Running-Magazine-Logo

Αγώνας Sougliani Trail Run – 24 Απριλίου |Σταυρού Θεσσαλονίκης

Τρέξε και Βγες πρώτος στην Κατασκευή Ιστοσελίδων και στο Digital Marketing με την iArk Digital Agency!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Γράψου στο Newsletter για να μη χάνεις κανένα άρθρο από το Running Magazine

 Ο 2ος Αγώνας Sougliani Trail Run θα πραγματοποιηθεί στις 24/04/2016. Οι εγγραφές θα ξεκινήσουν 1 Μαρτίου και θα κλείσουν 21 Απριλίου 2016. Επίσης μπορείτε να επισκεφτείτε το Site: www.fosstavrou.gr στην υποενότητα “Αγώνας Σουγλιάνι Trail” για λεπτομέρειες του αγώνα Σουγλιάνι Trail.

Αγώνας Σουγλιάνι Kids 1000μ.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ:

Κυριακή, 24 Απριλίου 2016

Τόπος διεξαγωγής:

1ο Δημοτικό Σχολείο Σταυρού, από την μεριά του ρέματος.

Ώρα εκκίνησης:

11.30 έναρξη του παιδικού αγώνα δρόμου

Σε δύο ηλικιακές κατηγορίες 5-8 και 9-12

ΕΠΑΘΛΑ:

Επαίνους για τους 3 πρώτους και τις 3 πρώτες κάθε ηλικιακής κατηγορίας.

Μετάλλια και αναμνηστικά διπλώματα για όλους.

Δικαίωμα συμμετοχής : Έχουν όλοι, όσοι είναι από 5 χρονών ως 12 χρονών.

Δηλώσεις συμμετοχής: Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται στην ιστοσελίδα www.fosstavrou.gr από την 1η Μαρτίου ως 21 Απριλίου, και την ημέρα του αγώνα στη γραμματεία από τις 10:00πμ. ως 11:20πμ. Υποχρεωτικά την ημέρα του αγώνα θα συμπληρώνετε υπεύθυνη δήλωση ένας από τους δυο κηδεμόνες για να λάβει μέρος το παιδί στον αγώνα.

Περιγραφή Αγώνα:

Η διαδρομή του αγώνα των 1000μ. καταγράφεται ως εξής: Η εκκίνηση του αγώνα θα γίνει στις 11:30π.μ στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Σταυρού, από την μεριά του ρέματος, σε υψόμετρο 10μ. Η διαδρομή κινείται σε άσφαλτο δρόμο για 1000μ., κάνουν ένα κύκλο και τερματίζουν στο σημείο από το οποίο ξεκίνησαν.

Θα υπάρχει γιατρός για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Το κόστος συμμετοχής είναι δωρεάν.

14:30 μμ: Τελετή απονομής επάθλων

ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΑ ΕΠΑΘΛΑΤα αναμνηστικά έπαθλα δίνονται στους τρεις άνδρες νικητές της γενικής κατάταξης Ανδρών Μ,
στις τρεις πρώτες γυναίκες, Γυναικών W,
Τον/την μεγαλύτερο/η σε ηλικία άνδρα/γυναίκα αθλητή του αγώνα,
Τον/την μικρότερο/η σε ηλικία άνδρα/γυναίκα αθλητή/τρια του αγώνα.Αναλυτικά, οι απονεμόμενοι αθλητές περιγράφονται παρακάτω:
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ

• Άνδρες Νικητές Αγώνα

Α) Ανδρών Μ  1ο, 2ο & 3ο άνδρες νικητές του αγώνα: μετάλλιο, κύπελλο, αναμνηστικό δώρο.

Β) Τον/την μεγαλύτερο/η σε ηλικία άνδρα/γυναίκα αθλητή/τρια του αγώνα.

Γ) Τον/την μικρότερο/η σε ηλικία άνδρα/γυναίκα αθλητή/τρια του αγώνα.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

• Γυναίκες Νικήτριες Αγώνα

Α) Γυναικών W  1η, 2η & 3η γυναίκες νικήτριες του αγώνα: μετάλλιο, κύπελλο, αναμνηστικό δώρο.

Β) Τον/την μεγαλύτερο/η σε ηλικία άνδρα/γυναίκα αθλητή/τρια του αγώνα.

