11 Προγράμματα προπόνησης 5,10km , Ημιμαραθωνίου και Ορεινού τρεξίματος από το Running CoachΤρέξε 1ος στο Digital Marketing με την iArk Digital Agency

Ο Δήμος Καρδίτσας προκηρύσσει αγώνα δρόμου 10 χλμ, 5 χλμ και 1000μ., για παιδιά με την ονομασία « Πλαστήριος Δρόμος ». Ο αγώνας θα διεξαχθεί την Κυριακή 10 Απριλίου με διαφορετικές αφετηρίες αλλά κοινή τοποθεσία τερματισμού που θα είναι η κεντρική πλατεία Καρδίτσας.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του Δήμου που διοργανώνεται για πρώτη φορά σε συνεργασία με το Σύλλογο Δρομέων Καρδίτσας προς τιμήν του μεγάλου οπλαρχηγούΝικόλαου Πλαστήρα. Σκοπός της διοργάνωσης είναι να δώσει τη δυνατότητα σε όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν σε έναν αγώνα δρόμου μαζικής συμμετοχής, τιμώντας τον συντοπίτη στρατηγό Ν. Πλαστήρα. Επιπλέον, στοχεύει να παρακινήσει τους νέους να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και ειδικότερα με το τρέξιμο και στα πλαίσια της διοργάνωσης, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης (3/3) συνέντευξη τύπου παρουσία του αντιδήμαρχου Καθαριότητας του Δήμου Καρδίτσας κ. Σωτήρη Αντωνίουκαι του προέδρου του Συλλόγου Δρομέων Καρδίτσας κ.Βησσάρη Ζησόπουλου.

Ο κ.Αντωνίουπήρε αρχικά το λόγο, τονίζοντας: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω το σύλλογο δρομέων και ιδιαίτερα τον πρόεδρό του κ .Βησσάρη  Ζησόπουλο, ο οποίος από την πρώτη στιγμή ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα και βοηθά σημαντικά στην προετοιμασία της εκδήλωσης. Στόχος μας είναι η εκδήλωση να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την πόλη μας και να καθιερωθεί ως γιορτή του αθλητισμού και του πολιτισμού, θεωρώντας πως οφείλουμε να αξιοποιήσουμε το ενδιαφέρον για άθληση και να αναδείξουμε τον αθλητισμό ως τρόπο ζωής για όλους, ανεξάρτητα από ηλικία και ιδιαιτερότητες.

Τα οφέλη της άσκησης σε όλες τις ηλικίες έχουν επισημανθεί πολλές φορές από τους επιστήμονες. Γενικά, η άσκηση μας προσφέρει καλύτερη ποιότητα ζωής. Καταπολεμά την παχυσαρκία, βοηθά στην αποβολή του άγχους και τους στρες, μας κάνει πιο επικοινωνιακούς, έχουμε καλύτερο ύπνο, κρατάμε σε ισορροπία τους οργανικούς μας δείκτες, καταπολεμά την οστεοπόρωση ενώ, υπήρξαν και μελέτες που έδειξαν ότι βοηθά σε μεγάλο βαθμό τη μνήμη μας.

Καλούμε όλους τους συμπολίτες να κινητοποιηθούν, να ευαισθητοποιηθούν και να πάρουν μέρος στην εκδήλωση που θα διοργανώσουμε».

Από την πλευρά του ο κ.Ζησόπουλοςευχαρίστησε το Δήμο Καρδίτσας για την πρωτοβουλία και τη συνεργασία στη διεξαγωγή του δρόμου, τονίζοντας ότι τον τελευταίο καιρό ολοένα και περισσότεροι συμπολίτες στρέφονται στον αθλητισμό και το τρέξιμο, όπως μπορούμε να διαπιστώσουμε στις αθλητικές εγκαταστάσεις που υπάρχουν στην πόλη όπως το Στάδιο, το Παλέρμο, το Αθλητικό Πάρκο κλπ. Παράλληλα, ο κ. Ζησόπουλος τόνισε ότι η συγκεκριμένη διοργάνωση είναι μία πολύ καλή ευκαιρία για τα παιδιά ώστε να έρθουν πιο κοντά στον αθλητισμό και να εκτονώνουν με πολύ δημιουργικό τρόπο την ενέργειά τους μακριά από καταχρήσεις και έκλυτη ζωή.

Όσον αφορά τις λεπτομέρειες του αγώνα αυτές είναι οι κάτωθι:

Ημερομηνία διεξαγωγής:10 Απριλίου 2016.

