11 Προγράμματα προπόνησης 5,10km , Ημιμαραθωνίου και Ορεινού τρεξίματος από το Running CoachΤρέξε 1ος στο Digital Marketing με την iArk Digital Agency

Ο χρόνος κυλά πλέον αντίστροφα για τη διεξαγωγή του 3ου Ημιμαραθώνιου Μαραθώνα! Μετά από απόφαση του Δήμου Μαραθώνα, ο Αυθεντικός Κλασσικός Ημιμαραθώνιος Μαραθώνας θα διεξαχθεί την Κυριακή 17 Απριλίου.

Για 3η συνεχόμενη χρονιά, ο Δήμος Μαραθώνα διοργανώνει το σπουδαίο κοινωνικό και αθλητικό γεγονός, βάζοντας τον πήχη πιο ψηλά από κάθε άλλη αφορά. Ο Δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης, ο πρόεδρος της ΚΕΔΜΑ (Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Μαραθώνα) και της Οργανωτικής Επιτροπής, Γιώργος Νησιώτης και ένα επιτελείο συνεργατών φιλοδοξούν να παρουσιάσουν μια άρτια διοργάνωση, που δεν θα έχει σε τίποτα να ζηλέψει από ανάλογους διεθνείς αγώνες.

Οι δρομείς άλλωστε, θα έχουν την ευκαιρία να τρέξουν μέρος της ιστορικής διαδρομής, καθώς η εκκίνηση και ο τερματισμός θα λάβουν μέρος στην Ιστορική Αφετηρία του Μαραθώνα. Η διοργάνωση περιλαμβάνει τέσσερις κατηγορίες. Πρώτη και κύρια, αυτή του Ημιμαραθωνίου (συνολικής απόστασης 21.097 μέτρων), του Αυθεντικού Κλασσικού Ημιμαραθωνίου.

Επιπλέον, για πρώτη φορά μες την 3ετια της διοργάνωσης, θα διεξαχθεί Σκυταλοδρομία Ημιμαραθωνίου (συνολικής απόστασης 21.097 μ.), με τη συμμετοχή ομάδων, που θα αποτελούνται από 4 αθλητές/αθλήτριες, οι οποίοι και θα καλύψουν απόσταση 5.274,25 μέτρων. Η Τρίτη κατηγορία είναι αυτή του Λαϊκού Αγώνα Δρόμου 3.000 μ., ενώ η τέταρτη απευθύνεται στα παιδιά Δημοτικού (Δ’, Ε’, ΣΤ’ Τάξεις), που θα διανύσουν την απόσταση των 1.000 μέτρων.

Το ραντεβού δίνεται λοιπόν, για την Κυριακή 17 Απριλίου. Ο Μαραθώνας θα φορέσει τα γιορτινά του για να υποδεχθεί χιλιάδες δρομείς από όλο τον κόσμο και μαζί με τους αρμόδιους φορείς, τους χορηγούς, τους υποστηρικτές, τους εθελοντές υπόσχεται μια μαγική διοργάνωση.

Απ’ το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 3ου ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Υπεύθυνος: Καλλίρης Γιάννης

Τηλ. Επικοινωνίας: 6977 872513

Μαραθώνας

Ο Μαραθώνας παρουσιάζει ένα εξαιρετικό φυσικό τοπίο. Έχει τη μοναδική τεχνητή λίμνη της Αττικής (φράγμα Μαραθώνος),  πλούσιο πράσινο, εύφορο κάμπο και 12 χιλιόμετρα αμμώδους παραλίας στον ιστορικό όρμο του Μαραθώνα.
Η φύση προίκισε πλούσια τον Μαραθώνα και είναι αξιοσημείωτη η ποικιλία των φυσικών καλλονών, όπως το φαράγγι της Οινόης και το μοναδικό πευκόδασος με κουκουναριές, ένα από τα ελάχιστα της Μεσογείου και ο υδροβιότοπος του Σχοινιά (Εθνικό Πάρκο).

Δείτε ένα βίντεο :