Running-Magazine-Logo

Λέβαδος 2016 – 24 Ιανουαρίου 2016 | Λειβαδιά

Τρέξε και Βγες πρώτος στην Κατασκευή Ιστοσελίδων και στο Digital Marketing με την iArk Digital Agency!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Γράψου στο Newsletter για να μη χάνεις κανένα άρθρο από το Running Magazine

Ο Αθλητικός Κολυμβητικός Όμιλος Λιβαδειάς, σε συνεργασία με Δήμο  Λεβαδέων και τη συμμετοχή της Ελληνικής Ένωσης Έρευνας & Διάσωσης Λιβαδειάς προκηρύσσει τον 1ο Αγώνα Ορεινού Δρόμου,  “Λέβαδος”  2016

 – 1η διαδρομή μήκους 23,5 χλ
 – 2η  διαδρομή μήκους 9,5 χλμ.
Ημερομηνία διεξαγωγής: Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016
Τόπος διεξαγωγής:    Λιβαδειά Βοιωτίας
Ώρα διεξαγωγής:
– Για τη διαδρομή των 23,5 χλμ η εκκίνηση θα δοθεί στις 10:00 π.μ.
– και για τη διαδρομή των 9,5 χλμ. στις 10:30 π.μ.

Πληροφορίες Διαδρομής
Οι δύο διαδρομές έχουν αφετηρία και τερματισμό στο ίδιο σημείο – στην περιοχή των πηγών της Έρκυνας (ΚΡΥΑ)-. Η διαδρομές του αγώνα ξεκινούν από υψόμετρο 179 μέτρων, με  υψηλότερο σημείο τα 905 μέτρα. Το μεγαλύτερο μέρος των διαδρομών είναι σε μονοπάτια δάσους 16 χλμ. και το υπόλοιπο σκαλοπάτια, δασικός δρόμος 6 χλμ. και δρόμοι με ασφαλτόστρωση και πλακόστρωση 1,5 χλμ.
Οι διαδρομές  θα έχουν σήμανση με πασσάλους, κορδέλα έργου και χρώμα κόκκινο.
Μετά τον τελευταίο δρομέα θα ακολουθεί έμπειρος συνοδός (σκούπα) έχοντας μαζί του υγρά, τρόφιμα και φαρμακευτικό υλικό.
Ο αγώνας θα είναι ένας από τους δύο που απαιτούνται σαν κριτήρια για συμμετοχή στον μαραθώνιο του Ολύμπου αφού έγινε συνεννόηση με την επιτροπή διεξαγωγής του Ο.Μ.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Στον αγώνα μπορούν να συμμετάσχουν άνδρες και γυναίκες, που έχουν συμπληρώσει το δέκατο όγδοο (18) έτος της ηλικίας τους. Συνιστάται στους μη έχοντες ανάλογη εμπειρία, να μην δηλώσουν συμμετοχή, με δεδομένο ότι ορισμένα σημεία της διαδρομής έχουν μεγάλο συντελεστή δυσκολίας
Ο κάθε αθλητής ή αθλήτρια αναλαμβάνει προσωπικά την ευθύνη του απαραίτητου ιατρικού ελέγχου, πριν τον αγώνα και υποχρεούται να υπογράψει σχετική υπεύθυνη δήλωση, την οποία οφείλει να καταθέσει, στη γραμματεία του αγώνα, πριν την εκκίνηση.
Η μη κατάθεση υπεύθυνης δήλωσης, αποτελεί αιτία αποκλεισμού από τον αγώνα.
Οι τρεις πρώτοι άνδρες και γυναίκες και των δύο διαδρομών, στην επόμενη διοργάνωση του αγώνα, μπορούν να μετάσχουν χωρίς την καταβολή κόστους συμμετοχής.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ  &  ΚΟΣΤΟΣ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Η ημερομηνία εγγραφών αρχίζει την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015 και θα ολοκληρωθούν τηνΤετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016 στις3:00 μ.μ.Η εγγραφήμπορεί να πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα του Site: http://akolevados.webnode.gr/ ή να αποσταλεί στο FAX : 2261021100 ή στο e-mail: info@akol.gr
Το κόστος συμμετοχής, για τη διαδρομή των 23,5 χλμ., είναι 15,00 €, και περιλαμβάνει ηλεκτρονική χρονομέτρηση, μπλουζάκι, βαρύτιμο μετάλλιο και αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής. Για τη διαδρομή των 9,5 χλμ., είναι 10,00 € και περιλαμβάνει ηλεκτρονική χρονομέτρηση, μετάλλιο και αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής.
Η δήλωση συμμετοχής θεωρείται έγκαιρη, μετά την καταβολή του ποσού συμμετοχής,  στο λογαριασμό του Αθλητικού Κολυμβητικού Ομίλου Λιβαδειάς

  • Εθνική Τράπεζα Ελλάδος
    Αριθμός Λογαριασμού : 398/480212-81
    IBAN : GR790-110-398-00000-398-48021281
    Δικαιούχος : Αθλητικός Κολυμβητικός Όμιλος Λιβαδειάς
    και την αποστολή του σχετικού παραστατικού στο fax: 22610 21100,
    στα e-mail: info@akol.gr  ή akoliv@yahoo.gr.
    ή στο γραφείο του Ομίλου (Αρκαδίου 1 & Έρκυνας – Λιβαδειά) καθημερινά, εκτός Σαββάτου και Κυριακής, από τις 3:00 μέχρι 8:00 μ.μ.

