11 Προγράμματα προπόνησης 5,10km , Ημιμαραθωνίου και Ορεινού τρεξίματος από το Running CoachΤρέξε 1ος στο Digital Marketing με την iArk Digital Agency

O Εμποροεπαγγελματικός & Βιοτεχνικός Σύλλογος Τήνου και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου,προκηρύσσουν για τρίτη συνεχή χρονιά Αγώνες Δρόμου με την ονομασία Tinos Running Experience 2016. Την τεχνική υποστήριξη των αγώνων έχει η εταιρεία AllAboutRunning.

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης περιλαμβάνει αγώνες δρόμου απόστασης 21,1 χλμ. , 10 χλμ., 5 χλμ., 1 χλμ. για παιδιά αλλά και 100 μ. για παιδιά με ειδικές ανάγκες, οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 11 Ιουνίου.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

 

Κύριος Αγώνας:

 

Tinos Running Experience

 

Ημερομηνία διεξαγωγής: Σάββατο 11 Ιουνίου 2016
Σημείο εκκίνησης:Σημείο τερματισμού: ΒωλάξΧώρα Τήνου(Λιμάνι)
Ώρα εκκίνησης: 5:00 μ.μ.
Απόσταση αγώνα: 21,1 χλμ.
Χρονικό όριο αγώνα: Οι δρομείς θα πρέπει να ολοκληρώσουν την προσπάθειά τους σε 3 ώρες. Πέραν του χρόνου αυτού θα κινούνται στη διαδρομή με δική τους ευθύνη.
Δικαίωμα συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν δρομείς ηλικίας άνω των 18 ετών, οι οποίοι θα τρέξουν με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από ιατρό.
Έπαθλα-Ηλικιακές κατηγορίες: Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθεί αναμνηστικό δίπλωμα και μετάλλιο.Θα βραβευθούν οι τρεις (3) πρώτοι άνδρες και οι τρεις (3) πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης καθώς και οι αντίστοιχοι νικητές των ηλικιακών κατηγοριών οι οποίες είναι οι ακόλουθες: έως 40, 40-49, 50-59, 60-69, 70+

Σημείωση: Για να πραγματοποιηθεί βράβευση σε μία κατηγορία θα πρέπει να έχουν τερματίσει τουλάχιστον 4 δρομείς στην ίδια κατηγορία, διαφορετικά θα βραβευθεί μόνο ο πρώτος της κατηγορίας.

Παράλληλοι αγώνες:

 

Tinos 10k Run (Αγώνας Δρόμου 10 χλμ.)
               Ημερομηνία διεξαγωγής: Σάββατο 11 Ιουνίου 2016
Σημείο εκκίνησης – τερματισμού: Χώρα Τήνου (Λιμάνι) (Βρέκαστρο – Κιόνια)
Ώρα εκκίνησης: 5:45 μ.μ.
Απόσταση αγώνα: 10 χλμ.
Χρονικό όριο αγώνα: 90’
Δικαίωμα συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν δρομείς και αθλούμενοι κάθε ηλικίας άνω των 16 ετών (με τη συγκατάθεση των γονιών τους όσοι είναι κάτω των 18), οι οποίοι θα τρέξουν με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από ιατρό.
Έπαθλα-Ηλικιακές κατηγορίες: Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθεί αναμνηστικό δίπλωμα και μετάλλιο.Θα βραβευθούν οι τρεις (3) πρώτοι άνδρες και οι τρεις (3) πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης.
Παράλληλοι αγώνες:

 

Tinos 5k Fun Run (Αγώνας Δρόμου 5 χλμ.)
               Ημερομηνία διεξαγωγής: Σάββατο 11 Ιουνίου 2016
Σημείο εκκίνησης – τερματισμού: Χώρα Τήνου (Λιμάνι) (Βρέκαστρο)
Ώρα εκκίνησης: 5:45 μ.μ.
Απόσταση αγώνα: 5 χλμ.
Χρονικό όριο αγώνα: 50’
Δικαίωμα συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής αθλούμενοι κάθε ηλικίας άνω των 12 ετών (με τη συγκατάθεση των γονιών τους όσοι είναι κάτω των 18), οι οποίοι θα τρέξουν με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από ιατρό.
Έπαθλα-Ηλικιακές κατηγορίες: Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθεί αναμνηστικό δίπλωμα και μετάλλιο.Θα βραβευθούν οι τρεις (3) πρώτοι άνδρες και οι τρεις (3) πρώτες γυναίκες της γενικής.
Παράλληλοι αγώνες:

 

