Running-Magazine-Logo

Στα μονοπάτια του Παπαδιαμάντη 2016 – 12 Ιουνίου | Σκιάθο

Τρέξε και Βγες πρώτος στην Κατασκευή Ιστοσελίδων και στο Digital Marketing με την iArk Digital Agency!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Γράψου στο Newsletter για να μη χάνεις κανένα άρθρο από το Running Magazine

Η Skiathos Mountain Bikes σε συνεργασία με τον Δήμο Σκιάθου διοργανώνουν με την υποστήριξη χορηγών τον 5ο Ορεινό Ημιμαραθώνιο Αγώνα (21 χμ.) με τίτλο « Στα μονοπάτια του Παπαδιαμάντη » την Κυριακή 12/06/2016 στην Σκιάθο. Παράλληλα με τον Ορεινό Ημιμαραθώνιο στις 10:00 π.μ. θα ξεκινήσει και αγώνας δρόμου 10χμ. στα καλντερίμια του πολιτισμού της Σκιάθου.

Η διαδρομή των 21.5 χλμ στην καταπράσινη Σκιάθο περνά από όμορφα δάση και σημαντικά ιστορικά μνημεία. Τρέχοντας στα μονοπάτια αυτά θυμόμαστε τα διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη που με μοναδικό τρόπο εξυμνούν την φυσική ομορφιά αυτού του νησιού. Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί στο Παλαιό Λιμάνι της πόλης μπροστά από το Μπούρτζι στις 08:30. Τα πρώτα 2 χλμ. περνούν μέσα από τα γραφικά γκαλντερίμια στις πλάκες, το Κοχύλι (Παπαδιαμάντης), συνεχίζουν προς το ιστορικό κοιμητήριο της Σκιάθου. Συνεχίζεται η πορεία προς την παραλία Σύφιρι, περνάει από την αμμουδιά Μεγάλη Άμμος για ένα όμορφο ζέσταμα δίπλα στο κύμα. Στο σημείο αυτό ξεκινά μια δύσκολη ανάβαση 300 μέτρων στο ανηφορικό μονοπάτι που οδηγεί στο εξωκλήσι του Αγ.Αντωνίου (1ος Σταθμός – Ισοτονικό, Νερό) και από εκεί πάντα τρέχοντας σε μονοπάτι φτάνουμε στο Παλαιό Μοναστήρι της Παναγιάς της Κεχριάς (2ος Σταθμός – Νερό, Ισοτονικό, Μπανάνα) όπου και θα δροσιστούμε από τη φυσική πηγή νερού αλλά και από τα ισοτονικά ποτά του 2ου σταθμού. Συνεχίζει η διαδρομή μέσα από το μαγευτικό ρέμα της Κεχριάς και ανηφορίζει προς το Κάστρο και την Παναγία Καρδάση (3ος Σταθμός – Νερό, Ισοτονικό Τζελ). Συνεχίζεται η ανάβαση  περνώντας από την Παναγία Ντομάν, ένα μικρό εκκλησάκι μέσα στο δάσος, και καταλήγει στο ψηλότερο σημείο της διαδρομής (Στιβωτό – 4ος Σταθμός – Νερό, Ισοτονικό Gel). Aπό εκεί ξεκινά η κατάβαση προς το Μοναστήρι της Ευαγγελίστριας (5ος Σταθμός). και συνεχίζει προς τον τερματισμό στο Μπούρτζι στο Παλιό Λιμάνι της Σκιάθου. Το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα είναι μονοπάτι 75% χώμα 15% και 10% άσφαλτος. Κόστος Συμμετοχής: 10€

Συνολική Άνοδος : 1207 μέτρα

Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 10:00 π.μ.  από το Μπούρτζι λίγη ώρα μετά από αυτόν των 21 χλμ και θα ανέβει προς τις πλάκες  και στη τοποθεσία <<μνημούρια>> (νεκροταφείο). Η πορεία είναι διαφορετική και συνεχίζει στα καλντερίμια της παλαιάς πόλεως και διάμεσου αυτών θα περάσει από τη μητροπολιτικό ναό των Τριών Ιεραρχών, το σπίτι –μουσείο του Αλ. Παπαδιαμάντη και  θα ανηφορίσει προς τον Άγιο Νικόλαο με τη πανοραμική του θέα. Από εκεί ξεκινά κατηφορική πορεία η οποία  σε βγάζει έξω από την πόλη στους ελαιώνες που την περικλείουν  και περνώντας από το αεροδρόμιο διατρέχουμε το <<ολόγυρα στη λίμνη>>, τους σύγχρονους ταρσανάδες και καταλήγουμε ξανά στο Μπούρτζι όπου  και τερματίζουμε. Κόστος Συμμετοχής: 5€

Παιδικός Αγώνας Δρόμου

Εν αναμονή των πρώτων αθλητών που θα τερματίσουν τον Ημιμαραθώνιο, θα πραγματοποιηθεί  στο Παλαιό Λιμάνι αγώνας τρεξίματος για τις ηλικίες των Δημοτικών Τάξεων (Α-Ε).