Τόπος διεξαγωγής: 10 χλμ. : Αφετηρία από την Μητρόπολη Καρδίτσας και τερματισμός στην                                                         Πλ. Ελευθερίας (Κεντρική)

5 χλμ.:  Αφετηρία από “Χίλια Δένδρα” και τερματισμός στην Πλ. Ελευθερίας

1000μ: Αφετηρία Καραϊσκάκη και μέσω Υψηλάντου τερματισμός στην πλ. Ελευθερίας

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΔΡΟΜΕΙΣ

Στον αγώνα μπορούν να συμμετάσχουν όλοι και όλες, εφόσον έχουν περάσει από ιατρικές εξετάσεις και δεν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα. Οι δρομείς θα υπογράψουν πριν τον αγώνα υπεύθυνη δήλωση ότι δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα υγείας και τρέχουν με δική τους ευθύνη. Οι ανήλικοι θα συμμετάσχουν με άδεια- υπογραφή του γονέα – κηδεμόνα.

Την υπεύθυνη δήλωση θα την παραλάβουν μαζί με τον αριθμό τους.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΓΩΝΑ

Κατά μήκος της διαδρομής η Αστυνομία θα φροντίσει για την ασφάλεια των δρόμων και των αθλητών. Επίσης εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού, εθελοντές ποδηλάτες – μοτοσικλετιστές, εθελοντές δρομείς με οχήματα θα στηρίζουν τους δρομείς και θα είναι έτοιμοι να προσφέρουν τη βοήθειά τους σε ό,τι τυχόν παρουσιαστεί.

Κατά μήκος της διαδρομής θα ακολουθεί ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

ΕΠΑΘΛΑ- ΔΩΡΑ

Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν μετάλλια, μπλουζάκια και δίπλωμα στον τερματισμό. Κύπελλα θα δοθούν στους 3 πρώτους άνδρες και στις 3 πρώτες γυναίκες, οι οποίοι θα εξαιρεθούν από τις κατηγορίες. Οι κατηγορίες θα σχηματιστούν ανά δεκαετία. Στον αγώνα των 1000μ θα δοθούν κύπελλα στα 3 πρώτα αγόρια και στα 3 πρώτα κορίτσια. Η συμμετοχή στα 1000μ θα είναι για  παιδιά ως 12 χρονών. Στον πρώτο κάθε κατηγορίας θα δοθεί κύπελλο, στους άλλους δύο  μετάλλιο.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Για ομαδικές δηλώσεις συμμετοχής στο e-mail:sdkarditsas@yahoo.grτηλ. επιβεβαίωσης 6984993437 έωςΠαρασκευή 8/04/2016.

Ατομικές δηλώσεις συμμετοχής 2 ώρες πριν την έναρξη των αγώνων στη Γραμματεία που θα βρίσκεται στον τερματισμό, στην πλατεία Ελευθερίας. Για οποιαδήποτε πληροφορία στον Αντιδήμαρχο κ.Σωτ. Αντωνίου,καθώς και στον Πρόεδρο του ΣΔΚ κ.Βησσάρη Ζησόπουλο

στα τηλ: κ. Αντωνίου: 6973987593

κ. Ζησόπουλος: 6884993437

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΘΛΗΤΩΝ

Οι συμμετέχοντες δρομείς θα βρίσκονται 2 ώρες πριν την εκκίνηση στην πλατεία Ελευθερίας, απ’ όπου θα γίνει η μεταφορά τους στα σημεία εκκίνησης με λεωφορείο, με ευθύνη του Δήμου Καρδίτσας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΑΓΩΝΩΝ

10 π.μ. Ο αγώνας 1000μ για παιδιά

10.30 π.μ. Ο αγώνας 5χλμ

11.00 π.μ. Ο αγώνας 10 χλμ

ΦΥΛΑΞΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ

Εθελοντές θα προσέχουν τα προσωπικά αντικείμενα των δρομέων σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην πλατεία Ελευθερίας, απ’ όπου θα τα παίρνουν οι δρομείς μετά τον τερματισμό.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΝΔΡΩΝ

1η  έως 18 ετών

2η  19 έως 29

3η  30 έως 39

4η  40 έως 49

5η  50 έως 59

6η  60+

ΓΥΝΑΙΚΩΝ

1η έως 18 ετών

2η  από 19 έως 39 ετών

3η  39+

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η συμμετοχή στους αγώνες είναι ελεύθερη για όλους

ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ

Η χρονομέτρηση θα είναι ηλεκτρονική.