Στο παραστατικό κατάθεσης, θα αναγράφεται απαραίτητα το ονοματεπώνυμο του συμμετέχοντα.
Καμία εγγραφή δεν θα γίνει δεκτή, αν δεν συνοδευτεί με την κατάθεση του ποσού συμμετοχής, και αποστολή του καταθετηρίου στη γραμματεία των αγώνων, μέχρι την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016, και ώρα  9:00 μ.μ.
Ο έλεγχος, κάθε εγγραφής, θα πραγματοποιείται εντός τριών ημερών, από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης, χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί για την εμφάνιση στο Site:  http://akolevados.webnode.gr/ του ονόματος του αιτούντος στην κατάσταση των συμμετοχών.
Σε περίπτωση ακύρωσης συμμετοχής, μετά την 15η Ιανουαρίου 2016, τα χρήματα συμμετοχής, δεν επιστρέφονται και δενγίνεται δεκτή αντικατάσταση θέσης από άλλον αθλητή.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΑ
Η παράδοση-παραλαβή των αριθμών, από τη γραμματεία του αγώνα, θα γίνει στο κτίριο του Συνεδριακού Κέντρου ¨ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ¨  του Δήμου Λεβαδέων, που βρίσκεται στην περιοχή των πηγών της Έρκυνας (ΚΡΥΑ).
α. Το Σάββατο 23/1/2016 από τις 10:00 π.μ. μέχρι 21:00
β. Την Κυριακή 24/1/2016, από τις 07:00 πμ. μέχρι 09:00 π.μ.
Η τεχνική ενημέρωση του αγώνα θα γίνει στον χώρο της αφετηρίας, δέκα πέντε (15’) λεπτά πριν την εκκίνηση.
Η χρονομέτρηση και για τις δύο διαδρομές θα γίνει ηλεκτρονικά.
Το χρονικό όριο αποκλεισμού, για τη διαδρομή των 23,5 χλμ., είναι οι πέντε (5) ώρες και είναι κοινό για άνδρες και γυναίκες, με ενδιάμεσο όριο τις τρεις (3) ώρες στα 12 χλμ., στη θέση ¨ΚΕΡΑΜΙΔΙ¨  Όσοι αθλητές ή αθλήτριες φτάσουν εκπρόθεσμα στο σημείο αποκλεισμού είναι υποχρεωμένοι να παραδώσουν τον αριθμό συμμετοχής τους, στους υπευθύνους του σταθμού ελέγχου και η επιστροφή τους στο χώρο του τερματισμού θα γίνει με αυτοκίνητο της Οργανωτικής Επιτροπής.
Στη διαδρομή των 9,5 χλμ., το χρονικό όριο αποκλεισμού είναι τέσσερις (4) ώρες, χωρίς ενδιάμεσο σημείο αποκλεισμού.
Αθλητής που τυχόν εγκαταλείψει τον αγώνα, πρέπει να απευθυνθεί στον πλησιέστερο σταθμό ελέγχου, να παραδώσει τον αριθμό συμμετοχής του, για να ενημερωθεί για τον τρόπο επιστροφής του στον τερματισμό.
Στο σημείο του τερματισμού θα υπάρχει γιατρός και φυσικοθεραπευτές.

ΣΤΑΘΜΟΙ  ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ
Στη διαδρομή των 23,5 χλμ., θα είναι σε πέντε (5) σημεία  σταθμοί τροφοδοσίας και στα 9,5 χλμ. σε δύο σημεία.
Mε δεδομένο ότι ο αγώνας θα γίνει στη Λιβαδειά, στον τερματισμό θα προσφερθεί και σουβλάκι!

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
Δεν απαιτείται υποχρεωτικός εξοπλισμός από τους αθλητές και τις αθλήτριες, συστήνεται όμως να έχουν ελάχιστο εξοπλισμό επιβίωσης, όπως αδιάβροχο μπουφάν, τροφή ανάγκης και υδροδοχείο. Επίσης αξεσουάρ ένδυσης όπως γάντια και σκούφο, για όσους αθλητές και αθλήτριες εκτιμούν ότι κάτι τέτοιο θα τους προσέφερε επιπλέον ασφάλεια και άνεση στη διάρκεια της προσπάθειάς τους.
Νερό και ισοτονικά θα προσφέρονται μόνο σε κύπελλο. Οι καιρικές συνθήκες την ημέρα του αγώνα, ενδέχεται να είναι ακραίες λόγω εποχής. Γι’ αυτό το λόγο είναι σκόπιμο να ληφθεί ειδική μέριμνα για την ένδυση.

