Running-Magazine-Logo

Alonissos Challenge 2016 – 29 Μαΐου | Αλόννησο

Τρέξε και Βγες πρώτος στην Κατασκευή Ιστοσελίδων και στο Digital Marketing με την iArk Digital Agency!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Γράψου στο Newsletter για να μη χάνεις κανένα άρθρο από το Running Magazine

Ακολουθούμε και φέτος την πιο όμορφη διαδρομή!

Πιστοί στο ετήσιο ραντεβού τους με το Alonissos Challenge, εκατοντάδες δρομείς και αθλούμενοι από όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό θα δώσουν το παρόν στην 11η διοργάνωση του αγαπημένου αγώνα των Σποράδων, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Μαΐου 2016 στην μαγευτική Αλόννησο. Οι διαδρομές του Alonissos Challenge 2016 χαρακτηρίζονται από το στοιχείο του multi terrain, χαρίζοντας στους δρομείς συνεχείς εναλλαγές θέας στο πανέμορφο τοπίο αυτού του ξεχωριστού νησιού. Η εκκίνηση και ο τερματισμός όλων των αγώνων θα πραγματοποιηθούν στο Πατητήρι*, το λιμάνι, πρωτεύουσα και το πρώτο «καλωσόρισμα» της Αλοννήσου.

Οι αγώνες & το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Συνολικά θα διεξαχθούν τρεις αγώνες τρεξίματος αποστάσεων 30 χλμ. (+1.010μ.),10 χλμ. (+310μ.) και 2 χλμ. (για όλους) αλλά και μια περιπατητική διαδρομή των 15 χλμ.

Σάββατο 29 Μαΐου 2016
18:00 Υποδοχή Αθλητών και Παράδοση Πακέτων Συμμετοχής στο Πατητήρι στο «Αλόννησος café»

Κυριακή 29 Μαΐου 2016
08:00 Εκκίνηση αγώνα 30 χλμ.
08:30 Εκκίνηση αγώνα 10 χλμ. και 15 χλμ. πεζοπορίας
11:00 Εκκίνηση αγώνα 2 χλμ.
13:00 Απονομές

Η διοργάνωση

Τον αγώνα Alonissos Challenge 2016 προκηρύσσει ο Οργανισμός Πολιτιστικών Αθλητικών Κοινωνικών Δράσεων Αλοννήσου, ενώ την επιμέλεια της διοργάνωσης έχει αναλάβει η ALL ABOUT RUNNING.

Εγγραφές & πληροφορίες: www.alonissoschallenge.gr & www.runnermagazine.gr

* Το Πατητήρι πήρε το όνομά του από τη παραδοσιακή ασχολία των ντόπιων, που δεν ήταν άλλη από την αμπελουργία. Η Χώρα (ή αλλιώς το Παλιό Χωριό), είναι η παλιά πρωτεύουσα με το μεσαιωνικό κάστρο, τ’ αλώνια και τα πλακόστρωτα στενά, στον λαβύρινθο των οποίων ξεφυτρώνουν όμορφες εκκλησίες όπως εκείνες του Χριστού, του Αγίου Αθανασίου και του Αγίου Γεωργίου. Ένα πυκνό πευκοδάσος σε απόσταση 4 χλμ. από τη Χώρα προφυλάσσει τα δύο μικρά ξωκλήσια των Αγίων Αναργύρων στο χείλος του γκρεμού, που έχουν εντυπωσιακή θέα προς τη θάλασσα.

The Organization of Culture, Sports and Social Activities of Alonissos is organizing the Alonissos Challenge 2016 which is going to take place on Sunday, May 29th.

The purpose of the event is to attract runners and athletes from all over Greece and abroad, to experience the beauty of Alonissos, running or walking on different paths.

There will be three races in total, Challenge 30K (+1010m.), Mini Challenge Run & Walk 10K (+310m.),  2K Fun Run and paths 15 km for walkers.

The race is characterized as multi terrain, as long as it offers continuous alternations through the beautiful landscapes of the island of Sporades.

