O ΣΦΕΝΔΑΜΟΣ – Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία με την υποστήριξη της Εφορίας Αρχαιοτήτων πόλης Θεσσαλονίκης, του Δήμου Θεσσαλονίκης, της τροχαίας Θεσσαλονίκης, του Κ.Α.Μ.Ε (Κίνημα Ανοίγματος Μνημείων Ελλάδας), τoυ Καφέ Αίθριο στο Γεντί Κουλέ, του Σ.Δ.Υ.Θ. (Σύλλογος Δρομέων Υγείας Θεσσαλονίκης) και την Παρέα του Επταπυργίου, διοργανώνει στις 12 Ιουνίου  το 2ο Yedi Kule Conquest 2016.

 

To Υedikule που είναι ταυτόσημο με την ιστορία της Θεσσαλονίκης – ανοίγει τις πύλες του για να υποδεχθεί τον πρώτο αγώνα δρόμου μνημείων πόλεως.
Η Θεσσαλονίκη πρωτεύουσα της Μακεδονίας και νύφη του Θερμαϊκού στις 12 Ιουνίου θα βρεθεί και πάλι στο προσκήνιο των πρωτοποριακών εκδηλώσεων.
Η αθλητική και πολιτιστική γιορτή με επίκεντρο το Υedikule, θα δώσει την δυνατότητα σε αγωνιζόμενους, επισκέπτες και θεατές, να γνωρίσουν το Επταπύργιο, την παλιά πόλη και να ζήσουν όμορφες στιγμές προσπερνώντας μέσα από τα ιστορικά της σοκάκια και μνημεία, σε μια ιστορική αναδρομή αιώνων.

Οι νικητές  του αγώνα θα πάρουν  για  έπαθλο το κλειδί  του κάστρου του Επταπυργίου ή Γεντί Κουλέ, φέροντας επάξια τον τίτλο του κατακτητή του ΥediΚule Conquest για τον επόμενο χρόνο.Σκοπός της εκδήλωσης είναι, με την συμμετοχή όλων των αγωνιζομένων,μέσα από την ιστορική διαδρομή που θα διανύσουν  την ευρύτερη περιοχή της Άνω πόλης και των ιστορικών της μνημείων, και των επισκεπτών–θεατών του αγώνα και των παράλληλων εκδηλώσεων, να αναδειχθεί η πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της πόλης.

Ο αγώνας

Κέντρο εκδηλώσεων είναι το Επταπύργιο ή Γεντί Κουλέ

Ημερομηνία: Κυριακή 12 Ιουνίου 2016
Ώρα έναρξης: 19:00
Μήκος διαδρομής:6km
Εκκίνηση και Τερματισμός: Θα πραγματοποιηθεί στον περιβάλλοντα χώρο του Επταπυργίου

Διαδρομή
Η διαδρομή του αγώνα θα έχει την ιδιαιτερότητα της ανάδειξης 8 μνημείων της πόλης και συγκεκριμένα:

Επταπύργιο, Μονή Βλατάδων, Όσιος Δαβίδ, Βυζαντινά Λουτρά, Άγιος Νικόλαος των Ορφανών, Ισλαχανέ, Κήποι του Πασά, Πύργος της Αλύσεως (Τριγωνίου), Επταπύργιο.
Σε’ όλη την διάρκεια του αγώνα θα ληφθούν μέτρα για την ασφάλεια των συμμετεχόντων, με  ρύθμιση της κυκλοφορίας από την Τροχαία Θεσσαλονίκης,  όπως και υγειονομική κάλυψη από την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ (Ε.Ο.Ε.Ο.Π.Π.).

Συμμετοχή αθλητών
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν αγόρια και κορίτσια που έχουν κλείσει το 12o έτος της ηλικίας τους  καθώς και ενήλικες άνδρες και γυναίκες, που θα πρέπει να ακολουθήσουν πιστά τις οδηγίες της διοργάνωσης.
Οποιαδήποτε συμπεριφορά που δεν συνάδει με αθλητικά ιδεώδη, η διοργανώτρια αρχή έχει το δικαίωμα να θέσει εκτός αγώνα τον συμμετέχοντα.

