Running-Magazine-Logo

6ος Δρόμος Κάσσιου Δία 2016 – 17 Απριλίου |Κέρκυρα

Τρέξε και Βγες πρώτος στην Κατασκευή Ιστοσελίδων και στο Digital Marketing με την iArk Digital Agency!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Γράψου στο Newsletter για να μη χάνεις κανένα άρθρο από το Running Magazine

Ο Πολιτιστικός Αθλητικός Σύλλογος Κασσιόπης διοργανώνει την Κυριακή 17 Απριλίου τον 6ο αγώνα (23 χλμ) ορεινού τρεξίματος, με την επωνυμία: Δρόμος Κάσσιου Δία στην Κασσιόπη 32χλμ. Β.Α. από την πόλη της Κέρκυρας.Παράλληλα θα διεξαχθούν αγώνες 5 χλμ., καθώς και 1200 μ. για παιδιά ηλικίας 10-16 ετών.

 Ο αγώνας ακολουθεί μια απαιτητική διαδρομή 1100μ. περίπου, θετικής υψομετρικής διαφοράς που απευθύνεται σε έμπειρους δρομείς και διεξάγεται σε τεχνικά μονοπάτια, παλιούς δασικούς δρόμους και ελάχιστη άσφαλτο. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του αγώνα είναι ότι ένα μέρος του γίνεται δίπλα σε ακτογραμμή, μέσα στο ξεχωριστής ομορφιάς και περιβαντολλογικής σημασίας οικοσύστημα του Ερημίτη, περιοχή Natura απείρου φυσικού κάλους, χωρίς όμως να χάνει το χαρακτήρα του ορεινού αγώνα, λόγω της μορφολογίας του εδάφους. Η πυκνή βλάστηση οι πανέμορφες παραλίες και οι τρεις μικρές λίμνες συνθέτουν ένα μοναδικό τοπίο, ένα από τα ελάχιστα εναπομείναντα παρθένα μέρη που διατηρούν στο ακέραιο τη φυσική τους ομορφιά.

 Η αφετηρία και τερματισμός του αγώνα θα γίνει στο δημοτικό σχολείο της Κασσιόπης και η διαδρομή πέραν της περιοχής του Ερημίτη, αναδεικνύει όλες τις παραδοσιακές γειτονιές και οικισμούς της περιοχής, (Μούτρουβα, Κατσαφαλάτα, Κρέμμυθα, Τριτσί, Αγνίτσινη, Αγ. Στέφανο, Βότανα) μέσα από κρυφά μονοπάτια, που κατά τους ιστορικούς τα χρησιμοποιούσαν οι κάτοικοι, την εποχή που μαστιζόταν το Ιόνιο από πειρατές, όταν τα χωριά μεταφέρθηκαν στην ενδοχώρα του νησιού σε πιο ασφαλείς ορεινές περιοχές όπου δεν ήταν εμφανή από τη θάλασσα. Επίσης ένα μέρος του αγώνα θα γίνει μέσα στο ιστορικό κάστρο της Κασσιόπης, ένα σημαντικό μνημείο του 12ου αιώνα που μαρτυρά το ένδοξο παρελθόν της πόλης.

 Όλες οι λεπτομέρειες σχετικά με τον αγώνα μας στο site www.kassiosdias.gr .
τηλ. επικοινωνίας 6972837021.

 Οι εγγραφές θα ανοίξουν στις 15-1-2016 και θα διαρκέσουν μέχρι και τις 10-4-2016, μια εβδομάδα πριν τον αγώνα.

Κέρκυρας

Ο επισκέπτης που θα περιηγηθεί την πόλη της Κέρκυρας, τα προάστιά της, τους περιφερειακούς οικισμούς αλλά και την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Κερκυραίων θα έχει την ευκαιρία να διαπιστώσει την ‘προίκα’ που η φύση και ο άνθρωπος έδωσαν στην Κέρκυρα.Η Παλιά Πόλη θυμίζει περασμένες εποχές· οι ευρωπαϊκές επιδράσεις είναι ορατές παντού και συνυπάρχουν αρμονικά μεταξύ τους, χαρίζοντας στην πόλη το ιδιαίτερο χρώμα της. Στην Κέρκυρα δεν υπάρχουν τζαμιά και μιναρέδες. Σφραγίδα ασιατικής κατοχής δεν υπάρχει στο νησί.

Δείτε ένα βίντεο :

Αφήστε μας τα σχόλια σας

Διαβάστε επίσης

Η πρόταση του μήνα

Τρέξε πρώτος με την iArk Digital Agency : Premium Κατασκευή Ιστοσελίδων & Digital Marketing

Διάβασε επίσης

X