Running-Magazine-Logo

2ο Xanthi Old City Trail 2016 – 10 Απριλίου |Ξάνθη

Τρέξε και Βγες πρώτος στην Κατασκευή Ιστοσελίδων και στο Digital Marketing με την iArk Digital Agency!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Γράψου στο Newsletter για να μη χάνεις κανένα άρθρο από το Running Magazine

Ο παραδοσιακός οικισμός της Ξάνθης, γνωστός ως «παλιά Ξάνθη», δημιούργημα της τρίτης δεκαετίας του 19ου (1830), αποτελεί έναν πόλο έλξης σε μια ευρύτερη γεωγραφική περιοχή που συγκεντρώνει πολιτισμικό, ιστορικό και οικολογικό ενδιαφέρον.

Μέσα σε αυτό το περιβάλλον ο Σύλλογος Δρομέων Ξάνθης ¨Xanthi Runners¨ με τη συνεργασία του Δήμου Ξάνθης και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, διοργανώνει την Κυριακή 10 Απριλίου 2016 τον 2ο αγώνα Xanthi Old City Trail στην Παλαιά Πόλη της Ξάνθης. Καινοτομία του αγώνα είναι ότι οι αθλητές θα βρεθούνε σε ένα νέο τερέν από τα συνηθισμένα που τρέχανε έως σήμερα. Η διαδρομή του αγώνα κινείται στα γραφικά σοκάκια και στα στενά της παλαιάς πόλης, σε δρόμους με πλακόστρωτο και σκαλοπάτια και διέρχεται μέσα από 1.200 διατηρητέα κτίσματα, μεγάλα αρχοντικά διασωζόμενα ως σήμερα, ιστορικά κτήριατα οποία στεγάζουν το λαογραφικό μουσείο, την δημοτική πινακοθήκη, το κέντρο πολιτισμού και περνά μπροστά από εκκλησίες, παρεκκλήσια, την Ιερά Μονή της Αρχαγγελιώτισας και την Ιερά Μονή της Παναγίας της Καλαμούς αλλά και σε μονοπάτια μέρος του περιαστικού δάσους της πόλης. Αφετηρία και τερματισμός του αγώνα παραμένει η κεντρική πλατεία της πόλης. Ο αγώνας  City Trail απευθύνετε σε όλους τους  αθλητές Δρόμου και Βουνού, είτε έχουν συστηματική ενασχόληση με το τρέξιμο είτε όχι. Η συνολική απόσταση είναι 14.300 μέτρα. Τα πάντα ρυθμίζονται κατόπιν σκληρής προετοιμασίας έτσι ώστε να παρουσιαστεί από τους συντελεστές της διοργάνωσης και τους δεκάδες εθελοντές ένας άρτιος οργανωμένος αγώνας εφάμιλλος μεγάλων διοργανώσεων, που θα έρθει να ανταμείψει την εμπιστοσύνη των εκατοντάδων δρομέων.

Για την περιοχή της  Αν. Μακεδονίας- Θράκης, ο συγκεκριμένος αγώνας δρόμου, αποτελεί μοναδικός στο είδος του και έρχεται να προστεθεί στην πλούσια γκάμα αγώνων της ευρύτερης περιοχής, δίνοντας παράλληλα το κίνητρο σε αθλητές, αθλούμενους και συνοδούς,  να συνδυάσουν τον αγώνα με μια πρώτης τάξης ευκαιρία απόδρασης και γνωριμίας, με την πλούσια ιστορία, τα μοναδικά ιστορικά αξιοθέατα και τις υπέροχες φυσικές ομορφιές, της αρχοντικής πόλης της Ξάνθης και της ευρύτερης περιοχής.

Ο σύλλογός μας, στα πλαίσια της διεξαγωγής του Xanthi Old City Trail, θέλοντας να δώσει τη δυνατότητα συμμετοχής, τόσο στους μικρούς αθλητές-μαθητές, όσο και στους μεγαλύτερους αθλητές, αθλούμενους ή μη, προκηρύσσει την διεξαγωγή δύο ακόμη αγώνων, έναν λαϊκό αγώνα 4.200 μέτρων και ένα μαθητικό αγώνα 1.000 μέτρων για παιδιά δημοτικού σχολείου, οι οποίοι και αυτοί έχουν αναφορά την παλιά πόλη της Ξάνθης.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον αγώνα, θα ακολουθήσει μεταγενέστερη ανακοίνωση.

Εκ μέρους του Δ.Σ. του Α.Π.Σ. Δρομέων Ξάνθης ¨Xanthi Runners¨,

Ο Πρόεδρος, Ιωάννης Πυργελής

Ο Γ. Γραμματέας, Σεραφείμ Βασιλειάδης

Ξάνθη

Η Ξάνθη με τις πλακόστρωτες πλατείες, τις παλιές εκκλησίες, τα χάνια και τις καπναποθήκες φανερώνει στον επισκέπτη τον πολιτισμό του προηγούμενου αιώνα.
Με σημείο εκκίνησης την καρδιά της πόλης (το ρολόι της κεντρικής πλατείας) ο επισκέπτης μπορεί να ξεκινήσει την περιήγησή του στην γοητευτικά διαχρονική και κοσμοπολίτισσα Ξάνθη.
Η Παλιά Πόλη της Ξάνθης είναι κτισμένη αμφιθεατρικά στους πρόποδες του ορεινού όγκου της Ροδόπης. Αναπαλαιωμένα αρχοντικά, τα οποία ήταν σπίτια κεπνεμπόρων κτισμένα σε νεοκλασική γραμμή, παλιές εκκλησίες με κατανυκτική ατμόσφαιρα και πλακόστρωτα στενά, συμπληρώνουν την εικόνα του παραδοσιακού οικισμού ο οποίος δίνει στην πόλη ένα άλλο χρώμα και μία ομορφιά ξεχωριστή. Καλοσυνάτοι άνθρωποι, περιποιημένες αυλές, αετώματα στις όψεις των κτιρίων και φαναράκια στους δρόμους, διατηρούν το παραδοσιακό ύφος του οικισμού και επηρεάζουν τον επισκέπτη με έναν μοναδικό τρόπο.

Δείτε ένα βίντεο εδώ :

Αφήστε μας τα σχόλια σας

Διαβάστε επίσης

Η πρόταση του μήνα

Τρέξε πρώτος με την iArk Digital Agency : Premium Κατασκευή Ιστοσελίδων & Digital Marketing

Διάβασε επίσης

X