11 Προγράμματα προπόνησης 5,10km , Ημιμαραθωνίου και Ορεινού τρεξίματος από το Running CoachΤρέξε 1ος στο Digital Marketing με την iArk Digital Agency

Ο2ος Ημιμαραθώνιος Ορεινής Διαδρομής Άνω Δολιανών θα ξεκινήσει από το γήπεδο του Α.Σ. «Νικηταράς» και θα τερματίσει στο ίδιο σημείο. Η διαδρομή του Ορεινού Ημιμαραθωνίου είναι 21 χλμ και κατά το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής αποτελείται από χωματόδρομο.

Από τα 21 χλμ τα 4 πρώτα χιλιόμετρα είναι άσφαλτος στη συνέχεια τα 13 χλμ είναι χωματόδρομος (αντιπυρική ζώνη Δυτικού Πάρνωνα) και τα τελευταία 4 χλμ που είναι το τελευταίο τμήμα της διαδρομής είναι άσφαλτος.

Τόπος διεξαγωγής: Άνω Δολιανά Κυνουρίας Ημερομηνία 05/06/2016 και ώρα:

Ημιμαραθώνιος – 08:30 π.μ.

Αγώνας 5χλμ – 09:00 π.μ.

Πληροφορίες Διαδρομής:

Για την ασφάλεια των δρομέων στο χωριό θα υπάρχει ασθενοφόρο με γιατρό, πυροσβεστικό όχημα και αστυνομία, ενώ καθόλη την διαδρομή του αγώνα Τμήμα του Ερυθρού Σταυρού – Σαμαρείτες και η εταιρεία Διαχείρισης του Πάρνωνα θα υποστηρίζουν τον αγώνα με εξειδικευμένους διασώστες και εθελοντές για την αποφυγή ή αντιμετώπιση του παραμικρού προβλήματος που τυχόν προκύψει στους συμμετέχοντες.

Ο Αγώνας 5χλμ θα ξεκινήσει από το γήπεδο του Α.Σ. «Νικηταράς» και θα τερματίσει στο ίδιο σημείο. Η διαδρομή αποτελείται από άσφαλτο και έχει πολύ μικρή υψομετρική διαφορά καθόλη την διαδρομή του.

Σήμανση και χιλιομετρικοί δείκτες θα υπάρχουν ανά χιλιόμετρο κατά το μήκος όλης της διαδρομής, ενώ καθόλη την διαδρομή δείκτες από άσπρο χρώμα θα δείχνουν την πορεία. Σε συγκεκριμένα σημεία θα υπάρχουν κόκκινες κορδέλες σήμανσης.

Υδροδοσία:

Ημιμαραθώνιος – 5 σημεία υδροδοσίας πάνω στην διαδρομή, σε όλα θα διατίθεται νερό ενώ στον 2ο σταθμό υδροδοσίας θα διατίθεται και ισοτονικό.

Αγώνας 5χλμ – 1 σημείο υδροδοσίας στην μέση της διαδρομής το οποίο θα είναι κοινό με τον αγώνα 21 χλμ.

Χρονικό όριο:

Ημιμαραθώνιος – O αγώνας έχει χρονικό όριο αποκλεισμού τις 5 ώρες (μέχρι τις 13:30).

Αγώνας 5χλμ – O αγώνας έχει χρονικό όριο αποκλεισμού 75 λεπτά (μέχρι τις 10:15).

Στους αγώνες μπορούν να συμμετάσχουν όλοι και όλες που έχουν συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας τους, και έχουν πρόσφατα υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις ώστε να διαπιστωθεί ότι είναι καλά στην υγεία τους. Προτείνουμε να μην συμμετάσχουν δρομείς που δεν έχουν πείρα σε αγώνες βουνού, καθώς σε ορισμένα σημεία η διαδρομή έχει αυξημένες δυσκολίες και θα χρειαστούν περαιτέρω ικανότητες. Όλοι οι συμμετέχοντες θα υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση πριν τον αγώνα, ότι είναι καλά στην υγεία τους και συμμετέχουν στον αγώνα με δικιά τους ευθύνη.

Οι αθλητές θα μπορούν να αφήσουν τα προσωπικά τους αντικείμενα στα αποδυτήρια του Νικηταρά όπου θα υπάρχει φύλαξη από εθελοντές ενώ κατά τον τερματισμό θα μπορούν να κάνουν χρήση και των ντους. Στα αποδυτήρια θα υπάρχει αφρόλουτρο και σαμπουάν.

Παραλαβή αριθμών: Η γραμματεία θα λειτουργήσει για την παραλαβή των αριθμών και για τους δύο αγώνες, το Σάββατο 04/06/2016 από τις 18:00 έως 20:00 στην πλατεία του χωριού ενώ την Κυριακή 05/06/2016 στο γήπεδο του Νικηταρά από τις 7:30 π.μ. έως 8:30 π.μ. Κατά την ημέρα διεξαγωγής των αγώνων δεν θα πραγματοποιηθούν εγγραφές.

Συμμετοχές για τους αγώνες θα γίνονται δεκτές μέχρι και την Τρίτη 31/05/2016 ηλεκτρονικά στην διεύθυνση: www.rundoliana.gr.

Κόστος συμμετοχής:

Ημιμαραθώνιος – 10 ευρώ

Αγώνας 5χλμ- 5 ευρώ

Σε όλους τους συμμετέχοντες:

Του Ημιμαραθώνιου – θα δοθεί τεχνική μπλούζα και μετάλλιο

Του Αγώνα 5χλμ – θα δοθεί μετάλλιο και δίπλωμα

 

Κύπελλα θα δοθούν στους 3 πρώτους άνδρες και στις 3 πρώτες γυναίκες κάθε αγώνα (χωρίς κατηγορίες). Επίσης, στο τέλος των αγώνων θα δοθεί στον κάθε συμμετέχοντα δρομέα τσάντα με τοπικά προϊόντα, μπάρα δημητριακών και χυμός. Ενώ πλούσιος μπουφές με τοπικά προϊόντα θα υπάρξει στον χώρο του τερματισμού.