Γ) Τον/την μικρότερο/η σε ηλικία άνδρα/γυναίκα αθλητή/τρια του αγώνα

Τα αποτελέσματα στις δυο κατηγορίες θα ανακοινωθούν αναλυτικά στην ιστοσελίδα του Φ.Ο.Σ. Σταυρού (www.fosstavrou.gr) εντός 3 με 5 μέρες.

Συμπληρώστε την φόρμα προεγγραφής με τα προσωπικά σας στοιχεία ΕΔΩ :

“Σουγλιάνι” Trail : Περιγραφή ΑγώναΗ εκκίνηση του αγώνα θα γίνει στις 10:00π.μ στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Σταυρού, από την μεριά του ρέματος, σε υψόμετρο 10μ. Η διαδρομή ξεκινά αρχικά σε άσφαλτο δρόμο για 430μ. Στη συνέχεια οι αθλητές μπαίνουν, ελαφρώς ανηφορικά, σε δασικό δρόμο 1,070χλμ. και φτάνουν στην αρχή του σηματοδοτημένου μονοπατιού ν.5, το οποίο και διανύουν. Πρόκειται για ένα στενό, τεχνικό μονοπάτι. Αφήνοντας το προσωρινά, συνεχίζουν σε δασικό δρόμο για 350μ. φτάνοντας έτσι και στον 1ο Σταθμό/ΣΤΕΚ του αγώνα (περιοχή Συκιάς Πέτρα) και έχοντας τρέξει τα πρώτα 3,430 χλμ. του αγώνα.Το υψόμετρο αυτής της περιοχής είναι 400μ.
Μετά απ’ αυτή την στάση στον 1ο Σταθμό/ΣΤΕΚ οι αθλητές ακολουθούν ξανά το μονοπάτι ν.5 και σε συνέχεια αυτού το μονοπάτι ν.4 και φτάνουν στη κορυφή Προφήτης Ηλίας σε υψόμετρο 660μ. και συνολική, χιλιομετρική απόσταση 5,8 χλμ. Από εκείνο το σημείο και μετά ξεκινά  κατάβαση στην αρχή απότομη, αλλά στη συνέχεια πιο ομαλή για να καταλήξουν οι αθλητές στον 2ο Σταθμό/ΣΤΕΚ (περιοχή Παλιόχωρα) στα 8,080χλμ. και υψόμετρο 470μ. (συνολ. απόσταση 1ο ως 2ο ΣΤΕΚ 4,650χλμ. συνεχόμενο μονοπάτι).Έπειτα, οι αθλητές τρέχουν  ένα κομμάτι δασικού δρόμου 580μ. και αμέσως μπαίνουν σε μονοπάτι (Περιοχή Κοπρισιά), που είναι και το μεγαλύτερο σε απόσταση(6,160χλμ). Στα μισά του μονοπατιού αυτού, στα 12,170χλμ. και υψόμετρο 812μ. θα υπάρχει ο 3ος  Σταθμός/ ΣΤΕΚ (περιοχή Τσολάκη). Πλέον, μπορούμε να πούμε πως οι αθλητές, αφού τρέξουν ανηφορικά άλλα 24μ. μονοπατιού θα έχουν ανέβει  στο ψηλότερο σημείο της διαδρομής, στα 836μ. Από εκείνο το σημείο και μετά αρχίζει  κατάβαση των αθλητών, η οποία θα τους οδηγήσει στο τέλος του μονοπατιού, στα 14,820χλμ.

Ξανά, οι αθλητές  διανύουν 650μ. δασικού δρόμου, συμπληρώνουν 15,470χλμ και συναντούν τον 4ο Σταθμό/ΣΤΕΚ (περιοχή Σταυροί) σε υψόμετρο 687μ. Μετά απ’ αυτό τον Σταθμό μπαίνουν πάλι σε μονοπάτι( ανάβαση περίπου 81μ.) που στη πορεία συναντά τα σηματοδοτημένα μονοπάτια ν.1(κατάβαση) και ν.2(ανεβοκατεβάσματα με μικρά υψομετρικά), τα οποία θα τρέξουν για 3,8 χλμ. Μόλις τελειώσουν αυτά τα μονοπάτια  περνούν πάλι σε δασικό δρόμο για 470μ. και φτάνουν πια στο 5ο ΣΤΕΚ της διαδρομής, που είναι και το τελευταίο: 5ος Σταθμός, περιοχή Παλιόχωρα. Σ΄αυτό το σημείο θα έχουν συμπληρώσει 19,740 χλμ. απόστασης.