Tinos Kids Run (Αγώνας 1000 μ. για παιδιά)
Ημερομηνία διεξαγωγής: Σάββατο 11 Ιουνίου 2016
Σημείο εκκίνησης – τερματισμού: Τήνος(Λιμάνι)
Ώρα εκκίνησης: 17:15 μ.μ.
Απόσταση αγώνα: 1 χλμ.
Χρονικό όριο αγώνα: 15’
Δικαίωμα συμμετοχής: Θα πρέπει να υπάρχει γραπτή δήλωση του γονέα για τη συμμετοχή στον αγώνα.
Έπαθλα-Ηλικιακές κατηγορίες: Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθεί αναμνηστικό δίπλωμα και μετάλλιο.Θα βραβευθούν τα τρία (3) πρώτα αγόρια και τα τρία (3) πρώτα κορίτσια της γενικής κατάταξης .
Παράλληλοι αγώνες:

 

Tinos Special Run (Αγώνας 100 μ. για άτομα με ειδικές ανάγκες)
Ημερομηνία διεξαγωγής: Σάββατο 11 Ιουνίου 2016
Σημείο εκκίνησης – τερματισμού: Τήνος(Λιμάνι)
Ώρα εκκίνησης: 17:15 μ.μ.
Απόσταση αγώνα: 100 μ
Χρονικό όριο αγώνα: 15’
Δικαίωμα συμμετοχής: Θα πρέπει να υπάρχει γραπτή δήλωση του κηδεμόνα για τη συμμετοχή στον αγώνα.
Έπαθλα-Ηλικιακές κατηγορίες: Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθεί αναμνηστικό δίπλωμα και μετάλλιο.

Η περίοδος των εγγραφών έχει ξεκινήσει. Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται ηλεκτρονικά στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.tinosrunningexperience.gr όπου μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη μεταφορά και τη διαμονή σας αλλά και τις παράλληλες εκδηλώσεις που θα ανακοινωθούν σύντομα.

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης περιλαμβάνει :

Παρασκευή 10/06/2016

21:30   Άφιξη και Υποδοχή των αθλητών

22:30    Pasta Party για τους αθλητές που θα αγωνιστούν στους αγώνες δρόμου του

ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ και των TINOS FUN RUN   10 χλμ. &  5 χλμ.  στο χωριό Κώμη.

Σάββατο 11/06/2016

17:00 TINOS RUNNING EXPERIENCE Ημιμαραθώνιος αγώνας δρόμου

Ο κύριος αγώνας του προγράμματος είναι ο ημιμαραθώνιος. Η εκκίνηση θα γίνει από το υπαίθριο θεατράκι του πανέμορφου χωριού Βώλακα, χωριό που το χαρακτηρίζει ένα μοναδικό τοπίο παγκόσμιας φυσικής ομορφιάς που σαγηνεύει με την ιδιομορφία του. Η διαδρομή διασχίζει τα χωριά Σκαλάδο, Κρόκο, Κώμη, Κάτω Κλείσμα, Καρκάδο και Καλλονή με τερματισμό τη Χώρα της Τήνου.

Παράλληλα με τον ημιμαραθώνιο θα πραγματοποιηθούν στην χώρα της Τήνου αγώνες

10 χλμ., 5 χλμ., 1 χλμ. και 100 μ. για ΑμεΑ (Άτομα με ειδικές ανάγκες) με στόχο να δώσουν την ευκαιρία σε όλους τους κατοίκους του νησιού και τους επισκέπτες, ανεξάρτητα από την ηλικία, το φύλο και την φυσική τους κατάσταση , να πάρουν μέρος στην μεγάλη αυτή αθλητική γιορτή.

17:15 TINOS SPECIAL RUN

Αγώνας δρόμου 100 μ. για άτομα με ειδικές ανάγκες

17:15 TINOS KIDS RUN

Αγώνας δρόμου 1 χλμ. για παιδιά  Χώρα Τήνου

17:45 TINOS FUN RUN

Αγώνας δρόμου 10 χλμ. Χώρα Τήνου – Βρέκαστρο – Κιόνια – Χώρα Τήνου

17:45 TINOS FUN RUN

Αγώνας δρόμου 5 χλμ. Χώρα Τήνου – Βρέκαστρο – Χώρα Τήνου

Κυριακή 12 Ιουνίου 2016

Την Κυριακή, θα υπάρχει για τους αθλητές και τους συνοδούς τους μία προαιρετική δράση : να περπατήσουν σε ένα από τα πολλά αναγνωρισμένα μονοπάτια του νησιού, γνωρίζοντας και απολαμβάνοντας τη φύση του μέσα από ένα άλλο είδος τουρισμού που αναπτύσσεται  στην Τήνο, τον περιπατητικό τουρισμό.