Running-Magazine-Logo

Κένταυρος 2016 στο Πήλιο | 8 Μαΐου

Τρέξε και Βγες πρώτος στην Κατασκευή Ιστοσελίδων και στο Digital Marketing με την iArk Digital Agency!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Γράψου στο Newsletter για να μη χάνεις κανένα άρθρο από το Running Magazine

Κυριακή 8 Μαΐου 2016 θα πραγματοποιηθούν οι αγώνες ορεινού τρεξίματος Κένταυρος 2016 στο Πήλιο . Η διοργάνωση θα ετοιμάσει δύο διαδρομές των 23 και 42 χιλιομέτρων, με εκκίνηση και τερματισμό το παραθαλάσσιο χωριό της Αγριάς.
Επίσης η διοργάνωση προετοιμάζει και δύο προπονητικά Σαββατοκύριακα μέσα στις διαδρομές του “Κένταυρος 2016”. Το ένα Σαββατοκύριακο θα είναι στις αρχές  Νοεμβρίου 2015 και το άλλο στις αρχές Απριλίου 2016, με τους Κώστα Τσαντό, Γιώργο Ράιο και Χρήστο Παπαγεωργίου να συντονίζουν 3 ομάδες διαφορετικής δυναμικότητας.

Περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέριες για τους αγώνες και τα προπονητικά Σ/Κ σύντομα στην ιστοσελίδα www.kutp.gr

Από τη διοργάνωση

Πήλιο
Ανάμεσα στον Παγασητικό κόλπο και το Αιγαίο πέλαγος, στα βορειοανατολικά του Βόλου, υψώνεται επιβλητικά το Πήλιο με τα πάνω από 40 χωριά με μοναδικής αρχιτεκτονικής αρχοντικά, υπέροχα πλακόστρωτα καλντερίμια, ιστορικές εκκλησίες και φύση που οργιάζει. Όλο το βουνό είναι κατάφυτο από δάση με οξιές, βελανιδιές, αγριοκαστανιές, πλατανιές, πεύκα και έλατα. Τα πεδινά καλύπτονται από εκτάσεις με μηλιές και ελιές αλλά και πυκνή χαμηλή βλάστηση. Σύμφωνα με τη μυθολογία στο Πήλιο κατοικούσαν οι Κένταυροι, οι οποίοι ήταν μυθικά πλάσματα με σώμα αλόγου από τη μέση και κάτω και σώμα ανθρώπου από τη μέση και πάνω. Από τους πιο γνωστούς Κενταύρους ήταν ο Χείρων, δάσκαλος του Ιάσονα. Το Πήλιο έχει αρκετά καλό οδικό δίκτυο και από το Βόλο μπορείτε να επισκεφτείτε όλα του τα χωριά με σχετική άνεση.
Δείτε ένα βίντεο :
Αφήστε μας τα σχόλια σας

Διαβάστε επίσης

Η πρόταση του μήνα

Τρέξε πρώτος με την iArk Digital Agency : Premium Κατασκευή Ιστοσελίδων & Digital Marketing

Διάβασε επίσης

X