ΕΠΑΘΛΑ
Αναμνηστικά έπαθλα θα δοθούν :
α. στους τρεις πρώτους νικητές άνδρες και γυναίκες και των δύο διαδρομών, θα δοθούν κύπελλα, μετάλλια και αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής
β. σε όλους όσοι τερματίσουν εμπρόθεσμα και στις δύο διαδρομές θα δοθεί μετάλλιο και αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής.
γ. στο σύλλογο με τις περισσότερες συνολικά συμμετοχές και στις δύο διαδρομές, θα δοθεί κύπελλο.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ
Η διοργάνωση θα φροντίσει για την ασφάλεια των αθλητών, με την παρουσία ομάδας διάσωσης, που θα βρίσκεται σε ετοιμότητα κατά μήκος της διαδρομής. Ο κάθε αθλητής οφείλει να είναι προσεκτικός στην κίνησή του, ιδιαίτερα στα μονοπάτια και να παραχωρεί τη σειρά του σε πιο γρήγορους αθλητές, που ζητούν να προσπεράσουν. Σε περίπτωση τραυματισμού αθλητή, θα πρέπει να ειδοποιηθεί άμεσα η Οργανωτική Επιτροπή, από αθλητές που αντιληφθούν τέτοιο περιστατικό. Η Οργανωτική Επιτροπή δεν φέρει καμία ευθύνη σε τυχόν προβλήματα υγείας ή σωματικής ακεραιότητας των αθλητών, που θα μετάσχουν στον αγώνα.
Για την αντιμετώπιση έκτατων περιστατικών, σε κάθε αριθμό συμμετοχής θα αναγράφεται και τηλέφωνο επικοινωνίας με την Οργανωτική Επιτροπή, για την παροχή άμεσης βοήθειας.

ΠΟΙΝΕΣ
Αθλητές που δεν περάσουν από το σημείο ελέγχου θα ακυρωθούν, μετά τον τελικό έλεγχο του ενδιάμεσου αποτελέσματος και τα ονόματά τους θα αφαιρεθούν από τον πίνακα αποτελεσμάτων. Αποκλεισμός προβλέπεται και για εκούσια απόρριψη ανόργανων σκουπιδιών (συσκευασίες από μη ανακυκλώσιμο υλικό) στις διαδρομές του αγώνα. Τυχόν άρνηση σε υποδείξεις ατόμων της Οργανωτικής Επιτροπής, τιμωρείται με ποινή αποκλεισμού.

ΜΑΤΑΙΩΣΗ-ΑΝΑΒΟΛΗ-ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ
Σε περίπτωση ιδιαίτερα ακραίων καιρικών συνθηκών, πολύ σπάνιο φαινόμενο για την περιοχή, η Οργανωτική Επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα αναβολής ή και ματαίωσης του αγώνα.  Σε περίπτωση έντονων βροχοπτώσεων ή χιονοπτώσεων τις παραμονές του αγώνα, θα τροποποιηθεί η διαδρομή, με την αφαίρεση των δύο (2) κορυφών Γαρδαβίτσας και Προφήτη Ηλία. Σε περίπτωση ακύρωσης του αγώνα δεν θα επιστραφεί το ποσό της συμμετοχής.

ΦΥΛΑΞΗ ΡΟΥΧΩΝ
Στον χώρο του Συνεδριακού Κέντρου ¨ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ¨ θα υπάρχει φροντίδα φύλαξης των ρούχων.

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ
Για αυθημερόν μετακίνηση από Αθήνα – Λιβαδειά και επιστροφή το ΚΤΕΛ προσφέρει έκπτωση 30%
Ο σταθμός βρίσκεται στην οδό Στρατηγού Δαγκλή 26, στην περιοχή Τρεις ΓέφυρεςΤηλέφωνα επικοινωνίας :              Αθήνα – 2108317173  Λιβαδειά – 2261028336

 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ :
Σάββατο 23-1-2016,
από 10:00 π.μ. έως  21:00 μ.μ. παράδοση αριθμών
Κυριακή 24-1-2016,
από 07:00  μέχρι 09:00 π.μ. παράδοση αριθμών
στις 10:00 π.μ. εκκίνηση διαδρομής 23,5 χλμ.
στις 10:30 π.μ. εκκίνηση διαδρομής 9,5 χλμ
στις 15:00 μ.μ. κλείσιμο αγώνα
στις 15:15 μ.μ. απονομές στον χώρο του τερματισμού

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται:
Χρήστος Πολατσίδης τηλ. 6932222453
Αθλητικός Κολυμβητικός Όμιλος Λιβαδειάς τηλ. 22610 21100
ή στα e-mail:  info@akol.gr & akoliv@yahoo.gr

Η  ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ  ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Αφήστε μας τα σχόλια σας

Διαβάστε επίσης

Η πρόταση του μήνα

Τρέξε πρώτος με την iArk Digital Agency : Premium Κατασκευή Ιστοσελίδων & Digital Marketing

Διάβασε επίσης

X