Running-Magazine-Logo

Τρέξιμο και Άσθμα

Τρέξε και Βγες πρώτος στην Κατασκευή Ιστοσελίδων και στο Digital Marketing με την iArk Digital Agency!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Γράψου στο Newsletter για να μη χάνεις κανένα άρθρο από το Running Magazine

Έρευνα δείχνει πως 2 φορές την εβδομάδα προπόνηση στον διάδρομο φτάνει για να μειωθούν τα συμπτώματα του άσθματος

 

Νέα έρευνα δείχνει πως το τρέξιμο μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα της ζωής σου και να περιορίσει τα συμπτώματα του άσθματος. Η αεροβική άσκηση συχνά ενδείκνυνται για όσους υποφέρουν από άσθμα, ωστόσο κάποιοι το αποφεύγουν από ανησυχία μην προκαλέσει έξαρση.

Στην έρευνα που έγινε στο πανεπιστήμιο του Sao Paulo στην Βραζιλία συμμετείχαν 2 ομάδες ανθρώπων με μέτρια έως έντονα τα συμπτώματα άσθματος. Η μια ομάδα έκανε 30 λεπτά yoga με αναπνοές 2 φορές την εβδομάδα, ενώ η άλλη ομάδα μαζί με την yoga έτρεξε και για 35 λεπτά σε διάδρομο γυμναστικής.

Στα τεστ που διεξήχθησαν μετά, η ομάδα που έτρεξε στον διάδρομο είχε διπλάσια αντοχή σε ουσίες που πυροδοτούσαν το άσθμα τους πριν παρουσιαστούν τα συμπτώματα, σε σύγκριση με την ομάδα που ακολούθησαν τα μαθήματα αναπνοών yoga, όπου δεν παρουσίασαν καμία αλλαγή. Επιπρόσθετα, η ομάδα που έτρεξε στον διάδρομο παρουσίασε αύξηση της μέγιστης πρόσληψης οξυγόνου, καθώς και πιο θετικές απαντήσεις στο ερωτηματολόγιο Asthma Quality of Life Questionnaire.

Οι ερευνητές είπαν “Αυτά τα αποτελέσματα υποδεικνύουν πως αν προσθέσεις την άσκηση σαν συμπληρωματική θεραπεία υποστήριξης μιας φαρμακευτικής αγωγής θα μπορούσες να βελτιώσεις τα κύρια χαρακτηριστικά του άσθματος”, δηλαδή το τρέξιμο θα μπορούσε να αποτελέσει ένα μεγάλο σκαλοπάτι για μια πιο άνετη ζωή.

Πηγή

Επιμέλεια και κατασκευή: Runningmagazine

Αφήστε μας τα σχόλια σας

Διαβάστε επίσης

Η πρόταση του μήνα

Τρέξε πρώτος με την iArk Digital Agency : Premium Κατασκευή Ιστοσελίδων & Digital Marketing

Διάβασε επίσης

X