Ο Δήμος Αμαρουσίου ανακοινώνει τη διοργάνωση των 3ων Αγώνων Δρόμου Αμαρουσίου “Σπύρος Λούης” την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016.

Οι 3οι Αγώνες Δρόμου Αμαρουσίου “Σπύρος Λούης”έχουν σκοπό  να δώσουν τη δυνατότητα στους δημότες του Αμαρουσίου, αλλά και της ευρύτερης περιοχής του λεκανοπεδίου, να συμμετάσχουν σε έναν αγώνα δρόμου μαζικής συμμετοχής, τιμώντας τον Χρυσό Ολυμπιονίκη του Μαραθωνίου, Σπύρο Λούη, να παρακινήσει τους νέους να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και το τρέξιμο γνωρίζοντας την ιστορία μας και να υποστηρίξει το Ταμείο Αλληλεγγύης του Δήμου Αμαρουσίου, καθώς μέρος των εσόδων του αγώνα θα διατεθούν για αυτόν τον σκοπό.
Τον σχεδιασμό και την επιμέλεια του αγώνα έχει αναλάβει από την πρώτη διεξαγωγή του, η εταιρεία ALL ABOUT RUNNING.
Το πρόγραμμα της διοργάνωσης περιλαμβάνει αγώνες δρόμου απόστασης 10 χλμ., 5 χλμ. και 1 χλμ. για παιδιά και το σημείο εκκίνησης – τερματισμού θα είναι στο Δημαρχείο Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας) – Άγαλμα Σπύρου Λούη.
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ
Ημερομηνία διεξαγωγής: Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016
Σημείο εκκίνησης – τερματισμού: Δημαρχείο Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας) – Άγαλμα Σπύρου Λούη
Έπαθλα-Ηλικιακές κατηγορίες: Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθεί αναμνηστικό δίπλωμα και μετάλλιο.
Θα βραβευθούν οι τρεις (3) πρώτοι άνδρες και οι τρεις (3) πρώτες γυναίκες σε κάθε αγώνα.
Χρονομέτρηση – αποτελέσματα: Σε όλους τους αγώνες θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονική χρονομέτρηση.
Όριο Συμμετεχόντων:
Στου αγώνες θα υπάρξει ανώτατο όριο συμμετοχών που θα είναι από 600 άτομα για τα 5 και 10 χλμ. και 200 για τον παιδικό αγώνα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάση την ημερομηνία εγγραφής και πληρωμής.

 ​Αγώνας Δρόμου 10 χλμ.
Ώρα εκκίνησης: 10:00 π.μ.
Δικαίωμα συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν δρομείς ηλικίας άνω των 16 ετών, οι οποίοι θα τρέξουν με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από ιατρό.
Χρονικό όριο αγώνα: Οι δρομείς θα πρέπει να ολοκληρώσουν την προσπάθειά τους σε 1:40 . Σε αντίθετη περίπτωση θα κινούνται με δική τους ευθύνη στη διαδρομή.

​Αγώνας Δρόμου 5 χλμ.
Ώρα εκκίνησης: 11:20 π.μ.
Δικαίωμα συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν δρομείς ηλικίας άνω των 12 ετών, οι οποίοι θα τρέξουν με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από ιατρό.
Χρονικό όριο αγώνα: Οι δρομείς θα πρέπει να ολοκληρώσουν την προσπάθειά τους σε 50 λεπτά . Σε αντίθετη περίπτωση θα κινούνται με δική τους ευθύνη στη διαδρομή.

Αγώνας 1 χλμ. για παιδιά
Ώρα εκκίνησης: 10:10 π.μ.
Δικαίωμα συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν δρομείς ηλικίας έως 12 ετών, οι οποίοι θα τρέξουν με την ευθύνη των γονέων τους και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από ιατρό.
Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές δείτε στην σελίδα της διοργάνωσης spiroslouisrun.gr

Δήμος Αμαρουσίου

Το Μαρούσι αποτελεί σήμερα το οικονομικό και επιχειρηματικό κέντρο του Λεκανοπεδίου. Είναι μια πόλη αυθύπαρκτη, πολυδύναμη και πολυπρόσωπη. Αναπόσπαστο κομμάτι του ιστού της πόλης μας αποτελούν οι Ολυμπιακές εγκαταστάσεις του Ο.Α.Κ.Α., οι οποίες φιλοξένησαν τους  πιο επιτυχημένους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η πόλη μας έχει το πλεονέκτημα να διαθέτει ένα εντυπωσιακό δίκτυο δημοσίων συγκοινωνιών, με τρεις σταθμούς μετρό , δύο του προαστιακού, αλλά και δεκάδες λεωφορειακές γραμμές που εξυπηρετούν τις καθημερινές μετακινήσεις χιλιάδων πολιτών. Στο Μαρούσι επίσης βρίσκεται η έδρα των σημαντικότερων επιχειρήσεων της χώρας μας .Έχουμε τη δυνατότητα, να προσφέρουμε στον κάτοικο και τον επισκέπτη μας εκατοντάδες ποιοτικές επιλογές για αγορές, διασκέδαση, πολιτισμό, περίπατο.

[justified_image_grid preset=14]