The start and finish of all races will be held at the port of Patitiri  in Alonissos.

Αλόννησος

Αλόννησος Παλιό Χωριό Αλοννήσου ΧΩΡΑ. Το Παλαιό Χωριό ή αλλιώς Λιαδρόμια ατενίζει τη γαλάζια θάλασσα από την κορυφή ενός λόφου. Υπήρξε η πρωτεύουσα του νησιού έως το 1965 , όταν ένας καταστροφικός σεισμός ανάγκασε τους κατοίκους να το εγκαταλείψουν. Για χρόνια πολλά παρέμενε έρημο και ξεχασμένο μέχρι που τα βήματα κάποιων ξένων περαστικών, των οποίων η ομορφιά και η ιστορία τους μίλησαν στις καρδιές τους αγόρασαν τα μισογκρεμισμένα σπίτια από τους κατοίκους που στη προσπάθεια και στον αγώνα τους να ξαναφτιάξουν τα σπίτια τους αυτή τη φορά στην τοποθεσία Πατητήρι τα πουλούσαν δυστυχώς όσο όσο, αλλά ευτυχώς και τους ξανά έδωσαν ζωή με απόλυτο σεβασμό στην αρχιτεκτονική του τόπου.
Σήμερα η Χώρα, η οποία κατοικείτε κατά 60% από Άγγλους και Γερμανούς και 40% από Έλληνες , είναι ένα στολίδι πολιτισμού και ομορφιάς.
Τα λιθόστρωτα καλντερίμια σε καλούν να τα περπατήσεις και να δεις από κοντά τα παραδοσιακά σπίτια γεμάτα λουλούδια . Να καθίσεις στα ταβερνάκια και να αφήσεις το βλέμμα σου να πλανηθεί στο απέραντο γαλάζιο και να ονειροπολήσεις ατενίζοντας το ηλιοβασίλεμα δυτικά προς τη Σκόπελο.Τις νύχτες με φεγγάρι το χωριό αποκτά ακόμη πιο μυστηριακό χαρακτήρα  και θα βιώσετε μοναδικά συναισθήματα παρατηρώντας το φεγγαρόφωτο και τα παιχνιδίσματα των σκιών στους αυλόγυρους των όμορφων σπιτιών και των υπολοίπων αρχιτεκτονικών στοιχείων του γραφικού χωριού με τα τόσο μαγευτικά τοπία. Οι λιθοσκέπαστες εκκλησιές του Αγίου Αθανασίου , του Αγίου Γεωργίου , του Χριστού με τις υπέροχες τοιχογραφίες , τα πετρόχτιστα αλώνια , ο ανεμόμυλος στην είσοδο , το Διοικητήριο και τα εναπομείναντα Βυζαντινά τείχη δεν αφήνουν ασυγκίνητο κανένα ταξιδιώτη.
Ακολουθώντας μια διαδρομή μέσα στα πεύκα , τις ελιές και τις μελωδίες των πουλιών μπορεί κανείς να φτάσει στο γραφικό ξωκλήσι των Αγίων Αναργύρων όπου η καταπληκτική θέα θα τον αποζημιώσει σίγουρα.
Και άμα πεινάσει , ανεβαίνοντας στο χωριό , μπορεί να φάει φρέσκο ζυμωμένο μυρωδικό ψωμί φτιαγμένο σε ξυλοφουρνο.
Για να φτάσει κανείς στο Παλιό Χωριό μπορεί να πάρει λεωφορείο η ταξί από το Πατητήρι η να ακολουθήσει το παλιό λιθόστρωτο μονοπάτι .Σε 30 λεπτά θα βρεθεί στα Διαδρόμια το μέρος που ευλογήθηκε από τον θεό και ανθρώπους.!

Δείτε ένα βίντεο :

Αφήστε μας τα σχόλια σας

Διαβάστε επίσης

Η πρόταση του μήνα

Τρέξε πρώτος με την iArk Digital Agency : Premium Κατασκευή Ιστοσελίδων & Digital Marketing

Διάβασε επίσης

X