Η διαδρομή  βάζει πλέον τους αθλητές στο μονοπάτι ν.3, που στο πέρασμα του  θα κατέβουν περίπου 220 ξύλινα σκαλοπάτια, φτιαγμένα από τον Φυσιολατρικό Ορειβατικό Σύλλογο Σταυρού. Το τέλος του μονοπατιού τους βγάζει  στον Άνω Σταυρό και πιο συγκεκριμένα στη περιοχή Αγνάντι σε υψόμετρο 90μ. Μέχρι εδώ η διαδρομή περιλαμβάνει 22, 720χλμ. Τέλος, οι αθλητές θα διασχίσουν το χωριό του Άνω Σταυρού για 1,380 χλμ. για να καταλήξουν στο σημείο που ξεκίνησε ο αγώνας, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Σταυρού, όπου είναι και ο τερματισμός.

Σταθμός

Υψόμετρο

Απόσταση μερική

Αποσταση Συνολική

Αποκλεισμός

1ος

Καλύβα πράσινη Συκιάς πέτρα

400

3,43

3,43

2ος

Καλύβα Παλιόχωρα

470

4,65

8,08

3ος

Τσολάκη

812

4,09

12,17

4ος

Σταυροί

687

3,3

15,47

5ος

Καλύβα Παλιόχωρα

470

4,27

19,74

05:10

Τερμ.

1ο Δημοτικό Σχολείο

10

4,36

24,1

05:30

Το συνολικό μήκος της διαδρομής είναι 24,1 χλμ. Από αυτά:
19,170 χλμ είναι μονοπάτι (79,6%)
3,120 χλμ. είναι δασικός δρόμος (13%)
1,810 χλμ. είναι άσφαλτος (7,4%)

Για περισσότερες πληροφορίες στο άμεσο μέλλον.

Με εκτίμηση,
Το Δ.Σ. του Φ.Ο.Σ. Σταυρού.

Σταυρός  Θεσσαλονίκης

Μέχρι το πολύ, μία ώρα από τη Θεσσαλονίκη κρύβονται μικροί καλοκαιρινοί παράδεισοι. Οι επιλογές που έχετε για βουτιές είναι πολλές και ξεχωριστά μοναδικές η κάθε μία. Αυτό που χαρακτηρίζει τις παραλίες της Θεσσαλονίκης είναι τα καταγάλανα νέρα, οι χρυσές αμμουδιές, αλλά και το πράσινο που τις περιβάλλει. Πολύ καλά οργανωμένες όλες αποτελούν ιδανικές επιλογές για κοντινές αποδράσεις το σαββατοκύριακο, αλλά και σταθερές επιλογές των Θεσσαλονικέων για διακοπές.

Το παραλιακό κομμάτι του Σταυρού έχει πολλές υπηρεσίες, όπως μαγαζιά, σούπερ μάρκετ, τράπεζες, ιατρείο, αλλά και αθλητικές εγκαταστάσεις όπως γήπεδα του τένις και μίνι-λούνα παρκ για τα παιδιά. Λίγο πιο πάνω βρίσκονται πολλά μαγαζιά για φαγητό και καφετερίες καθώς και μαγαζιά με σουβενίρ, είδη για την θάλασσα και ελαφριά καλοκαιρινή ένδυση.

Ο Άνω Σταυρός είναι και το παλιότερο κομμάτι του χωριού, εκεί μένουν οι ντόπιοι πολλοί από τους οποίους μένουν στον Σταυρό εποχικά. Περιφερειακά του πυρήνα του οικισμού έχουν χτιστεί πολλές νέες κατοικίες που χρησιμοποιούνται ως ενοικιαζόμενα δωμάτια για τους χιλιάδες καλοκαιρινούς τουρίστες

Αφήστε μας τα σχόλια σας

Διαβάστε επίσης

Η πρόταση του μήνα

Τρέξε πρώτος με την iArk Digital Agency : Premium Κατασκευή Ιστοσελίδων & Digital Marketing

Διάβασε επίσης

X