Running-Magazine-Logo

6ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου « Άγιος Αρτέμιος » 15/05/2016|Αγρίνιο

Τρέξε και Βγες πρώτος στην Κατασκευή Ιστοσελίδων και στο Digital Marketing με την iArk Digital Agency!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Γράψου στο Newsletter για να μη χάνεις κανένα άρθρο από το Running Magazine

6ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου « Άγιος Αρτέμιος » 15/05/2016|Αγρίνιο

Η τοπική διοίκηση της Δ.Ε.Α στο πλαίσιο των δράσεών της για την ανάπτυξη σχέσεων φιλίας και αλληλεγγύης μεταξύ των αστυνομικών, αλλά και της κοινωνίας που συμβιώνουμε, διοργανώνει για έκτη συνεχόμενη χρονιά τον Λαϊκό Αγώνα Δρόμου « Άγιος Αρτέμιος », 8χλμ και 1.000 μέτρων παιδικό. Ο αγώνας Δρόμου θα γίνει την Κυριακή 15/05/2016 και ώρα 10:00 π.μ με σημείο έναρξης και τερματισμού το αστυνομικό μέγαρο Αγρινίου.

Ο αγώνας αυτός έχει καταστεί πλέον θεσμός για την πόλη του Αγρινίου και απολαμβάνει την αποδοχή και την στήριξη πλήθους συμπολιτών μας, αλλά και φορέων της πόλης μας με προεξάρχων τον δήμο Αγρινίου. Η συμμετοχή κάθε χρόνο είναι και μεγαλύτερη και φέτος υπολογίζεται ότι θα αγωνιστούν περισσότεροι από πεντακόσιοι αθλητές μικροί και μεγάλοι.
Σε όλους τους αθλητές μικρούς και μεγάλους θα απονεμηθούν μετάλλια και διπλώματα για την συμμετοχή τους. Στους πρωτεύσαντες του αγώνα των 8χλμ θα απονεμηθούν και κύπελλα.

Αγρίνιο

Το Αγρίνιο γνώρισε μεγάλη αύξηση του πληθυσμού  στις τελευταίες δεκαετίες από την προσέλκυση Ηπειρωτών, Ευρυτάνων, Τριχωνίων και Ακαρνάνων, αλλά και παλαιότερα, όταν κατά τη  δεκαετία του 1920, δέχτηκε πρόσφυγες της Μικράς Ασίας, οι οποίοι επηρέασαν καθοριστικά τη ζωή της πόλης.

Αυτή η μετακίνηση των τοπικών πληθυσμών προς την πόλη κατέστησε το Αγρίνιο εμπορικό και οικονομικό κέντρο της περιοχής.

Με κυρίαρχα παραγωγικά στοιχεία τον καπνό και την ελιά δημιουργήθηκε το κοινωνικό πλέγμα, που ανέπτυξε ουσιαστικά την σύγχρονη πόλη, που ακόμη και σήμερα διανύει την πορεία της εξελικτικής της διαδικασίας.

Ο πολιούχος του Αγρινίου είναι ο Άγιος Χριστόφορος. Στην πόλη υπάρχουν δυο ιεροί ναοί αφιερωμένοι στο όνομά του. Ο παλαιός Ναός του Αγίου κτίστηκε το 1847 και βρίσκεται στο άλσος, βόρεια της πόλης, ενώ ο νέος Ναός θεμελιώθηκε το 1920 και εγκαινιάστηκε το 1937. Η μνήμη του Αγίου τιμάται στις 9 Μαΐου, ημέρα η οποία έχει οριστεί αργία για το Αγρίνιο και κατά την οποία τελούνται διάφορες εορταστικές εκδηλώσεις. Το κλίμα της πόλης του Αγρινίου ποικίλει. Τα καλοκαίρια είναι πολύ θερμά με θερμοκρασίες που συχνά ξεπερνούν τους 40° C.

Δείτε ένα βίντεο :

Αφήστε μας τα σχόλια σας

Διαβάστε επίσης

Η πρόταση του μήνα

Τρέξε πρώτος με την iArk Digital Agency : Premium Κατασκευή Ιστοσελίδων & Digital Marketing

Διάβασε επίσης

X