Εγγραφή – κόστος  συμμετοχής
Οι εγγραφές  γίνονται ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας της διοργάνωσης  www.yedikule.gr  έως την 10η Ιουνίου  και την ημέρα των αγώνων για περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων έως και 45 λεπτά πριν την εκκίνηση.

Έγκυρη εγγραφή ορίζεται εφόσον έχει κατατεθεί το ποσό συμμετοχής ως την 10η Ιουνίου

Το κόστος συμμετοχής ορίζεται στα 8 ευρώ και η κατάθεση γίνεται στον λογαριασμό:

Eurobank:    0026.0210.16.0200967537

IBAN:    GR5002602100000160200967537

Δικαιούχος:  ΣΦΕΝΔΑΜΟΣ   ΑΜΚΕ

Την ημέρα του αγώνα το κόστος συμμετοχής ορίζεται στα 10 ευρώ και το ποσό κατατίθεται στην γραμματεία του αγώνα (περιορισμένος αριθμός εγγραφών εώς και 45 λεπτά πριν την εκκίνηση)

Μπορεί να γίνει και ομαδική κατάθεση από συλλόγους, ομάδες  η παρέες συμμετεχόντων

Θα  πρέπει να γίνει ατομική ηλεκτρονική δήλωση  και μετά ομαδική κατάθεση

Η  διοργανώτρια αρχή θα πρέπει να ενημερωθεί στο info@yedikule.gr με ονομαστική κατάσταση των συμμετεχόντων που έχουν συμπεριληφθεί στην ομαδική κατάθεση.

Παρέχεται στον συμμετέχοντα  νερό, ηλεκτρονική  χρονομέτρηση, ασφάλεια στην διάρκεια του αγώνα από Ε.Ο.Ε.Ο.Π.Π, αριθμό συμμετοχής, μετάλλιο και βεβαίωση συμμετοχής αγώνα
Κατηγορίες αγώνα –έπαθλα

  1. Κατηγορία 12-15 ετών,16-18 ετών 1ος Κύπελλο μετάλλιο 2ος μετάλλιο 3ος μετάλλιο.
  2. Γενική κατηγορία ανδρών 1ος Κύπελλο μετάλλιο 2ος μετάλλιο 3ος μετάλλιο.
  3. Γενική κατηγορία γυναικών 1η Κύπελλο μετάλλιο 2η μετάλλιο 3η μετάλλιο.

Χρονομέτρηση  αγώνα
Για  την χρονομέτρηση των αθλητών θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση (chip RFID).

Τα αποτελέσματα θα είναι live στο www.yedikule.gr

Η χρονομέτρηση θα γίνει από την SMF – Sports Timing Solutions!

Δεν υπάρχουν χρονικά όρια αποκλεισμού στον αγώνα.

Ασφάλεια
Θα υπάρχουν 60  εθελοντές κατά μήκος της διαδρομής για την επίβλεψη και την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα  από την Ε.Ο.Ε.Ο.Π.Π.
Στο χώρο θα υπάρχουν χημικές τουαλέτες από την εταιρία ALBA WC καθώς και κάδοι ανακύκλωσης.

Πρόγραμμα εκδήλωσης – Παράλληλες εκδηλώσεις

  • 17:30΄-18:30΄Κυνήγι θησαυρού που θα περιλαμβάνει συμμετοχή μικρών παιδιών με την καθοδήγηση παιδαγωγών και θέμα την ιστορία του χώρου.
  • 18:30΄-18:50΄Χορευτικό με ελληνικούς χορούς για την προετοιμασία της εκκίνησης του αγώνα.
  • 19:00΄-20:15΄Διεξαγωγή αγώνα δρόμου, μήκους 6 χιλ. περίπου.
  • 19:00΄-20:15΄Διάφορες δράσεις παράλληλα με την διεξαγωγή του αγώνα.
  • 20:15΄-21:00΄Τερματισμός αθλητών και απονομές επάθλων.
  • 21:00΄-21:30΄Θεατρικό δρώμενο από την ΟΜΑΔΑ G, με θέμα την ιστορία των μνημείων της περιοχής.
  • 21:30΄-23:00΄Μουσική εκδήλωση με τους The Performers Quartet

Οι παράλληλες εκδηλώσεις είναι δωρεάν και ανοιχτές για όλο τον κόσμο