Ελληνικά από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και του Μαυρομματίου.Για περισσότερες πληροφορίες και συμμετοχή στα τηλ. 2445097571 κιν.6977947689 κ. Δημ. Γιώτη, [Γουατσαπ ]  και 6984993437 κ. Βησσαρίων Ζησόπουλο [Γουατσαπ] ]

[ Οι Δρομείς πρέπει να είναι στο σημείο τερματισμού [όσοι θέλουν] στο Μαυρομμάτι  δύο ώρες πριν την εκκίνηση . Όσοι αθλητές ευνοούνται μπορούν να βρίσκονται στο σημείο της εκκίνησης [Κεντρική πλατεία Καρδίτσας ] μία ώρα πριν την εκκίνηση. Η μεταφορά τους στην Καρδίτσα από την πλατεία του Μαυρομματίου θα γίνει όπως πάντα από τους διοργανωτές με Λεωφορείο ]

Καρδίτσα

Ποτάμια πηγάζουν από δασωμένα βουνά, τρέφουν πλατάνια και ιτιές στην πορεία τους και ποτίζουν τον κάμπο με τα χωράφια με το βαμβάκι. Η Καρδίτσα συνορεύει προς βορρά με τα Τρίκαλα, προς ανατολάς με τη Λάρισα και τη Φθιώτιδα, νότια με τη Φθιώτιδα, την Ευρυτανία και την Αιτωλοακαρνανία, και δυτικά με την Καρδίτσα και τα Τρίκαλα.

 Η Καρδίτσα είναι χτισμένη στο δυτικό άκρο του εύφορου θεσσαλικού κάμπου και αποτελεί διοικητικό, οικονομικό, εμπορικό και πολιτιστικό κέντρο του νομού. Το μεγάλο πάρκο “Παυσίλυπο”, οι πεζόδρομοι και οι μικροί πευκώνες ανάμεσα σε παλαιά και σύγχρονα κτίρια δίνουν άλλη εικόνα στην πόλη, με ξεχωριστό χρώμα.

Αξίζει τον κόπο να επισκεφθείτε το Παλλάς, το Μέγαρο Άρνη, το κτίριο της Δημοτικής Αγοράς, τη Δημοτική Πινακοθήκη, στο κέντρο της πόλης την όαση πρασίνου στο πάρκο Παυσίλυπο, τον αρχαιολογικό χώρο Καλλίθηρου στο ομώνυμο χωριό καθώς και τη μονή της Παναγίας στο χωριό Νεράιδα. Το λαογραφικό μουσείο Λάμπρου και Ναυσικά Σακελλαρίου περιλαμβάνει αναπαράσταση καραγκούνικου σπιτιού, ενδυμασίες, σκεύη και αντικείμενα του παλαιού νοικοκυριού. Κάθε χρόνο στα τέλη Μάη, πραγματοποιούνται τα Καραϊσκάκεια, εκδηλώσεις προς τιμήν του αγωνιστή της Επανάστασης, με συμμετοχή φολκλορικών, χορευτικών συγκροτημάτων από όλο τον κόσμο, στις αρχές Σεπτεμβρίου πραγματοποιείται Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ και τον Οκτώβρη, εμπορικό πανηγύρι.

Δείτε ένε βίντεο :