Προεφηβικός – Εφηβικός Αγώνας

Σαν τελευταίος αγώνας της ημέρας είναι αυτός των Γυμνασίων και Λυκείων ο οποίος θα έχει σαν διαδρομή την εξής: Αφετηρία από το Μπούρτζι και από εκεί μέσα από τα ανηφορικά καλντερίμια της Παλαιάς Πόλης , θα κάνει κυκλική πορεία και θα καταλήγει πάλι στο Μπούρτζι. Σε όλα τα παιδία θα δοθούν αναμνηστικά διπλώματα και στους νικητές μετάλλια.

Διοργάνωση – Skiathos Mountain Bikes – Δήμος Σκιάθου

Το Σάββατο 11/06/2016 στις 19:00 είναι προγραμματισμένη η συγκέντρωση των αθλητών στο Μπούρτζι στο Λιμάνι της Σκιάθου. Από εκεί θα ξεκινήσει ο πολιτιστικός περίπατος όπου οι αθλητές θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο Σπίτι – Μουσείο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, στα καλντερίμια του νησιού και τα πολιτιστικά μνημεία.

Μετά την ξενάγηση και γνωριμία με τον πολιτισμό της Σκιάθου θα ακολουθήσει Pasta Party με καραβιδομακαρονάδα στο ξενοδοχείο Καναπίτσα Μare στην περιοχή Καναπίτσα. Η μετάβαση θα γίνει από το Μπούρτζι με πούλμαν και με παραδοσιακό καϊκάκι. Στο ξενοδοχείο θα δωθούν οι αριθμοί και τα μπλουζάκια του αγώνα στους συμμετέχοντες που έχουν ήδη κάνει εγγραφή.

Η γραμματεία της διοργάνωσης θα βρίσκεται στο Μπούρτζι στο Παλαιό Λιμάνι. Εκεί οι αθλητές θα πάρουν τα νούμερά τους την ημέρα του αγώνα και θα πραγματοποιούνται οι εγγραφές μέχρι τις 8:15 π.μ.. Κατά το μήκος της διαδρομής του αγώνα θα υπάρχουν 5 σταθμοί ανεφοδιασμού. Ο νικητής του αγώνα και η νικήτρια του αγώνα θα πάρουν από ένα κύπελλο , μετάλλιο και αναμνηστικό δίπλωμα. Η Δεύτερη και Τρίτη θέση θα  έχουν μετάλλιο και αναμνηστικό δίπλωμα. Οι υπόλοιποι αθλητές και αθλήτριες που θα τερματίσουν θα λάβουν από ένα μετάλλιο και αναμνηστικό δίπλωμα.

Μετά τον τερματισμό των επιμέρους αγώνων θα ακολουθήσει «υποχρεωτική βουτιά» στα κατάγαλανα νερά του Μπούρτζι. Αφού ολοκληρωθει η αποθεραπεία στο νερό η οργανωτική επιτροπή θα παραθέσει γεύμα αποκατάστασης στο Μπούρτζι.

Δικαίωμα Συμμετοχής

Στον αγώνα μπορούν να συμμετέχουν άνδρες  και γυναίκες που έχουν συμπληρώσει το 18ο  έτος της ηλικίας τους καθώς και έφηβοι 16-18 έτος με την ενυπόγραφη βεβαίωση από τους γονείς τους.

Ιατρικός Έλεγχος

Οι αθλητές πρέπει με δική τους πρωτοβουλία να έχουν πρόσφατα υποβληθεί σε κατάλληλες ιατρικές εξετάσεις. Για τους εφήβους που θα τρέξουν στα 21 χλμ είναι απαραίτητη η ιατρική βεβαίωση που θα προσκομιστεί στην γραμματεία.

 

Αφήστε μας τα σχόλια σας

Διαβάστε επίσης

Η πρόταση του μήνα

Τρέξε πρώτος με την iArk Digital Agency : Premium Κατασκευή Ιστοσελίδων & Digital Marketing

Διάβασε επίσης

X